.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 01 Μαρτίου 2011 08:00

World Supebike - 1ος αγώνας - Philip Island

 

Checa x 2!

 


Από τα δοκιμαστικά της προηγούμενης εβδομάδας είχε φανεί η υπεροχή του Carlos Checa έναντι των άλλων αναβατών. Ο αναβάτης της Althea Racing Ducati είχε δείξει τις διαθέσεις του από τα δοκιμαστικά στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στο Philip Island όπου τέθηκε επικεφαλής, κερδίζοντας την pole position και αφήνοντας τον περσινό πρωταθλητή, Max Biaggi, στην 2η θέση. Οι δύο θέσεις στην κορυφή έδειξαν τις διαθέσεις του για φέτος αλλά και τον συναγωνισμό που πρόκειται να δούμε

Checa x 2

Ο πρώτος αγώνας ήταν το σημείο όπου ο Max Biaggi (Aprilia Alitalia) ήθελε να δείξει την υπεροχή του σε σύγκριση με τον αναβάτη της Althea Racing Ducati. Ωστόσο ο Checa πήρε την πρωτοπορία από τον Laverty που είχε φύγει μπροστά, στον 3ο γύρο και άνοιξε τη διαφορά. Ο Biaggi δεν ήταν δυνατό να επιχειρήσει προσπέραση μιας και η διαφορά των τεσσάρων δευτερολέπτων ήταν μεγάλη. Στις πίσω θέσεις γινόταν χαμός με τον Leon Haslam (BMW Motorrad) στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή με το γερμανικό εργοστάσιο, να βρίσκεται στην 3η θέση του βάθρου. Οι αναβάτης της Yamaha, Eugene Laverty και  Marco Melandri μάχονταν μεταξύ τους για την τέταρτη θέση η οποία τελικά κρίθηκε στην γραμμή του τερματισμού. Πίσω τους τερμάτισε ο Michel Fabrizio (Suzuki Alstare), ο οποίος τερμάτισε μπροστά από τον Jakub Smrz (Ducati Effenbert - Liberty Racing) και τον Tom Sykes (Kawasaki Racing). Το πρώτο Honda με τον Jonathan Rea (Castrol Honda) τερμάτισε στην 12η θέση μετά από μία έξοδο από την πίστα, ενώ βρισκόταν στις μπροστινές θέσεις. Άτυχος στάθηκε ο Sylvain Guintoli (Ducati Effenbert - Liberty Racing) ο οποίος εκκίνησε από τις πρώτες θέσεις αλλά έπεσε και δεν θα συμμετείχε στον 2ο αγώνα μιας και είχε πολλαπλά χτυπήματα.
Ο δεύτερος αγώνας είχε πάλι τους δύο πρωταγωνιστές του πρώτου, Checa και Biaggi να μάχονται και να τερματίζουν με αυτή τη σειρά, με μικρές διαφορές. Οι αλλαγές εδώ ήταν πως ο Marco Melandri (Yamaha World Superbike Team), κατάφερε να ανέβει στο βάθρο για πρώτη φορά, πάνω στη νέα του μοτοσυκλέτα και να δείξει πως αποτελεί υπολογίσιμη δύναμη. Πολύ καλή εμφάνιση για τον Jonathan Rea (Castrol Honda) ο οποίος μετά από μία δύσκολη εβδομάδα με σημαντική πτώση, και ενώ ήταν να μην τρέξει, έδειξε τον καλύτερό του εαυτό.
Στα supersport ο Luca Scassa με Yamaha πήρε την πρώτη νίκη της χρονιάς δίνοντας στην Yamaha ξανά την υπερχοή από τον πρώτο αγώνα. Το γεγονός πως πήρε την καρό σημαία ακριβώς στον τερματισμό και στο photo finish δείχνει το μέγεθος του συναγωνισμού.

Δηλώσεις αναβατών 1



Marco Melandri, Yamaha World Superbike Team - 5th, 3rd
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το σημερινό αποτέλεσμα, παρόλο που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα ο πρώτος αγώνας. Μας απασχόλησε όλη την εβδομάδα το πρόβλημα με την πρόσφυση του πίσω τροχού κάτι το οποίο φάνηκε σε αυτόν τον αγώνα. Νομίζω όμως ότι από τον δεύτερο αγώνα και μετά, τα πήγαμε πολύ καλά, αφού αλλάξαμε το σετάρισμα και είχα καλύτερη αίσθηση. Η μοτοσυκλέτα ήταν πολύ καλύτερη μετά από αυτό και την αισθανόμουν πιο άνετη. Μου άρεσε που είχα ξανά μια θέση στο πόντιουμ! Ήθελα να προκαλέσω τον Biaggi για τη δεύτερη θέση, όμως προς το τέλος του αγώνα το σώμα μου ήταν απρόθυμο, οπότε αποφάσισα να μην το ρισκάρω. Και η τρίτη θέση είναι μια χαρά!»

Eugene Laverty, Yamaha World Superbike Team - 4th, 15th
«Στον πρώτο αγώνα είχα πρόβλημα με το χέρι μου και ήμουν επιφυλακτικός, αν και μπορούσα να πάω για την τρίτη θέση. Το έφτιαξα στην Clinika, και μετά από πέντε ημέρες πάνω σε superbike, με πονάει και δεν μπορώ να το κουνήσω εύκολα. Ο Marco ανέβασε το ρυθμό στον δεύτερο αγώνα. Θα μου ήταν δύσκολο να τον αντιμετωπίσω, όμως η τέταρτη θέση μου ανήκε. Δυστυχώς, δυο φορές που μπήκε η νεκρά κατά λάθος με άφησαν με μόλις ένα πόντο διαφορά στην βαθμολογία. Από τη θετική πλευρά, πιστεύω ότι στο Donington θα είμαστε πολύ ανταγωνιστικοί,  γιατί βλέπω πως υπό συνθήκες αγώνα, οι αντίπαλοί μας δεν είναι και τόσο καλοί όσο δείχνουν τα δοκιμαστικά».

Yamaha World Superbike Team Manager - Andrea Dosoli
«Σήμερα επιβεβαιώθηκε πως όλη η δουλειά που έχουμε κάνει είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Στον πρώτο αγώνα δυσκολευτήκαμε λίγο, και οι δύο αναβάτες της ομάδας παραπονέθηκαν για την πρόσφυση του πίσω τροχού. Βλέπαμε ότι στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα είχαν επιβραδύνει. Μετά από μερικές τροποποιήσεις, η μοτοσυκλέτα ήταν έτοιμη για τον δεύτερο αγώνα, έτσι ο Marco μπορούσε να ακολουθήσει τον Max, και στο τέλος η διαφορά με τον Carlos Checa μειώθηκε, και συνεχίσαμε σε αυτό το ρυθμό. Ο Eugene έκανε πάρα πολύ καλή δουλειά, στον πρώτο αγώνα, το ίδιο και στον δεύτερο. Μας εντυπωσίασε πραγματικά με την φανταστική του εκκίνηση και μας έδειξε ότι μπορεί να οδηγεί υπό πίεση και σε ένα σκληρό αγώνα. Η απόδοσή του δεν άλλαξε στον δεύτερο αγώνα, εκτός από εκείνες τις δύο φορές με τη νεκρά, όπου έχασε 10 δευτερόλεπτα σε κάθε φορά. Αν δεν του είχε συμβεί αυτό, τώρα θα είχε μια θέση στο πόντιουμ.
Αυτό το σαββατοκύριακο δείξαμε ότι η απόδοση της ομάδας είναι πολύ υψηλή και αυτό αφορά και τους δύο αναβάτες μας, για τους οποίους είμαστε υπερήφανοι, ειδικά αναλογιζόμενοι ότι είναι η πρώτη τους φορά σε διπλό αγώνα μέσα σε μια μέρα. Σας ευχαριστώ όλους στην ομάδα, για την καλή δουλειά που κάνατε μέχρι στιγμής, και σας υποσχόμαστε ότι στο Donington θα είμαστε ακόμα πιο ανταγωνιστικοί.

Jonathan Rea – 12th and 4th
Είμαι εξουθενωμένος, αλλά και αρκετά ικανοποιημένος μετά από όλα αυτά που περάσαμε τις τελευταίες μέρες. Πέρασα τον Nori (Haga) στον δεύτερο αγώνα, όμως εκείνος επέστρεψε δριμύτερος και δεν μπορούσα να τον ακολουθήσω. Δεν είχα αρκετή δύναμη, όμως ήξερα ότι στο τελείωμα του αγώνα θα είχα δυνάμεις για να διατηρήσω τον χρόνο μου. Η μοτοσυκλέτα μου ήταν άψογη και θα μπορούσα να είχα μείνει μέσα στο χρόνο των 33 δευτερολέπτων, μέχρι που βρήκα τους Fabrizio και Haslam. Θα μπορούσα να είχα περάσει τον Leon, αλλά επειδή καθ’ όλη τη διάρκεια ήμουν έβδομος και όγδοος, αποφάσισα να κρατήσω τις δυνάμεις μου για να τον περάσω στον τελευταίο γύρο. Αν μου λέγατε στο νοσοκομείο την περασμένη Τετάρτη ότι θα τερμάτιζα 4ος στον αγώνα, θα γελούσα. Οφείλω πολλά ευχαριστώ στην ομάδα μου, που μου έφερε φυσιοθεραπευτή εδώ να με κουράρει ανάμεσα στους αγώνες και στα διαλείμματα, και επίσης ευχαριστώ τη μοτοσυκλέτα μου που δούλεψε άψογα όλο το σαββατοκύριακο. Ακόμα μας μένει να βρούμε λίγη περισσότερη ταχύτητα στις ευθείες γιατί κατέβαλα μεγάλη προσπάθεια να προσπεράσω στην πρώτη στροφή, γενικότερα όμως, είμαι ικανοποιημένος με ό,τι καταφέραμε.

Δηλώσεις αναβατών 2


Ο πρώτος αγώνας ήταν σκέτη καταστροφή, επομένως έπρεπε κάτι να κάνουμε για τον δεύτερο αγώνα. Έχασα το σημείο που έπρεπε να πατήσω φρένο στην τέταρτη στροφή του πρώτου γύρου, και μαζί πέντε θέσεις, με αποτέλεσμα έπειτα να εγκλωβιστώ σε ένα γκρουπ όχι και τόσο γρήγορων αναβατών. Αγωνίστηκα σκληρά για να ανακτήσω τις χαμένες θέσεις όμως είχαν πλέον φθαρεί τα λάστιχα από τους πρώτους γύρους. Με λίγους γύρους ακόμη να απομένουν, τα λάστιχα καταστράφηκαν τελείως, όμως πιστεύω ότι θα μπορούσα να τερματίσω σε υψηλότερη θέση. Δεν παραπονιέμαι, δεν περίμενα αυτή τη θέση μετά τον πρώτο αγώνα, οπότε και αλλάξαμε τελείως τη μοτοσυκλέτα. Είχαμε γενικότερα κάποια προβλήματα, όμως τώρα βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Στο τέλος, όλα καλά πήγαν. Κατάφερα και τερμάτισα και στους δύο αγώνες, χωρίς παρατράγουδα, έμαθα αρκετά, κι έτσι πηγαίνω στο  Donington με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη.

Ronald ten Kate – team manager
Δόξα τω Θεώ, καταφέραμε και τερματίσαμε στο Phillip Island και μάλιστα σε υψηλότερη θέση από ποτέ. Είχαμε αρκετή κακή τύχη, όμως ο δεύτερος αγώνας ήταν πολύ καλός. Ο Jonathan είχε μια κακή εκκίνηση, όμως βγήκε μπροστά, και ο τερματισμός του τέταρτος ήταν ανέλπιστος αν λάβουμε υπόψη την κατάστασή του. Ο Ruben επίσης οδήγησε πολύ καλά, και για πρώτη φορά μέσα στη δεκάδα με αυτή την ομάδα.  Μια στιγμή του μόνο δεν ήταν καλή στον πρώτο αγώνα, κάτι που το περιμέναμε όμως και ξέραμε ότι ήταν θέμα χρόνου να συμβεί. Καλύτερα που έγινε στον πρώτο γύρο. Φάνηκε άλλωστε πόσο ταιριάζει με τη μοτοσυκλέτα του στον αγώνα. Επιστρέφουμε στην Ευρώπη με θετικά συναισθήματα και θα αφήσουμε τον Jonathan να αναρρώσει πλήρως. Για τον Ruben θα εξετάσουμε όλα τα δεδομένα και θα δούμε τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε για εκείνον. Ύστερα από όλα αυτά όμως, και χωρίς καθόλου πόντους στη βαθμολογία, το ταξίδι της επιστροφής μου φαίνεται πολύ μεγάλο!

Michel Fabrizio – 6ος – 8ος
«Είμαι και δεν είμαι χαρούμενος. Είμαι χαρούμενος επειδή κατάφερα να αγωνιστώ με τους καλύτερους  αναβάτες και στους δύο αγώνες, κι αυτό ανέβασε την αυτοπεποίθησή μου. Δεν ήξερα ακριβώς τι να περιμένω στον πρώτο αγώνα με την ομάδα της Suzuki Alstare και χάρηκα που μπόρεσα να αγωνιστώ για μια θέση στο πόντιουμ. Ίσως αν είχα καλύτερη εκκίνηση να τα είχα καταφέρει. Αντιθέτως, βρέθηκα 11ος στο τέλος του πρώτου γύρου, και έπρεπε να παλέψω για να ανέβω θέσεις, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο με τόσους καλούς οδηγούς και καλές μοτοσυκλέτες. Μου πήρε κάμποση ώρα, όμως μέχρι τα μισά του αγώνα κατάφερα να είμαι 7ος, και στον 15ο γύρο ήμουν 5ος. Τότε ήταν που βρέθηκα να συναγωνίζομαι με τους Laverty, Melandri και Haslam και το ευχαριστήθηκα πολύ. Πάνω που άρχισα να πιστεύω ότι μπορώ να καταφέρω κάτι καλό, με εγκατέλειψαν τα λάστιχά μου, οπότε δεν μπορούσα να πουσάρω όσο δυνατά ήθελα. Έκανα επίθεση όσο μπορούσα, δεν κατάφερνα όμως να προσπεράσω κανέναν, κι έτσι τερμάτισα 6ος.
Και για τον δεύτερο αγώνα χρησιμοποίησα την ίδια μοτοσυκλέτα και τον ίδιο τύπο στα λάστιχα, έκανα μόνο μερικές μικρές τροποποιήσεις. Από την αρχή όμως του αγώνα άρχισε να κάνει θόρυβο. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν εύκολος αγώνας, προσπάθησα όμως να οδηγήσω όσο δυνατότερα μπορούσα χωρίς να πέσω.  Συνέχισα να πουσάρω όποτε έβρισκα ευκαιρία, δεν κατάφερα όμως να περάσω την έκτη θέση. Δεν είμαι και πολύ ευχαριστημένος με την 8η θέση, όμως αν το σκεφτώ γενικότερα,  θα έπρεπε να είμαστε ικανοποιημένοι με την απόδοσή μας σήμερα. Αυτή η σεζόν προμηνύεται ιδιαίτερα σκληρή, πιο σκληρή από άλλες χρονιές, και το να ξεκινάμε με καλή θέση είναι ενθαρρυντικό. »

Tom Sykes
Μπήκαμε δύο φορές στη πρώτη ενιάδα, και είμαστε 8οι στην γενική κατάταξη του Πρωταθλήματος, άρα δεν είναι κακή η αρχή. Στον πρώτο αγώνα, κατάφερα και ξέφυγα από το σύνολο, στους πρώτους γύρους όμως δεν μπόρεσα να περάσω τους πρώτους αναβάτες, το έκανα προς το τέλος. Στον δεύτερο αγώνα δεν μπόρεσα να βάλω νεκρά κι αυτό δεν με βοήθησε στην εκκίνηση, με αποτέλεσμα να μείνω αρκετά πίσω. Οι αλλαγές που κάναμε για τον δεύτερο αγώνα ήταν καλές. Είχα καλύτερο κράτημα. Έκανα κοιλιά κάπου στα μισά, επανήλθα όμως στο τέλος. Αν δεν είχα κάνει λάθος, πιστεύω θα μπορούσα να τερματίσω 6ος. Δεν μπορούμε όμως να μιλάμε υποθετικά, η μοτοσυκλέτα είναι καινούργια, και όλοι είμαστε ρεαλιστές. Τουλάχιστον ξέρουμε ποια σημεία επιδέχονται βελτίωσης, και ανυπομονούμε για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα.”

Joan Lascorz:
“Ήμουν αρκετά ευχαριστημένος με το ρυθμό μου στον πρώτο αγώνα, μετά όμως βγήκα εκτός πίστας γιατί λόγω μηχανικού προβλήματος δεν έστριψα στην ένατη στροφή. Πήγαινα κατ’ ευθείαν για τον τοίχο και έπεσα στο γρασίδι.  Στον δεύτερο αγώνα ήταν αδύνατο να τερματίσω γιατί πονούσα υπερβολικά και δεν είχα άλλη δύναμη. Στον δεύτερο αγώνα αλλάξαμε τη μοτοσυκλέτα και βάλαμε ένα μαλακό πίσω λάστιχο, κάτι που βοήθησε στο στρίψιμό. Μπόρεσα να ανακτήσω ένα καλό ρυθμό, όμως άρχισε να γλιστράει.  Γενικότερα, ανυπομονώ για τον επόμενο αγώνα, και πιστεύω ότι μπορέσαμε να δείξουμε ότι έχουμε ένα σταθερό ρυθμό, πέρα από τις δυσκολίες του σημερινού αγώνα. Τώρα θα αρχίσω την προετοιμασία για το Donington”.

Αποτελέσματα - 1ος αγώνας - 22 Γύροι

1 Carlos Checa 34m16.503s SPA DUCATI Althea Racing
2 Max Biaggi +4.365s ITA APRILIA Aprilia Alitalia Racing Team
3 Leon Haslam +10.719s GBR BMW BMW Motorrad Motosport
4 Eugene Laverty +11.266s IR YAMAHA Yamaha World Superbike Team
5 Marco Melandri +11.293s ITA YAMAHA Yamaha World Superbike Team
6 Michel Fabrizio +12.039s ITA SUZUKI Team Suzuki Alstare
7 Jakub Smrz +20.294s CZE DUCATI Team Effenbert - Liberty Racing
8 Tom Sykes +20.742s GBR KAWASAKI Kawasaki Racing Team
9 Noriyuki Haga +22.421s JPN APRILIA PATA Racing Team Aprilia
10 Troy Corser +25.822s AUS BMW BMW Motorrad Motosport
11 Roberto Rolfo +29.270s ITA KAWASAKI Team Pedercini
12 Jonathan Rea +31.059s GBR HONDA Castrol Honda SBK Team
13 Leon Camier +31.721s GBR APRILIA Aprilia Alitalia Racing Team
14 Ayrton Badovini +36.389s ITA BMW BMW Motorrad Italia SBK Team
15 Bryan Staring +36.470s AUS KAWASAKI Team Pedercini
16 Ruben Xaus +41.928s SPA HONDA Castrol Honda SBK Team
17 James Toseland +55.239s GBR BMW BMW Motorrad Italia SBK Team
18 Joshua Waters +1m00.312s AUS SUZUKI Yoshimura Suzuki
19 Mark Aitchison +1m00.316s AUS KAWASAKI Team Pedercini
20 Maxime Berger +1m30.125s ITA DUCATI Supersonic Racing Team
21 Joan Lascorz DNF ESP KAWASAKI Kawasaki Racing Team
22 Sylvain Guintoli DNF FRA DUCATI Team Effenbert - Liberty Racing

Αποτελέσματα - 2ος αγώνας - 22 Γύροι

1 Carlos Checa 34m15.041s SPA DUCATI Althea Racing
2 Max Biaggi +1.188s ITA APRILIA Aprilia Alitalia Racing Team
3 Marco Melandri +1.406s ITA YAMAHA Yamaha World Superbike Team
4 Jonathan Rea +10.563s GBR HONDA Castrol Honda SBK Team
5 Leon Haslam +10.885s GBR BMW BMW Motorrad Motosport
6 Leon Camier +16.914s GBR APRILIA Aprilia Alitalia Racing Team
7 Noriyuki Haga +17.558s JPN APRILIA PATA Racing Team Aprilia
8 Michel Fabrizio +17.679s ITA SUZUKI Team Suzuki Alstare
9 Tom Sykes +18.070s GBR KAWASAKI Kawasaki Racing Team
10 Ruben Xaus +19.053s SPA HONDA Castrol Honda SBK Team
11 Jakub Smrz +19.060s CZE DUCATI Team Effenbert - Liberty Racing
12 Roberto Rolfo +23.771s ITA KAWASAKI Team Pedercini
13 Jonathan Rea +23.956s GBR HONDA Castrol Honda SBK Team
14 James Toseland +28.713s GBR BMW BMW Motorrad Italia SBK Team
15 Eugene Laverty +32.673s IR YAMAHA Yamaha World Superbike Team
16 Mark Aitchison +33.226s AUS KAWASAKI Team Pedercini
17 Bryan Staring +42.598s AUS KAWASAKI Team Pedercini
18 Maxime Berger +51.819s ITA DUCATI Supersonic Racing Team
19 Troy Corser +55.738s AUS BMW BMW Motorrad Motosport
20 Joan Lascorz DNF ESP KAWASAKI Kawasaki Racing Team
21 Ayrton Badovini DNF ITA BMW BMW Motorrad Italia SBK Team
22 Sylvain Guintoli DNS FRA DUCATI Team Effenbert - Liberty Racing

Βαθμολογία πρωταθλήματος

Championship standings



1 Carlos Checa 50 pts SPA DUCATI Althea Racing
2 Max Biaggi 40 pts ITA APRILIA Aprilia Alitalia Racing Team
3 Marco Melandri 27 pts ITA YAMAHA Yamaha World Superbike Team
4 Leon Haslam 27 pts GBR BMW BMW Motorrad Motosport
5 Jonathan Rea 20 pts GBR HONDA Castrol Honda SBK Team
6 Michel Fabrizio 18 pts ITA SUZUKI Team Suzuki Alstare
7 Noriyuki Haga 16 pts JPN APRILIA PATA Racing Team Aprilia
8 Tom Sykes 15 pts GBR KAWASAKI Kawasaki Racing Team
9 Jakub Smrz 14 pts CZE DUCATI Team Effenbert - Liberty Racing
10 Eugene Laverty 14 pts IR YAMAHA Yamaha World Superbike Team
11 Leon Camier 13 pts GBR APRILIA Aprilia Alitalia Racing Team
12 Roberto Rolfo 9 pts ITA KAWASAKI Team Pedercini
13 Troy Corser 6 pts AUS BMW BMW Motorrad Motosport
14 Ruben Xaus 6 pts SPA HONDA Castrol Honda SBK Team
15 James Toseland 2 pts GBR BMW BMW Motorrad Italia SBK Team
16 Ayrton Badovini 2 pts ITA BMW BMW Motorrad Italia SBK Team
17 Bryan Staring 1 pts AUS KAWASAKI Team Pedercini
18 Sylvain Guintoli 0 pts FRA DUCATI Team Effenbert - Liberty Racing
19 Maxime Berger 0 pts ITA DUCATI Supersonic Racing Team
20 Mark Aitchison 0 pts AUS KAWASAKI Team Pedercini
21 Joshua Waters 0 pts AUS SUZUKI Yoshimura Suzuki

Φωτογραφίες

yamaha-racing.com, bmwmotorrad.com,honda-racing.com, kawasaki-racing.com, suzuki-racing.com




Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 22:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Παγκόσμιο superbike 2010- Imola World Superbike, 2ος γύρος, Donington Park »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon