.
Κατηγορία Superbike
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 21:26

WSBK, 8ος γύρος, Misano

 

Ο πρωταθλητής επέστρεψε

 

Καθώς το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes επισκέφτηκε την Ιταλία και την ακτή της Αδριατικής στο Misano World Circuit Marco Simoncelli, το τοπικό κοινό αναμφίβολα περίμενε την εμφάνιση ων Ιταλών αναβατών και φυσικά της Ducati και της Aprilia. Μόνο που οι πρωταγωνιστές του Ιταλικού αγώνα ήταν Βρετανοί και δη βαμμένοι στα πράσινα. 

Για μια φορά ακόμη οι δύο εργοστασιακές Kawasaki έτρεχαν σε έναν δικό τους αγώνα, κάνοντας το 1-2 σε αμφότερα τα σκέλη και μάλιστα με τον πρωταθλητή Jonathan Rea να σαρώνει και τις δύο νίκες. 

 1ο Σκέλος

 
Ο αγώνας του Σαββάτου ξεκίνησε με δράμα, καθώς πίσω από τους δύο αναβάτες της Kawasaki εξελίχθηκε ένα μποτιλιάρισμα που είχε μοιραία κάποια θύματα. Ο Lorenzo Savadori (Aprilia) ήταν αυτός που έπεσε και εγκατέλειψε τον αγώνα, την ώρα που ο Chaz Davies (Ducati) έβλεπε την πρώτη δεκάδα από πίσω καθώς μπλοκαρίστηκε στην κίνηση. 

Κάπως έτσι στην κορυφή οι δύο πράσινοι αναβάτες, Jonathan Rea και Tom Sykes, έφυγαν μπροστά και δίχως να απειλούνται από κάποιον άλλον έπαιξαν τη γάτα με το ποντίκι μεταξύ τους μέχρι την καρό σημαία, η οποία είδε πρώτο τον πρωταθλητή Rea να περνά τη γραμμή του τερματισμού – για πρώτη φορά μετά το Assen. 

Η τρίτη θέση πήγε στον Michael VD Mark (Honda), ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το κομφούζιο της αρχής για να βρεθεί ψηλά στην κατάταξη του αγώνα, ενώ πρέπει να σημειώσουμε πως νωρίς είχε εγκαταλείψει από πτώση ο Nicky Hayden μετά από χάσιμο του μπροστινού του Fireblade του και ενώ βρισκόταν μέσα στη μάχη του βάθρου. 

Αποτελέσματα

2ο Σκέλος


Το δεύτερο σκέλος την Κυριακή ξεκίνησε με απειλές για βροχή που τελικώς δεν έγιναν πράξη, αφήνοντας τη στεγνή πίστα στο έλεος του ήλιου. Για μια φορά ακόμη οι δύο εργοστασιακές Kawasaki ZX-10R έδειξαν πως δεν είχαν διάθεση για παιχνίδια με άλλους, παρά μόνο μεταξύ τους. 

Αυτή τη φορά την κεφαλή πήρε ο Tom Sykes και την κράτησε για τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο πέντε γύρους προ του τερματισμού ο Jonathan Rea τον πέρασε και έβαλε το κεφάλι κάτω για να τερματίσει με μια εντυπωσιακή διαφορά τριών δευτερολέπτων! 

Tο βάθρο συμπλήρωσε – προς τέρψην του τοπικού κοινού – ο Davide Giugliano με τη Ducati του, αφού προηγούμενως κατέβαλε με δυσκολία τον Xavi Fores και την Panigale R της Barni Team. 

Αποτελέσματα 

 World Supersport


Η νίκη στην κατηγορία των 600 κυβικών δεν ήταν καθόλου απλή υπόθεση στο Misano, όπου τρεις αναβάτες πάλεψαν ως το τέλος για την πρωτιά. Τελικός νικητής αναδείχθηκε ο πρωταθλητής Kenan Sofuoglu (Kawasaki), αφού πρώτα επικράτησε των δύο αναβατών της Honda, Federico Caricasulo και PJ Jacobsen – με τον τρίτο μάλιστα να έχει οδηγήσει τον αγώνα σε μεγάλο μέρος του. 

Μεγάλος χαμένος του Misano ήταν ο αναβάτης της MV Agusta Reparto Corse, Jules Cluzel, ο οποίος έμπλεξε με ένα μπουλούκι αναβατών στον πρώτο γύρο και έχασε την ευκαιρία να μείνει με το γκρουπ των πρωτοπόρων. 

Τώρα οι εξακοσάρηδες θα πάνε σε μια υποχρεωτική μακρά περίοδο διακοπών, καθώς ο επόμενος αγώνας είναι στην Laguna Seca των ΗΠΑ (8-10 Ιουλίου), ενώ τα Supersport θα επιστρέψουν στη δράση στον Γερμανικό αγώνα στις 16 Σεπτεμβρίου στο EuroSpeedway Lausitzring. 

Αποτελέσματα 

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 08:17

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « WSBK, 7ος γύρος, Donington WSBK, 9ος γύρος, Laguna Seca »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon