.
Κατηγορία MotoGP
Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 08:38

MotoGP 2023, 16ος Αγώνας, Αυστραλία - Όλος ο αγώνας ο τελευταίος γύρος και νικητής του ο Johann Zarco!

Εκεί που θα έλεγε κανείς πως το πρωινό ξύπνημα πήγε.. «χαμένο», ήρθαν οι τελευταίοι γύροι του αυστραλιανού grand prix να ταράξουν τα νεύρα μας για τα καλά!

Αρχικά να υπενθυμίσουμε κάπου εδώ την αλλαγή σε αγώνα Sprint και πλήρους διάρκειας, με τη σειρά τους να αντιστρέφεται εξαιτίας της πρόβλεψης αυριανών θυελλωδών ανέμων. Έτσι, ο αγώνας έγινε Σάββατο, με το συννεφιασμένο Phillip Island να φέρνει ένα φινάλε που δεν περίμενε κ α ν ε ί ς.

Μεγάλος νικητής και για πρώτη φορά στην πορεία του στη μεγάλη κατηγορία ο Johann Zarco, ο οποίος λίγο πριν τη μετάβαση του στη Honda LCR έδειξε τις δυνατότητες του. Η νίκη του Γάλλου ήρθε «κερασμένη» από την κακή επιλογή ελαστικών -για 2ο σερί αγώνα- του Jorge Martin, ο οποίος είχε την πρώτη θέση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα για να τη χάσει στον τελευταίο γύρο. Για την ακρίβεια, μια επική «βουτιά» στο τέλος, έφερε το Francesco Bagnaia από την 4η στη 2η θέση, ενώ είδαμε και το Fabio Di Giannantonio να παίρνει παλικαρίσια το 3ο σκαλί του βάθρου, σε μια επίδειξη ικανοτήτων τώρα που.. μένει από ομάδα καθώς τον αντικαθιστά ο Marc Marquez, δίχως καμία πρόταση παρά μόνο από το «μπαρ έξω από την πίστα» όπως δήλωσε γλυκόπικρα ο ίδιος.

phillip23b.jpg

Πρώτος εκτός βάθρου αναβάτης ο Brad Binder, που αν και στην αναμπουμπούλα του τελευταίου γύρου βρέθηκε 5ος , κατάφερε τελικά να περάσει και εκείνος το Jorge Martin. Στην 6η θέση αν και εκκίνησε από τη 10η τερμάτισε ο Marco Bezzecchi, μπροστά από το Jack Miller που στον αγώνα της έδρας του πάλευε για κάτι καλύτερο. Αν και έφτασε ως και 6ος, ο Aleix Espargaro τερμάτισε στην 8η θέση , με την ασφυκτική πίεση του Alex Marquez. Τέλος, τη 10αδα έκλεισε ο Enea Bastinini.

phillip23c.jpg

Τον αγώνα τους δεν τελείωσαν ποτέ οι Augusto Fernandez και Joan Mir, με τον Πρωταθλητή του 2020 να μετρά ακόμα μια πτώση με τη Honda. Αξιοσημείωτη δε και πάλι είναι η κατρακύλα των ιαπωνικών εργοστασίων, που πήραν τις 4 από τις 6 τελευταίες θέσεις. Ο Marc Marquez, αν και μέχρι τα μισά του αγώνα πάλευε για την 5αδα, εν τέλει τερμάτισε 15ος πίσω από τον Fabio Quartararo.

Αύριο στις 5.30 είναι η σειρά και του αγώνα Sprint – καιρού επιτρέποντος πάντα- έχοντας άκρως ενδιαφέρουσα βαθμολογική σημασία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, το οποίο βρίσκει τον Jorge Martin στους -27 από τον Francesco Bagnaia.

Αποτελέσματα

Θέση Αναβάτης Ομάδα
     
1 Johann Zarco Prima Pramac Racing
2 Francesco Bagnaia Ducati Lenovo Team
3 Fabio Di Giannantonio Gresini Racing MotoGP™
4 Brad Binder Red Bull KTM Factory Racing
5 Jorge Martin Prima Pramac Racing
6 Marco Bezzecchi Mooney VR46 Racing Team
7 Jack Miller Red Bull KTM Factory Racing
8 Aleix Espargaro Aprilia Racing
9 Alex Marquez Gresini Racing MotoGP™
10 Enea Bastianini Ducati Lenovo Team
11 Maverick Viñales Aprilia Racing
12 Luca Marini Mooney VR46 Racing Team
13 Miguel Oliveira CryptoDATA RNF MotoGP™ Team
14 Fabio Quartararo Monster Energy Yamaha MotoGP™
15 Marc Marquez Repsol Honda Team
16 Raul Fernandez CryptoDATA RNF MotoGP™ Team
17 Franco Morbidelli Monster Energy Yamaha MotoGP™
18 Pol Espargaro GASGAS Factory Racing Tech3
19 Takaaki Nakagami LCR Honda
Εκτός Αγώνα  
  Augusto Fernandez GASGAS Factory Racing Tech3
  Joan Mir Repsol Honda Team
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2023 09:18

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon