.
Κατηγορία MotoGP
Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 14:28

MotoGP 2012, 8ος αγώνας, Sachsenring

 

 

Πρώτη νίκη για Pedrosa!

 

 



Με την εποχή για να ανανεωθούν τα συμβόλαια των αναβατών να πλησιάζει, ο Dani Pedrosa ήθελε μία νίκη όσο τίποτε άλλο για να παραμείνει στην Repsol Honda. Αυτή ήρθε στο Sachering και έφερε τα πάνω κάτω στην βαθμολογία μιας και ο ομόσταυλος Stoner, έπεσε!

Αγώνας θρίλερ

Ο αγώνας στη Γερμανία μπορεί να χαρακτηριστεί ως ο πιο δραματικός της χρονιάς. Με τους Casey Stoner και Jorge Lorenzo να έχουν ισοβαθμίσει στον προηγούμενο αγώνα λόγω πτώσης του τελευταίου, το πρωτάθλημα ξεκινούσε ουσιαστικά από την αρχή. Έτσι, οι δύο αναβάτες θα προσπαθούσαν να φτιάξουν διαφορά στη βαθμολογία. Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες όμως και η βροχή που έπεφτε έδωσε την ευκαιρία να δούμε μοναδικές μάχες για την Pole position η οποία άλλαξε χέρια εικοσιεννέα φορές τελικά! Άρχων αυτής τελικά ο Casey Stoner ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τη στεγνή πίστα και έκανε εκεί τον ταχύτερο γύρο για να ξεκινήσουν πίσω του οι Ben Spies, Dani Pedrosa, Cal Crutchlow και Jorge Lorenzo, με τους Stefan Brandl και Nicky Hayden να ακολουθούν από κοντά.  Την εκκίνηση όμως πήρε ο Pedrosa και κατάφερε να στρίψει πρώτος ενώ τον ακολούθησαν τόσο ο Stoner όσο και οι εργοστασιακοί αναβάτες της Yamaha, Spies και Lorenzo.

Κίνηση Stoner


Από νωρίς ο Casey Stoner έκανε την κίνησή του και πέρασε τον ομόσταυλο Pedrosa προκειμένου να βάλει στόχο την νίκη. Στην μάχη των αναβατών που ήταν μπροστά προστέθηκαν και οι Crutchlow και Dovizioso, όπως και ο Hayden αλλά και ο Brabd.P Εκτός αγώνα βγήκε στον 27ο γύρο ο Michele Pirro από μηχανικό πρόβλημα, ενώ μπροστά οι μάχες μεγάλωναν. Ο Lorenzo περνάει τον Spies και βάζει στόχο τα δύο Honda και προσπαθεί να πιάσει τον Stoner για να τον περάσει. Η μάχη άλλωστε γίνεται μεταξύ τους για το βαθμολογικό προβάδισμα.
Ένα λάθος του Spies αφήνει τους αναβάτες της Tech 3 Yamaha να τον πλησιάσουν, ενώ μεταξύ τους οι Dovizioso και Crutchlow αλλάζουν θέσεις. Ο Rossi βρίσκεται στο επόμενο group και μάχεται με τον Barbera οι οποίοι προσπαθούν να πιάσουν το έτερο δίδυμο Hayden – Brandl που βρίσκονται μπροστά.

Κερδίζει ο Pedrosa!

Με τις δύο Honda να αυξάνουν τη διαφορά, οι Dovizioso Crutchlow κάνουν την κίνησή τους και περνάνε τον Spies. Ο Lorenzo ωστόσο βρίσκεται στην 3η θέση και προσπαθεί να πιάσει τον Stoner, που ηγείται του αγώνα. Ο Pedrosa που βρίσκεται στην 2η θέση επιτίθεται και περνάει τον Αυστραλό ο οποίος όμως κολλάει στον τροχό του και μάχεται για να πάρει την θέση του πίσω. Με εφτά γύρους να απομένουν, ο Pedrosa προηγείται, ο Stoner είναι κολλημένος στον τροχό του, ο Lorenzo παρακολουθεί και πίσω έρχονται οι Dovizioso, Crutclow και Spies.
O Pedrosa συνεχίζει να προηγείται και ο Stoner δεν τον αφήνει με τίποτα, θέλει και αυτός την νίκη για να αυξήσει τη διαφορά από τον Lorenzo. Η προσπάθεια του αυτή εξελίσσεται σε θρίλε όταν στις τελευταίες στροφές ο Stoner χάνει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του και πέφτει, αφήνωντας έτσι την 2η θέση στον Lorenzo. Ο Pedrosa παίρνει την πολυπόθητη νίκη και μαζί με αυτήν και τους αντίστοιχους βαθμούς για να περάσει μάλιστα τον Stoner στη βαθμολογία και να φτάσει στην δεύτερη θέση! O Lorenzo τερματίζει δεύτερος και προηγείται στο πρωτάθλημα, ενώ ο Dovizioso ανεβαίνει μία ακόμη φορά στο βάθρο. Πίσω τους, τον Spies ακολούθησαν οι Brandl και Rossi, ο οποίος έφερε και το καλύτερο αποτέλεσμά του φέτος στο στεγνό.

Αποτελέσματα

Pos. Rider Team Time/Gap
1 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 41'28.396
2 Jorge LORENZO Yamaha Factory Racing 14.996
3 Andrea DOVIZIOSO Monster Yamaha Tech 3 20.669
4 Ben SPIES Yamaha Factory Racing 20.740
5 Stefan BRADL LCR Honda MotoGP 27.893
6 Valentino ROSSI Ducati Team 28.050
7 Alvaro BAUTISTA San Carlo Honda Gresini 28.246
8 Cal CRUTCHLOW Monster Yamaha Tech 3 28.447
9 Hector BARBERA Pramac Racing Team 29.053
10 Nicky HAYDEN Ducati Team 29.226
11 Randy DE PUNIET Power Electronics Aspar 53.176
12 Colin EDWARDS NGM Mobile Forward Racing 58.204
13 Aleix ESPARGARO Power Electronics Aspar +1'04.654
14 Yonny HERNANDEZ Avintia Blusens +1'13.543
15 James ELLISON Paul Bird Motorsport +1'30.318
16 Franco BATTAINI Cardion AB Motoracing 1 Lap
17 Danilo PETRUCCI Came IodaRacing Project 1 Lap
18 Ivan SILVA Avintia Blusens 1 Lap
Not Classified
Casey STONER Repsol Honda Team 1 Lap
Mattia PASINI Speed Master 26 Laps
Michele PIRRO San Carlo Honda Gresini 27 Laps

Βαθμολογία

Pos. Rider Bike Points
1 Jorge LORENZO Yamaha 160
2 Dani PEDROSA Honda 146
3 Casey STONER Honda 140
4 Andrea DOVIZIOSO Yamaha 92
5 Cal CRUTCHLOW Yamaha 85
6 Valentino ROSSI Ducati 71
7 Alvaro BAUTISTA Honda 67
8 Nicky HAYDEN Ducati 65
9 Stefan BRADL Honda 62
10 Ben SPIES Yamaha 61
11 Hector BARBERA Ducati 53
12 Randy DE PUNIET ART 24
13 Aleix ESPARGARO ART 23
14 Michele PIRRO FTR 16
15 Mattia PASINI ART 12
16 James ELLISON ART 10
17 Danilo PETRUCCI Ioda 9
18 Colin EDWARDS Suter 8
19 Yonny HERNANDEZ BQR 6
20 Ivan SILVA BQR 5
21 Karel ABRAHAM Ducati 4

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Ιουλίου 2012 15:03

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2012, 7ος αγώνας, Assen MotoGP 2012, 9ος αγώνας, Mugello »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon