.
Κατηγορία Superbike
Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011 10:03

World Superbike, 2ος γύρος, Donington Park

 

Παρθενική νίκη Melandri

 


του Χρήστου Σώκου
Φωτoγραφίες: yamaha-racing, motorcycleusa

Χρειάστηκε μόνο τρεις αγώνες ο Marco Melandri, για να προσαρμοστεί πλήρως στις απαιτήσεις των Superbikes και να πανηγυρίσει την πρώτη του νίκη στον θεσμό. Βέβαια, ο Carlos Checa, με την φόρα που είχε από τους δύο πρώτους αγώνες και την πολύχρονη εμπειρία, έκανε μία πιο σωστή επιλογή πίσω ελαστικού στο δεύτερο σκέλος (για καλύτερο κράτημα από την αρχή) με αποτέλεσμα να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Το αποτέλεσμα είναι να φύγει πρώτος στην βαθμολογία με 91 βαθμούς ακολουθούμενος από τον Melandri με 72.
Ο περυσινός πρωταθλητής Max Biaggi σίγουρα θα θέλει να ξεχάσει γρήγορα αυτό το διήμερο αφού στο πρώτο σκέλος δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την έβδομη θέση, ενώ στο δεύτερο σκέλος αποκλείστηκε καθώς έκανε άκυρη εκκίνηση και δεν προσήλθε να δεχτεί την ποινή χρόνου.

1ο & 2o σκέλος


Μπροστά σε ένα ενθουσιώδες αγγλικό κοινό 51.500 θεατών, ο Marco Melandri έβλεπε για το μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα τον Jakub Smrz να κρατάει τα ηνία, έχοντας μάλιστα φτιάξει και μία μικρή διαφορά ασφαλείας. Προς το τέλος όμως ο Smrz έμεινε από πίσω ελαστικό, με αποτέλεσμα να κόψει ρυθμό. Ο Melandri στο μεταξύ κρατούσε σταθερά ένα γρήγορο ρυθμό και μόλις είδε ότι ο Smrz μείωσε την ταχύτητα του, πέρασε μπροστά και τερμάτισε πρώτος με διαφορά 2.455 sec. Ο τοπικός ήρωας Leon Haslam, ήταν έτοιμος να γιορτάσει την άνοδό του στο βάθρο, αλλά δύο στροφές πριν την καρό σημαία είδε τον Checa να τον προσπερνά. Την εξάδα έκλεισαν οι Jonathan Rea και Noriyuki Haga.

2ο σκέλος
Ο Checa, μαθαίνοντας από το λάθος του στο πρώτο σκέλος και κάνοντας την σωστή επιλογή ελαστικού, τέθηκε επικεφαλής από νωρίς και ήλεγξε την κατάσταση μέχρι το τέλος. Ο Melandri βλέποντας ότι δεν μπορεί να πιάσει τον ρυθμό του Checa, συμπεριφέρθηκε έξυπνα και στόχευσε στην δεύτερη θέση την οποία κρατούσε ο έτερος τοπικός αναβάτης Leon Camier. Τελικά ο Camier υπέκυψε προς το τέλος στην ανωτερότητα του Melandri, παρ’ όλα αυτά όμως ανέβηκε περιχαρής στο τρίτο σκαλί του βάθρου. Ο Leon Haslam ξανά τερμάτισε τέταρτος, αλλά αυτή τη φορά με πιο επεισοδιακό τρόπο, καθώς είχε μία έξοδο από την πίστα.
Πολύ καλή εμφάνιση και για το νέο Kawasaki ZX-10R με τον Joan Lascorz να παίρνει την πέμπτη θέση.

Δηλώσεις 1ου σκέλους

Marco Melandri, 1ος : “ Ήταν ένας υπέροχος αγώνας για εμένα, πολύ σκληρός ειδικά στην αρχή που πολλοί ήταν επιθετικοί. Κράτησα τον ρυθμό μου και λίγο πιο μετά έπιασα τον Camier και μερικούς άλλους, αλλά χρειάστηκα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να φτάσω τον Haslam. Μετά απ’ αυτό απέμεναν μόνο μερικοί γύροι και ο Kuba ήταν πολύ μπροστά. Απλώς κράτησα τον καλύτερο ρυθμό που μπορούσα. Προς το τέλος είδα ότι ο Smrz πήγαινε πιο σιγά και τον πέρασα. Πάσχαμε λίγο σε τελική ταχύτητα αλλά το πακέτο ήταν πολύ ισορροπημένο, κερδίσαμε και το διασκέδασα.”

Jakub Smrz, 2ος : “ Φυσικά και είμαι απογοητευμένος που δεν κέρδισα τον αγώνα αλλά είμαι ξανά στο βάθρο και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Η αίσθηση που είχα σε όλο τον αγώνα ήταν εξαιρετική και η μοτοσικλέτα τέλεια, αλλά στο τέλος το πίσω ελαστικό εξαφανίστηκε και δεν μπορούσα να πιέσω άλλο. Ο Marko με πέρασε και δεν ήθελα να ρισκάρω περισσότερο.”

Carlos Checa, 3ος: “ Στην αρχή του αγώνα είχα μερικά προβλήματα με το πίσω ελαστικό και έχασα κάποιες θέσεις, ακούμπησα με άλλους αναβάτες και κατέληξε ως ένας από τους πιο συναρπαστικούς μου αγώνες από τις πίσω θέσεις στις μπροστά. Τελικά έφτασα τον Haslam αφού είχα πιέσει τον εαυτό μου στο μέγιστο και τον πέρασα όταν είχα την ευκαιρία, παίρνοντας την τρίτη θέση.”

Δηλώσεις 2ου σκέλους


Carlos Checa, 1ος: “ Είναι ένα φανταστικό ξεκίνημα για την φετινή χρονιά, ειδικά αυτή η νίκη στο Donington, που αποτελεί κάτι ξεχωριστό. Βασικά αποφασίσαμε να βάλουμε διαφορετικό πίσω ελαστικό με καλύτερη πρόσφυση στην αρχή, οπότε τώρα ήμουν πιο σταθερός. Προς το τέλος το πέλμα του μειώθηκε αλλά άντεξε.”

Marco Melandri, 2ος: “Ακόμη ένας καλός αγώνας για εμένα. Ο Camier ήταν πολύ γρήγορος. Περίπου τον μισό αγώνα όμως εγώ έβηχα μέσα στο κράνος μου, δυσκολευόμουν να αναπνεύσω και έχανα την αυτοσυγκέντρωσή μου. Μετά ευτυχώς επανήλθα, έκανα ό, τι μπορούσα και πέρασα τον Camier αλλά ο Checa ήταν πολύ γρήγορος για εμένα.”

Leon Camier, 3ος : “Δεν μπορώ να πιστέψω ότι συνέβη! Ξεκίνησα την χρονιά με άσχημο πυρετό, ο οποίος με κατέβαλε μετά από όλη την σκληρή προετοιμασία που έκανα όλο τον χειμώνα. Οπότε το να έρθω εδώ και να ανέβω στο βάθρο στο “σπίτι μου” είναι απολύτως υπέροχο. Στον πρώτο αγώνα είχαμε μερικά προβλήματα με τις ρυθμίσεις. Στη συνέχεια όμως τις αλλάξαμε και όλα δούλεψαν μια χαρά. Είχα μία όμορφη μάχη με τον Marco, ήταν πολύ δυνατός, αλλά το να πάρω την τρίτη θέση είναι υπέροχο.”

Αποτελέσματα

Loading...

Loading...

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 29 Ιουνίου 2015 16:37

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « World Supebike - 1ος αγώνας - Philip Island World Superbike, 3ος γύρος, Assen »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon