.
Κατηγορία Superbike
Δευτέρα, 16 Μαϊος 2016 15:21

WSBK, 6ος γύρος, Sepang

 

Ο Hayden έσπασε το ρόδι!

 

Έκτος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes στη Μαλαισία -στην άλλη άκρη του κόσμου- όπου με τον καιρό να παίζει τα τερτίπια του ο Nicky Hayden πήρε επιτέλους την πρώτη του νίκη, ενώ ο Jonathan Rea ήταν ο πραγματικός κερδισμένος του αγωνιστικού διημέρου.

1ο Σκέλος


Ο αγώνας της Μαλαισίας χαρακτηρίστηκε εξαρχής από την απουσία του Sylvain Guintoli (Yamaha), για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα μετά τον τραυματισμό του στις κατακτήριες δοκιμές της Imola πριν δυο εβδομάδες.

Απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα του Σαββάτου ήταν ο Tom Sykes με την εργοστασιακή του Kawasaki. Αφού καπάρωσε εμφατικά την pole position, κυριάρχησε και στον αγώνα για μια νίκη που την είχε απόλυτη ανάγκη ώστε να δηλώσει παρών στη μάχη του τίτλου - που προς στιγμή φάνηκε να αφορά περισσότερο το φαβορί Jonathan Rea (Kawasaki) και τον επανακάμψαντα Chaz Davies (Ducati).

Ο Rea με τη σειρά του δεν είχε απάντηση στον καυτό ρυθμό του ομοσταυλού του στην ηλιόλουστη Sepang, τερματίζοντας άνετα δεύτερος 5.6 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή. Ο πρωτοπόρος της κατάταξης κατάφερε να επικρατήσει του Davies που συμπλήρωσε το βάθρο άλλα 2.5 δευτερόλεπτα πιο πίσω.


Αποτελέσματα



2ο Σκέλος


Το δεύτερο σκέλος του Μαλαισιανού αγώνα την Κυριακή τραγουδούσε ένα εντελώς διαφορετικό τροπάριο. Από τη λιακάδα του Σαββάτου, η δεύτερη μέρα ήρθε με καταρρακτώδη βροχή, η οποία μάλιστα είχε ως αποτέλεσμα την αναβολή του αγώνα των Supersport για μετά τα Superbikes. Οι μοτοσυκλέτες της μεγάλης κατηγορίας βγήκαν στη σχάρα εκκίνησης για έναν βρόχινο αγώνα, με τη νεροποντή να έχει κοπάσει μεν, αλλά την πίστα μούσκεμα δε.

Σε αυτές τις συνθήκες η συνήθης τάξη των Superbikes αναστατώθηκε για τα καλά. Ο κυρίαρχος των προηγούμενων ημερών, Tom Sykes, εξαιτίας του – καθ’ ομολογία του – λανθασμένου στησίματος της μοτοσυκλέτας του, ήταν εντελώς εκτός ρυθμού και εν τέλει πάλι καλά που τερμάτισε όγδοος.

Στο μεταξύ μπροστά ένας απίστευτος Nicky Hayden (Honda) παρέδωσε σεμινάρια οδήγησης σε δύσκολες συνθήκες και έφτασε δίχως να απειληθεί στην παρθενική του νίκη στο WSBK. Δεύτερος τερμάτισε ο εξίσου εντυπωσιακός Davide Guigliano (Ducati), ενώ ο Jonathan Rea (Kawasaki) χρησιμοποιήσε την άφθονη εμπειρία του για να καταλάβει το τρίτο σκαλί του βάθρου.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο μεγάλος χαμένος της Sepang ήταν ο Chaz Davies, καθώς με τη διπλή του νίκη στον προηγούμενο αγώνα είχε πλησιάσει λίγο τον πρωτοπόρο, όμως συνολικά από τον αγώνα της Μαλαισίας είδε τον Jonathan Rea να προσθέτει άλλους 7 βαθμούς στη μεταξύ τους διαφορά. Παράλληλα, εκεί που άφηνε τον Tom Sykes πίσω του, αυτός απεκόμισε 4 περισσότερους βαθμούς από τη Sepang – και πάλι καλά για τον αναβάτη της Ducati που ο Sykes δεν πήγε καλά στο δεύτερο σκέλος, γιατί θα τον πλησίαζε απειλητικά στη δεύτερη θέση της κατάταξης.

Ο Jonathan Rea πάντως συνεχίζει να είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί και φέτος, έχοντας μια άνετη διαφορά 43 βαθμών στην κορυφή της γενικής βαθμολογίας, έχοντας ανέβει και στα 12 βάθρα της φετινής σεζόν, πέντε φορές εξ αυτών στο ψηλότερο σκαλί.


Αποτελέσματα



World Supersport


Αρχικά τα Supersport επρόκειτο να τρέξουν την Κυριακή πριν τα Superbikes, αλλά η καταιγίδα άλλαξε δια της βίας το πρόγραμμα και τελικώς οι μοτοσυκλέτες των 600 κ.εκ. εμφανίστηκαν σε μια πίστα που στέγνωνε πλέον, μετά το δεύτερο σκέλος της μεγάλης κατηγορίας.

Προφανώς ωστόσο οι μικτές συνθήκες επηρέασαν πολύ την κατηγορία, καθώς οι δύο πρωτοπόροι της βαθμολογίας αναβάτες της Kawasaki Pucceti, Kenan Sofuoglu και Randy Krummenacher, είχαν έναν κακό αγώνα. Ο μεν Τούρκος πρωταθλητής περιορίστηκε στην έκτη θέση, ενώ ο Ελβετός στην όγδοη.

Κάπως έτσι η νίκη πήγε στον Ayrton Badovini (Honda) μετά από μια καυτή μονομαχία με τον τοπικό ήρωα Zulfahmi Khairuddin (Kawasaki), ο οποίος πήγε να γράψει ιστορία στην πίστα της πατρίδας του, μα στην καρό σημαία έχασε για 5 εκατοστά του δευτερολέπτου από τον Ιταλό.

Το βάθρο συμπλήρωσε ο έμπειρος Άγγλος Gino Rea με την τρικύλινδρη MV Agusta F3.

Αν και μάλλον φτωχό για τα στάνταρ του, το αποτέλεσμα ήταν εν τέλει καλό για τον Kenan Sofuoglu που αύξησε τη διαφορά του άλλους 2 βαθμούς από τον Krummenacher. Ο τρίτος της κατάταξης, Jules Cluzel (MV Agusta) επίσης είχε έναν άτυχο αγώνα, μένοντας έβδομος – σφήνα ανάμεσα στα δύο Kawasaki – και το μόνο που κέρδισε ήταν ένας βαθμός λιγότερος στην απόστασή του από τον δεύτερο στην κατάταξη.


Αποτελέσματα



Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 10:16

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK, 5ος γύρος, Imola WSBK, 7ος γύρος, Donington »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon