.
Κατηγορία Rally Dakar
Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 15:24

Rally Dakar 2017: 11η μέρα, San Juan - Rio Cuarto

 

4η ειδική για Barreda, όμως ο Sunderland αντέχει και ετοιμάζεται για τη νίκη!

 

Την 11η και προτελευταία μέρα του Rally Dakar 2017, o Joan Barreda της Honda πήρε μία ακόμη ειδική, την τέταρτη του, αλλά με τον Sam Sunderland να τερματίζει 5ος, 9 λεπτά πιο πίσω, η Honda είδε για μία ακόμη χρονιά τον τίτλο να ξεφεύγει από τα χέρια της...

Η 11η μέρα είχε μήκος 754 χιλιόμετρα, με 288 χιλιόμετρα ειδικής και μπορεί να ήταν η προτελευταία στα χαρτιά, ουσιαστικά όμως ήταν η τελευταία μέρα του αγώνα, καθώς η 12η διαθέτει μια... μικροσκοπική ειδική μόλις 64 χιλιομέτρων, όπου τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει.

Ο Joan Barreda ήταν ο νικητής της 11ης μέρας, για 4η φορά στο φετινό Dakar, με τον Ισπανό να μην παραδίδει τα όπλα. Ήταν ταχύτατος, και του αξίζουν συγχαρητήρια για τη συνολική του προσπάθεια. Αν δεν είχε δεχτεί την φοβερή ποινή της μιας ώρας, σε προηγούμενη μέρα, για ανεφοδιασμό εκτός εγκεκριμένης θέσης, ίσως και να ήταν αυτός ο νικητής.

Δεύτερος την 11η μέρα ήταν ο Paulo Goncalves, κάνοντας έτσι με τον Barreda το 1-2 για το HRC, Goncalves που την ίδια μέρα βρισκόταν στην 6η θέση γενικής.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Adrien van Beveren, που ήταν 4ος γενικής -και ο καλύτερα τοποθετημένος αναβάτης της Yamaha.

Τέταρτος ήταν ο Gerard Farres Guel (3ος γενικής) με την ΚΤΜ. Και η πρώτη πεντάδα έκλεισε με τον προπορευόμενο στη γενική Sam Sunderland της ΚΤΜ (φωτό άνω), που οδήγησε αλάνθαστα, κρατώντας τη διαφορά στα 33 λεπτά από τον 2ο γενικής Matthias Walkner (KTM).

Στα Quad ο Sergey Karyakin ήταν νικητής για μία ακόμη φορά, ενώ κατευθύνεται για τη νίκη δίχως πλέον αντίπαλο, καθώς ο μόνος που θα μπορούσε να τον απειλήσει, ο Χιλιανός Ignacio Casale είχε προβλήματα και τερμάτισε αρκετά πίσω, χάνοντας πολύ χρόνο.

Στη νέα κατηγορία UTV, η νίκη της 11ης μέρας πήγε στον Βραζιλιάνο Torres, ο οποίος προηγείται από τον 2ο με διαφορά... 4 ωρών και πλέον μπορεί να θεωρείται νικητής του αγώνα. Τέσσερα πληρώματα έχουν απομείνει στον αγώνα, όλα με Polaris.

Γενική κατάταξη Μοτοσυκλετών

Γενική κατάταξη ATV

Γενική κατάταξη UTV

Φωτογραφίες

Βίντεο

Δείτε πρώτα το βίντεο της 11ης μέρας, από τη διοργάνωση.

Κατόπιν δείτε το βίντεο του HRC για την ίδια μέρα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 15:39

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon