.
Κατηγορία Rally Dakar
Δευτέρα, 02 Ιανουαρίου 2023 11:41

Dakar 2023 Πρόλογος/1η Ειδική – Price στην αρχή, Brabec στη συνέχεια

Ο σκληρότερος αγώνας του κόσμου ξεκίνησε δυναμικά με τον ανταγωνισμό να προμηνύεται έντονος.

Ο Toby Price, νικητής του 2016 και του 2019, πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στον Πρόλογο το Σάββατο με KTM, ένα δευτερόλεπτο μπροστά από το Daniel Sanders με GasGas, ο οποίος έκανε το ένα-δύο για τους Αυστραλούς αναβάτες. Η νίκη του Price επτεύχθη κάνοντας λίγο περισσότερα από 10 χιλιόμετρα σε 8 λεπτά 22 δευτερόλεπτα, κάτι που του έδωσε το πλεονέκτημα για την εκκίνηση της 1ης Ειδικής.

Ωστόσο, η συνέχεια έμελλε να έχει παρολίγό άσχημη τροπή, καθώς ο Sam Sunderland, επίσης νικητής το 2017, σημείωσε άσχημη πτώση. Για την ακρίβεια, ο 33χρονος αναβάτης της GasGas ήταν 10ος ταχύτερος στον Πρόλογο του Σαββάτου και ταχύτερος στο πρώτο σημείο ελέγχου την Κυριακή πριν πέσει στα 52 χιλιόμετρα της Ειδική Διαδρομής των 368 χιλιομέτρων στην ενδοχώρα και κατά μήκος των ακτών της Ερυθράς Θάλασσας.

Υποφέροντας από πόνους στην πλάτη, μεταφέρθηκε στο Γιανμπού για ιατρική βοήθεια, ευτυχώς γλυτώνοντας τα χειρότερα μα εγκαταλείποντας τον αγώνα. «Είμαι λίγο-πολύ καλά, έχω μια σπασμένη ωμοπλάτη, ένα μεγάλο αιμάτωμα στην πλάτη και διάσειση, νιώθω πολύ αμήχανα που είμαι ξαπλωμένος εδώ και πληκτρολογώ αυτό, το να είμαι έξω από το Dakar την πρώτη μέρα είναι δύσκολο να καταπιώ» έγραψε στα social του γνωστοποιώντας μας την κατάσταση του.

Η συνέχεια της 1ης Ειδικής είχε ανατροπές κυρίως ένεκα ποινών, με επικρατέστερο τον Ricky Brabec που βρέθηκε οριακά σχετικά μεν, μπροστά δε από τους εργοστασιακούς αναβάτες της KTM, Kevin Benavides και Toby Price.

Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιανουαρίου 2023 10:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon