.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 11:19

WSBK, 7ος γύρος, Donington

 

Pole Position, 2 νίκες και 2η θέση στη γενική βαθμολογία για τον απόλυτο κυρίαρχο Sykes

 

Όχι μόνο κέρδισε και τα 2 σκέλη του Donigton για τον 7ο γύρο του WSBK 2016 ο Tom Sykes της Kawasaki, αλλά έκανε... 8 τις συνεχόμενες νίκες που έχει στη βρετανική πίστα! Πλέον βρίσκεται 2ος στη γενική βαθμολογία πίσω από τον προπορευόμενο Jonathan Rea.

"Είναι απίστευτο" δήλωσε μετά και το 2ο σκέλος ο Sykes. "Είμαι 30 χρονών, και κερδίζω στο Donington τα τελευταία 4 χρόνια! Θα προσπαθήσω να συνεχίσω να το κάνω τουλάχιστον για τα επόμενα 2 χρόνια." Έτσι ο Βρετανός πιλότος έγινε ο πρώτος αναβάτης με 10 συνεχόμενα βάθρα σε μια πίστα, μετά από τον Colin Edwards στη Monza μεταξύ 1998-2002. Ο Carl Fogarty κρατάει ακόμα το απόλυτο ρεκόρ των 15 βάθρων στο Assen μεταξύ 1992 kai 1999.

1ο Σκέλος

Ο Chaz Davies της Ducati ήταν εκίνος που προηγήθηκε στο 1ο σκέλος, από την πρώτη κιόλας στροφή λόγω καλής εκκίνησης, αφήνοντας 2ο τον pole-man Tom Sykes να τον κυνηγά. Μετά από ένα λάθος του Βρετανού που τον έριξε πρόσκαιρα στην 4η θέση, τα 2 εργοστασιακά Ducati των Davies & Giugliano ακολούθησε ο 1ος γενικής βαθμολογίας Jonathan Rea.

Δυστυχώς ο Davies είχε πτώση, χάνοντας το μπροστινό, αφήνοντας τον Davide Giugliano να μάχεται με το δίδυμο της KRT. Τα λάθη συνεχίστηκαν, αυτή τη φορά με τον Rea, που έχασε αρκετό έδαφος, μένοντας πίσω από Sykes & Giugliano, ενώ αναγκάστηκε να περάσει και τον Savadori.

Ο Davies μπήκε ξανά στον αγώνα, όμως ενώ είχε καταφέρει να βρεθεί στην 1η δεκάδα είχε μία ακόμη πτώση κι εγκατέλειψε.

Μπροστά, ο Sykes έφτασε τον Giugliano και οι 2 τους είχαν μια χορταστική μάχη, με τον αναβάτη από το Yorkshire να καταφέρνει να τεθεί επικεφαλής και να κάνει διαφορά 2,8 δευτερολέπτων στον τερματισμό του αγώνα, παίρνοντας την 7η συνεχόμενη νίκη του στο Donington. Δεύτερος τελικά ήταν ο Giugliano, και 3ος ο Rea.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Leon Camier με την Agusta, 5ος ήταν ο Nicky Hayden με Honda και 6ος ο Lorenzo Savadori με την Aprilia.


Αποτελέσματα

2ο Σκέλος

Στο 2ο σκέλος ο Tom Sykes έστριψε πρώτος από την pole position, με τον Rea να κερδίζει αρκετές θέσεις χάρη στην απίστευτη εκκίνηση του, και να τίθεται στο κατόπι του ομόσταυλου του. Ο Rea έκανε κάποιες κινήσεις για να κλέψει τη νίκη από τον Sykes, όμως ένα μικρό λάθος σήμανε το τέλος της μάχης, με τον Sykes να παίρνει την 8η συνεχόμενη νίκη του στο Donigton και τον Jonathan Rea να παίρνει μια πολύτιμη 2η θέση. 

Ο Chaz Davies εξιλεώθηκε για τη διπλή πτώση του 1ου σκέλους, παίρνοντας την 3η θέση στο βάθρο, στο 2ο. Ο ομόσταυλος του στη Ducati, Davide Giugliano είχε τεχνικά θέματα και τερμάτισε 7ος.

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Superstock Lorenzo Savadori εντυπωσίασε για μια ακόμη φορά, καταλαμβάνοντας την 4η θέση, ενώ την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Leon Camier. Έκτος τερμάτισε ο Nicky Hayden.

Με αυτή του τη νίκη ο Sykes πέρασε τον Chaz Davies στη γενική βαθμολογία, και πλέον βρίσκεται 2ος, με 237 βαθμούς, έναντι 230 του Ιταλού. Ο Jonathan Rea συνεχίζει να βρίσκεται στην 1η θέση με 293 βαθμούς.

Ο 8ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK είναι στις 17-19 Ιουνίου στο Misano.


Αποτελέσματα

Γενική Βαθμολογία Superbikes

World Supersport

Ο Kenan Sofuoglu, ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του πρωταθλήματος WSS πήρε μία ακόμη νίκη για το 2016, με μια φοβερή επίδειξη στο Donington Park.

Ο Τούρκος αναβάτης της Kawasaki έδωσε μια σύντομη μάχη με τον Αμερικανό αναβάτη PJ Jacobsen, για να τεθεί κατόπιν επικεφαλής και να εξαφανιστεί από τους υπόλοιπους.

Ο Jacobsen τερμάτισε τελικά 2ος, ενώ ο Randy Kremmenacher ήταν τρίτος.


Αποτελέσματα

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 19:59

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK, 6ος γύρος, Sepang WSBK, 8ος γύρος, Misano »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon