.
Κατηγορία Rally Dakar
Κυριακή, 02 Ιανουαρίου 2011 20:37

Rally Dakar 2011 - 1η μέρα - Εκκίνηση

 


Σε 400 χλμ. η… Victoria!

 



Στην Αργεντινή το Rally Dakar είναι το γεγονός της χρονιάς! Το επιβεβαίωσε για τρίτη συνεχόμενη φορά το 1 εκ. κόσμου που, παρά τη μεγάλη ζέστη, έδωσε το παρόν στην φέστα που έγινε το Σάββατο, πρώτη ημέρα του 2011, προκειμένου να δει από κοντά την "παρέλαση" 407  οχημάτων. Το επιβεβαίωσαν με τη σειρά τους και οι υπουργοί Τουρισμού και Εσωτερικών της χώρας οι οποίοι έδωσαν συνέντευξη τύπου με αφορμή την ημέρα έναρξης του αγώνα.

“Για 3η φορά, ο αγώνας Rally Dakar φιλοξενείται στην Νότια Αμερική. Είναι η σημαντικότερη προβολή της χώρας μας και δεν θα μπορούσαμε με κανένα άλλο τρόπο να την προωθήσουμε τόσο πολύ”, δήλωσε ο υπουργός τουρισμού, Enrique Meyer. “Υπολογίζουμε ότι τις δεκαπέντε ημέρες που θα φιλοξενηθεί ο αγώνας στη χώρα μας, ένα μήνα συνολικά, θα μείνουν 170 εκατομμύρια δολλάρια (140 εκατομμύρια euros). Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο τις ομορφιές της πατρίδας μας και να τον προσκαλέσουμε να έρθει διακοπές εδώ”, συμπλήρωσε. 

“Ο κόσμος ήταν συγκλονιστικός. Τόσο μέσα στο Μπουένος Άιρες όσο και ο κόσμος που ήρθε να μας δει κατά μήκος της διαδρομής προς το πρώτο bivouac”, λέει ο Βασίλης Ορφανός, ο οποίος φορώντας το νούμερο 97, δίνει το ελληνικό παρών στο Rally Dakar.

Από τη γιορτή στο δρόμο


Το Σάββατο, 1η Ιανουαρίου, έγινε η τυπική εκκίνηση του αγώνα μέσα στο Buenos Aires και ένα εκατομμύριο θεατές ήταν εκεί για να δουν τις ομάδες. Όλοι οι αναβάτες μοτοσυκλετών και Quad, οι οδηγοί και τα πληρώματα αυτοκινήτων και φορτηγών, παρουσιάστηκαν ξεχωριστά, πάνω στη ράμπα εκκίνησης. Και μετά συνέχισαν για την πρώτη απλή διαδρομή η οποία μετά από σχεδόν 400 χιλιόμετρα απλής θα έφταναν στο πρώτο Bivuac, στην ανασυγκρότηση, στην πόλη Victoria.

“Δεν ήταν εύκολη υπόθεση”, εξηγεί ο Βασίλης Ορφανός καθώς η ζέστη ήταν ένας πολύ επιβαρυντικός παράγοντας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής. Βέβαια ο Βασίλης δεν έφτασε μόνος του στην πόλη Victoria, η οποία ήταν και ο τελικός προορισμός. Τριάντα μέλη του τοπικού Transalp Club συνόδεψαν τον Έλληνα αναβάτη μέχρι τέλους. “Οι Αργεντίνοι είδαν από πρώτο χέρι τι σημαίνει Dakar, αν και η γεύση ήταν μικρή και τα πράγματα σχετικά εύκολα”, λέει χαμογελώντας ο Βασίλης Ορφανός. Ο ίδιος πάντως έχει έναν ακόμα λόγο να είναι ευχαριστημένος με το Aprilia και όλη τη δουλειά που έχει γίνει και τώρα ήρθε η ώρα να δοκιμαστεί στην πράξη.

Stage 1 (2 Ιανουαρίου)


Η επόμενη αγωνιστική ημέρα έχει ήδη ξεκινήσει σήμερα Κυριακή 2 Ιανουαρίου από το bivouac της Victoria. Στη γραμμή εκκίνησης βρεθηκαν 170 μοτοσυκλέτες, 30 quad, 140 αυτοκίνητα και 67 φορτηγά.

Αν και οι οδηγοί ήδη από το Σάββατο έχουν καλύψει μεγάλο μέρος της απλής διαδρομής, για να φτάσουν στην πρώτη ειδική για τον αγώνα του 2011, θα χρειαστούν ακόμα 566 χιλιόμετρα απλής. Οι διοργανωτές όμως προετοιμάζουν τους αγωνιζόμενους: “μόλις μπείτε στην ειδική, οι μηχανές θα αρχίσουν να ζεσταίνονται με πολύ γρήγορο ρυθμό!”.

Όπως και να έχει, θα χρειαστεί χιλιόμετρο με το χιλιόμετρο να ξεδιπλώσουν τις τεχνικές τους δεξιότητες σε μια πορεία που καταλήγει στα βουνά. Προκειμένου δε, να περιορίσουν τις προσπεράσεις στα στενά μονοπάτια, οι διοργανωτές, από το μέσο της ειδικής και μετά, χάραξαν μια ξεχωριστή διαδρομή για τους οδηγούς των μοτοσικλετών και των quad.

Φωτογραφίες

ktmimages.com, Dakar.com

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από Τάκης Μανιάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2012 23:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Dakar 2011 – 1st stage / Victoria - Cordoba »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon