.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 16:15

MotoGP 2023, 7ος Αγώνας, Γερμανία – Jorge Martin über alles!

Ή αν προτιμάτε «Jorge Martin πάνω από όλους», με τον αναβάτη της Prima Pramac Ducati να παίρνει τη νίκη σε ένα αγώνα για άκρως γερά νεύρα.

Οι 30 γύροι στο ηλιόλουστο Sachsenring φαίνονταν πολλοί, αλλά οι 10 τελευταίοι ειδικά φάνηκαν «αιώνας», με τους Jorge Martin και Francesco Bagnaia να μονομαχούν στο χιλιοστό, ακουμπώντας μάλιστα και στον προτελευταίο γύρο! Τελικά, ο «Martinator» αμύνθηκε ισάξια ενός Παγκόσμιου Πρωταθλητή, δίχως να αφήνει το παραμικρό παραθυράκι προσπέρασης στο Francesco Bagnaia, που κυριολεκτικά περίμενε το παραμικρό λάθος που θα του έδινε την πρωτιά. Με τον Pecco να τερματίζει 2ος λοιπόν, το βάθρο συμπληρώθηκε ανέλπιστα από τον teammate του Martin, Johann Zarco, ο οποίος «κεράστηκε» το τρίτο σκαλί του βάθρου από το Brad Binder ο οποίος έπεσε καταλήγοντας στο ιατρικό κέντρο της πίστας για περισσότερες εξετάσεις, παρόλο που έφυγε περπατώντας από το σημείο της πτώσης.

 sachs523.jpg

Οι πρώτοι εκτός βάθρου αναβάτες ήταν εκείνοι του Valentino Rossi, με τους Marco Bezzecchi και Luca Marini να κάνουν το 4-5 για τη Mooney VR46. Στην 6η θέση τερμάτισε ο Jack Miller, που αν και πάλι βγήκε μπροστά στην εκκίνηση, δε μπόρεσε να κρατηθεί εκεί. Ο Alex Marquez ήταν ο αναβάτης που ακολούθησε, μπροστά από τον Enea Bastianini, αλλά και τον Fabio Di Giannantonio ατην 9η θέση. Η υπεροχή της Ducati ήταν τέτοια που είδε 8 από τις 10 πρώτες μοτοσυκλέτες να είναι δικές της, με την Aprilia του Miguel Oliveira να κλείνει την πρώτη 10αδα.

 sachs623.jpg

Εντωμεταξύ μιλάμε για μια ιστορική νίκη για το Jorge Martin, καθώς ανέβηκε στο πρώτο σκαλί της μεγάλης κατηγορίας μετά από καιρό, με την προηγούμενη νίκη του να ήταν το 2021 στην Αυστρία. Για τη Ducati, είναι μια ακόμα πιο εμβληματική νίκη, καθώς είχε να δει αναβάτη της να κερδίζει στη Γερμανία από το 2008 και τον Casey Stoner.

 sachs723.jpg

Τα τελευταία δε χρόνια, το Sachsenring αποτελούσε «Marquezικό» έδαφος, ωστόσο σήμερα στο ζέσταμα ο Marc Marquez ξανάπεσε, με αποτέλεσμα ένα κάταγμα στον αριστερό αντίχειρα που αν και δεν τον κατέστησε μη ικανό για αγώνα, εκείνος προτίμησε να μην τρέξει. Προνοητικότητα ή αλλαγή πλεύσης με «δραστικό» τρόπο; Θα μάθουμε μάλλον λίαν συντόμως. Για την ιστορία, οι Yamaha των Morbidelli και Quartararo πήραν τη 12η και 13η θέση, αντίστοιχα, μπροστά από τη μόνη Honda που έτρεξε αυτή την Κυριακή, του Takaaki Nakagami στη 14η θέση.

Το αγωνιστικό μας ραντεβού ανανεώνεται για τις 25 Ιουνίου, με το Ολλανδικό grand prix στο Assen.

Αποτελέσματα

Θέση Αναβάτης Ομάδα Κατασκευαστής
       
1 89 Jorge Martin Prima Pramac Racing Ducati
2 1 Francesco Bagnaia Ducati Lenovo Team Ducati
3 5 Johann Zarco Prima Pramac Racing Ducati
4 72 Marco Bezzecchi Mooney VR46 Racing Team Ducati
5 10 Luca Marini Mooney VR46 Racing Team Ducati
6 43 Jack Miller Red Bull KTM Factory Racing KTM
7 73 Alex Marquez Gresini Racing MotoGP Ducati
8 23 Enea Bastianini Ducati Lenovo Team Ducati
9 49 Fabio Di Giannantonio Gresini Racing MotoGP Ducati
10 88 Miguel Oliveira CryptoDATA RNF MotoGP Team Aprilia
11 37 Augusto Fernandez GASGAS Factory Racing Tech3 KTM
12 21 Franco Morbidelli Monster Energy Yamaha MotoGP Yamaha
13 20 Fabio Quartararo Monster Energy Yamaha MotoGP Yamaha
14 30 Takaaki Nakagami LCR Honda IDEMITSU Honda
15 25 Raul Fernandez CryptoDATA RNF MotoGP Team Aprilia
16 41 Aleix Espargaro Aprilia Racing Aprilia
17 94 Jonas Folger GASGAS Factory Racing Tech3 KTM
       
       
Εκτός Αγώνα 33 Brad Binder Red Bull KTM Factory Racing KTM
  12 Maverick Viñales Aprilia Racing Aprilia
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Ιουνίου 2023 16:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon