.
Κατηγορία MotoGP
Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023 12:18

MotoGP 2023, Ινδονησία, Sprint Race - O Jorge Martin ολοκλήρωσε την ανατροπή!

Ο Jorge Martin κερδίζει την τέταρτη συνεχόμενη Sprint Race και προσπερνά τον Pecco Bagnaia για να ηγηθεί στην κατάταξη!

Μέχρι και τον αγώνα της Αυστρίας στη Red Bull Ring, ο Pecco Bagnaia (Ducati) έμοιαζε να μην έχει αντίπαλο στη μάχη του πρωταθλήματος, ωστόσο έκτοτε η κατάσταση άλλαξε άρδην. Με απαρχή τον αγώνα της Βαρκελώνης και τον απόλυτο θρίαμβο του Aleix Espargaro και της Aprilia την ώρα που ο Bagnaia έπεφτε εκτός αγώνα, ξεκίνησε μια επική αντεπίθεση από τον Jorge Martin (Ducati).

Στους τέσσερεις αγώνες από τη Barcelona-Catalunya ως και το Motegi πριν δύο εβδομάδες, o Martin συγκέντρωσε 127 βαθμούς έναντι μόλις 68 του Bagnaia, έτσι φτάσαμε στην Ινδονησία και την πίστα Pertamina Mandalika με τρεις μόλις βαθμούς να χωρίζουν τον εργοστασιακό αναβάτη της Ducati από τον ανταγωνιστή της δορυφορικής Pramac.

Το δράμα συνεχίστηκε στις κατατακτήριες δοκιμές όπου o Bagnaia απέτυχε να περάσει απευθείας στο Q2, ενώ συνέχισε την κακή του φόρμα και στο Q1. Όταν κατάφερε να γράψει έναν χρόνο πρόκρισης, ανέλαβαν δύο Ιταλοί να του κόψουν τα φτερά: πρώτος ο Luca Marini (Ducati), προερχόμενος από απουσία λόγω σπασμένης κλείδας και χειρουργείου, έκανε μια εντυπωσιακή επίδοση σπάζοντας το ρεκόρ πίστας και περνώντας πρώτος στο Q1.

Ενώ όλα έδειχναν πως ο Bagnaia θα περνούσε έστω και δεύτερος στο Q2, ο ομόσταυλός του, Enea Bastianini, που επίσης προερχόταν από απουσία λόγω τραυματισμού έγραψε έναν τρελό γύρο στο τέλος των κατατακτήριων 1 να του κλέψει τη δεύτερη προνομιούχο θέση και να τον στείλει 13ο στην εκκίνηση των δύο αγώνων του σαββατοκύριακου!

motogp indonesia sprint 2

Η μόνη “παρηγοριά” για τον Bagnaia ήταν η μέτρια πρόκριση του Martin στο Q2 και στην έκτη θέση της εκκίνησης.

Με το σβήσιμο των φώτων στη Sprint Race ήταν ο Maverick Vinales (Aprilia) αυτός που πετάχτηκε πρώτος μπροστά από τον Marini, με τους Martin και Bagnaia να ξεκινούν πιέζοντας από την αρχή για να ανέβουν θέσεις.

Ο Vinales έδειχνε να ελέγχει πλήρως τον αγώνα, ενώ πίσω του βρίσκονταν πια οι δύο Ducati της Mooney VR46 με τους τραυματίες Marini και Marco Bezzecchi – με τον δεύτερο να τρέχει μόλις πέντε μέρες μετά το δικό του χειρουργείο για τη σπασμένη κλείδα που αποκόμισε σε προπόνηση το περασμένο σαββατοκύριακο.

motogp indonesia sprint 1

Ωστόσο ο Martin ερχόταν με φόρα και σταδιακά μάζευε τον ένα πίσω από τον άλλο για να φτάσει στην ουρά του Vinales. Ο Ισπανός της Aprilia βρέθηκε σε δύσκολη θέση αντιμετωπίζοντας προβλήματα πρόσφυσης στο δεύτερο μισό του αγώνα και τελικώς αναγκάστηκε να χάσει επαφή με το βάθρο, αρχικά από τον Martin και στη συνέχεια από τις δύο Ducati της ομάδας του Valentino Rossi.

Ο Martin δεν αντιμετώπισε ξανά πίεση από κανέναν και τερμάτισε πρώτος στον σύντομο αγώνα για τέταρτη συνεχόμενη φορά (και έκτη φέτος), την ώρα που ο Bagnaia κατάφερνε μόλις δύο βαθμούς από την όγδοη θέση που τερμάτισε – κι αυτό εν πολλοίς χάρη στο λάθος του Aleix Espargaro (Aprilia) που έπεσε καθώς προσπαθούσε να πάρει την εσωτερική του Brad Binder (KTM), βγάζοντας εκτός μάχης και τους δύο, ενώ λίγο πριν είχε πέσει και ο Marc Marquez (Honda) μόνος του. Ο Bagnaia στο μεταξύ είχε κολλήσει πίσω από τον Bastianini, αδυνατώντας να τον προσπεράσει και τερματίζοντας πίσω του στο τέλος.

motogp indonesia sprint 5

Με τη νίκη αυτή ο Martin προσπέρασε τον Bagnaia στην κατάταξη και πλέον προηγείται με επτά βαθμούς του Ιταλού.

Το βάθρο της Sprint Race συμπλήρωσαν κατά σειρά οι Marini και Bezzecchi, με τον Vinales τέταρτο και τον Fabio Quartararo (Yamaha), πέμπτο κάνοντας δεύτερο συνεχόμενο αγώνα με πολύ βελτιωμένη εικόνα συγκριτικά με το κάκιστο πρωτάθλημα που είχε ως τώρα ο πρωταθλητής του 2021.

Την πρώτη εξάδα έκλεισε ο rookie Fabio di Giannantonio (Ducati), σφραγίζοντας την άνοδό του σε μια περίεργη χρονική στιγμή για τον ίδιο, καθώς βρίσκεται ξαφνικά σε αναζήτηση ομάδας για το 2024 από τη στιγμή που ανακοινώθηκε πως τη μοτοσυκλέτα του στην Gresini θα πάρει ο Marc Marquez του χρόνου, στη μεταγραφή της χρονιάς που έχει κατακλύσει τις επικεφαλίδες της επικαιρότητας όλην αυτήν την εβδομάδα.

motogp indonesia sprint 7

Η ολοκλήρωση της Sprint Race στη Mandalika με τρεις Ducati στο βάθρο (ξανά) χάρισε από τώρα στην ιταλική εταιρεία τον τίτλο Κατασκευαστών για το 2023.

Πλέον πάμε για έναν άκρως δραματικό αγώνα αύριο, Κυριακή 15/10, με τον Martin πρωτοπόρο πια και την αντίδραση του Bagnaia να αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον, ειδικά από τη στιγμή που θα πάρει εκκίνηση ξανά από τη 13η θέση.

motogp indonesia sprint 6

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες MotoGP 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2023 12:41

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon