.
Κατηγορία Trial
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 14:00

TrialGP 2019, 7ος αγώνας, Ισπανία

Με τον αναμενόμενο θρίαμβο του Toni Bou ολοκληρώθηκε η σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος TrialGP. Πρωταθλήτρια στις γυναίκες η Emma Bristow.

Είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του αθλήματος και η φετινή σεζόν ήρθε απλά ως επιβεβαίωση. Ο ένας και μοναδικός Toni Bou (Montesa Honda) έκλεισε μια μαγική χρονιά με 8 νίκες σε ισάριθμους αγώνες (7 GP, με το Ιαπωνικό να είναι διπλό), κερδίζοντας και στον αγώνα της πατρίδας του.

Σε μια πολύ δύσκολη και τεχνικά απαιτητική διαδρομή που συνδύαζε φυσικά και τεχνητά εμπόδια, ο Bou ξεκίνησε με λάθη, αλλά πάντα από την πρώτη θέση, τόσο στα προκριματικά στάδια, όσο και στον αγώνα.

Στον πρώτο γύρο του αγώνα ο πρωταθλητής είχε μαζέψει τον ασυνήθιστο αριθμό των 17 βαθμών ποινής, αλλά και πάλι ο καλύτερος πίσω του ήταν ο Adam Raga (TRRS) με 24.

Στη συνέχεια, βέβαια, ο Bou έκανε αυτό που ξέρει καλύτερα: ανέβασε την απόδοσή του και απλά πήρε μια νίκη που σε εμάς απ' έξω φαντάζει εύκολη.

Ο Raga τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα, ενώ η τρίτη θέση πήγε στον Takahisa Fujinami, ομόσταυλου του Bou στην ομάδα της Montesa Honda.

Στην κατάταξη του πρωταθλήματος ο Raga αναδείχθηκε δεύτερος, έχοντας πάρει τη δεύτερη θέση σε όλους τους αγώνες πλην της Γαλλίας, όπου ήρθε τρίτος. Τέλος, η τρίτη θέση του πρωταθλήματος πήγε στον Fujinami που αντιστάθηκε επιτυχώς στην πίεση του Jaime Busto (Vertigo).

Πίσω από τον προβλεπόμενο νέο θρίαμβο του Bou, στον Ισπανικό GP είχαμε και την ανάδειξη της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας TrialGP Γυναικών, τίτλος που πήγε για έκτη συνεχόμενη χρονιά στην Emma Bristow.

Η Αγγλίδα αναβάτρια της Sherco κυριάρχησε με το ίδιο ακριβώς στυλ, όπως και ο Bou, κατακτώντας τον τίτλο με το απόλυτο των 100 βαθμών, ήτοι πέντε νίκες σε πέντε GP.

Δεύτερη στο πρωτάθλημα τερμάτισε η Berta Abellan (Vertigo) με 81 βαθμούς και τρίτη η Sandra Gomez Cantero (TRRS) με 75 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία TrialGP 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon