.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 23:54

MotoGP 2024, 3ος Αγώνας, Αμερική – Maverick Viñales: Η επιστροφή!

Σε ένα αγώνα που άξιζε και με το παραπάνω το ξενύχτι, πρωταγωνιστές ήταν το θέαμα, οι πτώσεις και μια μεγάλη επιστροφή. Εκείνη του Maverick Viñales!

Ο αναβάτης της Aprilia έκανε μια κακή εκκίνηση που τον έφερε από την 1η στην 11η θέση, ωστόσο και πάλι οδηγώντας την RS-GP σαν σε ράγες, εκμεταλλευόμενος και τη σωρεία πτώσεων, έφτασε μεθοδικά ως τη νίκη. Μια νίκη ορόσημο, καθώς είναι ο πρώτος αναβάτης στη σύγχρονη εποχή που πετυχαίνει νίκη με 3 διαφορετικούς κατασκευαστές. Μια νίκη που άργησε και μάλιστα πολύ, καθώς ο αναγεννημένος και απόλυτος σε όλο το τριήμερο στο Austin, Maverick, είχε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου από το 2021.

cota24f.jpg

Στη 2η θέση αν όχι παραλίγο στην πρώτη, ο Pedro Acosta. Ο rookie του 2024 πήρε με το καλημέρα τα ηνία του αγώνα, δείχνοντας πως θα πετύχει το βάθρο. Λάθη και απειρία ως τα μέσα του αγώνα τον έφεραν να παλεύει για την 4η θέση, ανακάμπτοντας θεαματικά προς το τέλος και υποκύπτοντας τελικά στον ασταμάτητο Vinales.

cota24g.jpg

Προς το τέλος του αγώνα, το βάθρο συμπλήρωσε ο Enea Bastianini, παίρνοντας πίσω το αίμα του από τον 4ο τελικά Jorge Martin και τον 5ο Francesco Bagnaia. Οι αναβάτες της Pertamina Enduro VR46, Fabio Di Giannantonio και Marco Bezzecchi έκαναν το 6-8, έχοντας ανάμεσα τους τον Aleix Espargaro σε ένα ακόμα… ευρωπαϊκών κατασκευαστών αγώνα, αφού τη 10άδα της κορυφής έκλεισαν οι Brad Binder και Raul Fernandez με KTM και Aprilia, αντίστοιχα.

Πτώσεις και η περίπτωση Marc Marquez

Το Grand Prix του Austin σημαδεύτηκε από πολλές πτώσεις, ωστόσο αυτή που ξεχώρισε ήταν εκείνη του Marc Marquez. Ο Ισπανός πολυπρωταθλητής με τη περσινή Ducati πέρασε μπροστά από όλους, δυστυχώς όμως και με 10 γύρους να απομένουν έπεσε όντας 1ος έχοντας ήδη λαβωμένη τη GP23 του.

Τέλος, τον αγώνα τους δεν τελείωσαν ποτέ επίσης λόγω πτώσεων οι Alex Rins, Joan Mir, Franco Morbidelli, Johann Zarco και Takaaki Nakagami. Το αγωνιστικό μας ραντεβού ανανεώνεται για τις 28 Απριλίου, με το GP της Jerez.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 14 Απριλίου 2024 23:56

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon