.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 01 Ιουλίου 2012 23:02

MotoGP 2012, 7ος αγώνας, Assen

 

 


Ανατροπή και ισοβαθμία Stoner - Lorenzo!

 

 

Του Τάκη Μανιάτη

Τα πάνω κάτω ήρθαν στον 7ο αγώνα της χρονιάς και έφεραν στο προσκήνιο αυτό που δήλωσε στον προηγούμενο αγώνα ο Stoner! “Μία πτώση μπορεί να αλλάξει τα πάντα”, και αυτό ακριβώς συνέβη όταν ο Bautista πετάχτηκε από το πουθενά προσπαθώντας να κερδίσει λίγα μέτρα στην πρώτη στροφή της εκκίνηση, έπεσε, και μαζί του παρέσυρε και τον Lorenzo!

Η πτώση του Lorenzo

Με τον Pedrosa να πετάγεται μπροστά στην εκκίνηση, τον Lorenzo από την Pole να βρίσκεται δίπλα του και τον Stoner κάπου εκεί ανάμεσα, όλοι περίμεναν με αγωνία να δουν ποιος θα στρίψει πρώτος στην πρώτη δεξιά στροφή. Η πτώση του Bautista έπειτα από ένα πολύ άτσαλο φρενάρισμα και χάσιμο του μπροστινού τον οδηγεί σε πτώση που έχει σαν μεγάλο χαμένο τον Jorge Lorenzo. Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας βρίσκεται στο έδαφος με πληγωμένη την μοτοσυκλέτα, και η εγκατάλειψη είναι άμεση. Ταυτόχρονα, χάνεται το πλεονέκτημα της βαθμολογικής διαφοράς (+25 ) που είχε χτίσει και ο Stoner απολαμβάνει έναν πιο ήρεμο αγώνα. Ο Pedrosa έχει όμως φύγει μπροστά, και δείχνει δυνατός, για μία πρώτη θέση την οποία θέλει τόσο πολύ. Κολλημένος πίσω του βρίσκεται ο Stoner, o Spies και ο Dovisizioso, ενώ κολλητά τους γίνονται μάχες. Ο Rossi βρίσκεται 5ος, με τον Hayden ακριβώς πίσω του, αλλά ένα λάθος στο εσάκι πριν τον τερματισμό του πρώτου γύρου, τον οδηγεί εκτός, αλλά επανέρχεται δίχως να χάσει θέσεις. Ο Stefan Brandl που ακολουθούσε βρίσκεται εκτός αγώνα από lowsiding, και μπροστά οι μάχες έχουν πάρει φωτιά.
Ο Pedrosa με τον Stoner έχουν αρχίζει να απομακρύνονται σε δικό τους ρυθμό και μάχονται για την πρώτη θέση. Πίσω τους αρχίζουν και απομακρύνονται οι υπόλοιποι και ήδη από τον 3ο γύρο έχουν χωριστεί σε τρία γρούπ, spies και dovizioso στο 2ο και Rossi,  Barbera, Hayden, Crutchlow να ακολουθούν.

Αυξάνεται το ενδιαφέρον

Με 19 γύρους να απομένουν, ο Edwards εγκαταλείπει βγαίνοντας στα πιτς, ο Crutchlow βγαίνει εκτός πίστας στην προσπάθεια να περάσει τον Hayden αλλά ο αμερικανός περνάει τον Barbera και βάζει στόχο τον Rossi για την 5η θέση. Το ενδιαφέρον έχει τραβήξει το τρίτο γρουπ όπου ο Hayden περνάει τον Rossi σε μία δεξιά στροφή όπως ακριβώς μας έχει συνηθίσει ο Ιταλός στις προσπεράσεις του, ενώ στην ουρά του Rossi βρίσκονται τώρα κολλημένοι οι Barbera και Crutchlow.
Ο Crutchlow επιτίθεται και περνάει τον Barbera και βάζει στόχο τους Rossi και Hayden που βρίσκονται μία ανάσα από αυτόν. Μπροστά τους, ο Spies με τον Dovizioso έχουν μικρή διαφορά. O Rossi ανοίγει τη γραμμή του και αφήνει χώρο να περάσει ο Crutchlow ενώ λίγες στροφές πιο κάτω τον περνάει και ο Barbera. Στον 9ο γύρο, ο Crutchlow περνάει ακόμη και τον Hayden τον οποίο πίεζε εδώ και ώρα και αρχίζει να απομακρύνεται από το group. Ωστόσο, ο Pedrosa μπροστά κάνει ταχύτερο γύρο στην προσπάθεια να κρατηθεί μπροστά από τον Stoner. Ο Rossi εξαφανίζεται από το 3ο group και μένει πολύ πίσω, για να βγει τελικά στα πιτς και να αλλάξει ελαστικό. Το πίσω ελαστικό του διαλύθηκε και φύγανε κομμάτια στην δεξιά πλευρά (δες σχετική φωτό) και αυτό συνέβαλλε σε μία ακόμη απογοητευτική εμφάνιση του Ιταλού πρωταθλητή. Στον 9ο γύρο ο Stoner επιτίθεται και περνάει τον Pedrosa και αμέσως αυξάνει τη διαφορά από τον Ισπανό.

Μόνος στην κορυφή

Φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Pedrosa δεν μπορεί να ακολουθήσει τον φρενήρη ρυθμό του Stoner. Ο Αυστραλός έχει βάλει το κεφάλι κάτω και αυξάνει συνέχεια τη διαφορά από τον Ισπανό και πλέον ο Pedrosa ξεχνάει την περίπτωση να τον φτάσει. Πίσω τους, ο Spies με τον Doviziosο μάχονται για την 3η θέση, ο Crutchlow βρίσκεται μόνος του στην 5η και πιέζει για να τους φτάσει, ενώ πιο πίσω, ο Barbera περνάει τον Hayden. Ένα highsiding του Barbera αναγκάζει τον Ηayden που βρισκόταν σε γραμμή προσπέρασης να βγει στο γρασίδι, αλλά ξαναμπαίνει στην πίστα και περνάει λίγο μετά τον Barbera.
O Stoner τερματίζει πρώτος με πολύ μεγάλη διαφορά, ο Pedrosa δεύτερος και απογοητευμένος, με τον Dovizioso να έχει περάσει μόλις στον τελευταίο γύρο τον Spies που γλυστράει από πρόβλημα ελαστικών και ανεβαίνει αυτός στην 3η θέση του βάθρου. Ο μαχητής Crutchlow κάνει άλλη μία αξιόλογη εμφάνιση και τερματίζει 5ος, με τον Hayden να καταφθάνει μόνος, του, και τον Βarbera πολύ πιο πίσω.

Με την πτώση του Lorenzo και την νίκη του Stoner, ισοβαθμούν οι δύο τους στην 1η θέση με 140 βαθμούς, και το πρωτάθλημα έχει πλέον περισσότερο ενδιαφέρον.

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Casey STONER Repsol Honda Team 41'19.855
2 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 4.965
3 Andrea DOVIZIOSO Monster Yamaha Tech 3 11.994
4 Ben SPIES Yamaha Factory Racing 14.775
5 Cal CRUTCHLOW Monster Yamaha Tech 3 22.074
6 Nicky HAYDEN Ducati Team 31.660
7 Hector BARBERA Pramac Racing Team 59.107
8 Randy DE PUNIET Power Electronics Aspar +1'04.441
9 Michele PIRRO San Carlo Honda Gresini +1'06.980
10 Mattia PASINI Speed Master +1'25.087
11 Danilo PETRUCCI Came IodaRacing Project +1'32.103
12 Ivan SILVA Avintia Blusens +1'33.797
13 Valentino ROSSI Ducati Team 1 Lap
14 James ELLISON Paul Bird Motorsport 1 Lap
Not Classified
Aleix ESPARGARO Power Electronics Aspar 12 Laps
Colin EDWARDS NGM Mobile Forward Racing 19 Laps
Yonny HERNANDEZ Avintia Blusens 21 Laps
Stefan BRADL LCR Honda MotoGP 25 Laps
Jorge LORENZO Yamaha Factory Racing 0 Lap
Alvaro BAUTISTA San Carlo Honda Gresini 0 Lap

Βαθμολογία

Pos. Rider Bike Nation Points
1 Jorge LORENZO Yamaha SPA 140
2 Casey STONER Honda AUS 140
3 Dani PEDROSA Honda SPA 121
4 Cal CRUTCHLOW Yamaha GBR 77
5 Andrea DOVIZIOSO Yamaha ITA 76
6 Valentino ROSSI Ducati ITA 61
7 Nicky HAYDEN Ducati USA 59
8 Alvaro BAUTISTA Honda SPA 58
9 Stefan BRADL Honda GER 51
10 Ben SPIES Yamaha USA 48
11 Hector BARBERA Ducati SPA 46
12 Aleix ESPARGARO ART SPA 20
13 Randy DE PUNIET ART FRA 19
14 Michele PIRRO FTR ITA 16
15 Mattia PASINI ART ITA 12
16 Danilo PETRUCCI Ioda ITA 9
17 James ELLISON ART GBR 9
18 Ivan SILVA BQR SPA 5
19 Karel ABRAHAM Ducati CZE 4
20 Colin EDWARDS Suter USA 4
21 Yonny HERNANDEZ BQR COL 4

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 01 Ιουλίου 2012 23:44

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Motogp 2012, 6ος αγώνας, Silverstone MotoGP 2012, 8ος αγώνας, Sachsenring »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon