.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 16:14

Motogp 2012, 6ος αγώνας, Silverstone

 

Θρίαμβος Lorenzo

 




Του Τάκη Μανιάτη

Στο συνήθως βρεγμένο Silverstone τελικά δεν έβρεξε, κι έτσι, όσοι περίμεναν να δουν μία καλή εμφάνιση του Rossi που ήταν πρώτος στα βρόχινα ελεύθερα χρονομετρημένα της Παρασκευής, απογοητεύτηκαν. Ο Bautista ήταν αυτός που πήρε την pole position αλλά ο Lorenzo έδειξε σε όλους πιο βλέπει τίτλο, μιας και πήρε μία πανάξια πρώτη θέση.

Από νωρίς ο Spies

Ενώ στα δοκιμαστικά της Παρασκευής είχε δείξει τα δόντια του ο Rossi παίζοντας υπό ίσοις όροις στη βροχή, στα στεγνά επίσημα δοκιμαστικά του Σαββάτου ήταν ο Bautista αυτός που πήρε την Pole. Με την εκκίνηση, είναι ο Spies αυτός που επιτίθεται και φεύγει πρώτος, με τους Bautista, Stoner, Hayden, Lorenzo και  Pedrosa, να ακολουθούν. O Lorenzo περνάει το Pedrosa και το group των πρώτων τεσσάρων παραμένει μπροστά. Ο Stoner κυνηγάει τον Spies και πολύ δυνατός επιμένει ο Hayden στην ουρά. Πίσω έχουν χωριστεί σε άλλο ένα group στο οποίο συμμετέχει δυνατά και ο Rossi που βρίσκεται όμως 9ος.
Ο Stoner πιέζει τον Spies που κρατάει δυνατά ενώ πιέζει επίσης και ο Bautista, τον οποίο έχει στο στόχαστρο ο Hayden για την 3η θέση. Παράλληλα, ταχύτερο γύρο κάνει ο Lorenzo ο οποίος προσπαθεί να πιάσει το group των τεσσάρων.
Ο Hayden με 17 γύρους να απομένουν κάνει την προσπάθειά του και περνάει τον Bautista αλλά χάνει τη γραμμή και αμέσως επανέρχεται στην 4η θέση. Πίσω του, ο Lorenzo πλησιάζει και τραβάει και τους υπόλοιπους, Dovizioso και Pedrosa στη μάχη.
Ο Spies ωστόσο κάνει το λάθος, ανοίγεται και δίνει την πρώτη θέση στον Stoner, ενώ το ίδιο λάθος κάνει λίγο μετά και ο Hayden τον οποίο περνάει ο Lorenzo που τον είχε πλησιάσει.

Περνάει ο Lorenzo

Ο Lorenzo βρίσκεται στην 4η θέση και τώρα δείχνει έτοιμος να χτυπήσει τόσο τον Bautista όσο και τον Spies και να περάσει αυτός στην 2η θέση.
Dovizioso και Pedrosa περνάνε τον Hayden και κολλάνε στο group ενώ ο Lorenzo επιτίθεται και περνάει τον Bautista. Σε λιγότερο από τέσσερις στροφές o Lorenzo έχει περάσει και τον Spies και βρίσκεται στη2η θέση, ενώ βάζει το κεφάλι κάτω και κυνηγάει τον Stoner.
Οι πρώτοι εφτά αναβάτες πάνε παρέα, ο Dovizioso κάνει την επίθεσή του και περνάει τον Spies για να επανέλθει αμέσως πίσω του, ενώ την κίνηση αυτή εκμεταλλεύεται ο Pedrosa για να περάσει αυτός μπροστά. Η μάχη δεν οδηγεί πουθενά, ο Spies διατηρεί την 4η θέση και αλλάζει θέση λίγο αργότερα με τον Dovizioso όταν ανοίγεται αρκετά σε μία αριστερή. Περνάει και ο Pedrosa στην 5η θέση και ο χαμός συνεχίζεται με τους αναβάτες να αλλάζουν θέσεις σε κάθε στροφή.
Ο Lorenzo μειώνει τη διαφορά από τον Stoner τον οποίο πλησιάζει στα 0,2 δευτερόλεπτα και πλέον τον απειλεί. Ακολουθεί διαφορετικές, πιο ανοιχτές γραμμές και δείχνει ότι “τον έχει” για πλάκα.
Ο Dovi ωστόσο κάνει ένα λάθος και βγαίνει εκτός και επιστρέφει ξανά στην 11η θέση αλλά μένει τελικά τελευταίος.
Δέκα γύρους πριν το τέλος περνάει πρώτος ο Lorenzo για να επιτεθεί ξανά ο Stoner και να αλλάξει χέρια η πρώτη θέση για τις επόμενες στροφές. Ο Lorenzo ανοίγει όμως τη διαφορά ενώ ο Pedrosa έχει περάσει τον Bautista και βρίσκεται 3ος.  Ο Pedrosa είναι αποφασισμένος να κλέψει την 2η θέση από τον Stoner και βρίσκεται στην ουρά του, αλλά και ο Bautista δεν τον αφήνει και είναι κολλημένος πίσω του. Με τον Lorenzo να έχει ανοίξει τη διαφορά στο 1,5’’ τα μάτια καρφώνονται στη μάχη για την 2η θέση και στο group των τριών Honda.

Μάχη με νικητή τον Ισπανό

Πιο πίσω, ο Crutshlow έχει περάσει τον Brandl στην 7η και 8η θέση αντίστοιχα, ενώ ο Rossi περνάει τον Barbera και φτάνει στην 9η θέση.
Τρεις γύρους πριν από το τέλος και ο Lorenzo προηγείται με τη διαφορά να έχει φτάσει στο 1,8’’, και τον Stoner να παλεύει να την κατεβάσει, ο Pedrosa να τον κυνηγάει, και από κοντά να βρίσκεται ο Barbera. Πιο πίσω έχει μείνει ο Spies ενώ ο Hayden έχει απομακρυνθεί αρκετά από τους πρωτοπόρους.
Στον τελευταίο γύρο ο Crutchlow φτάνει και περνάει τον Hayden και παίρνει αυτός την 6η θέση, ενώ μπροστά, ο Lorenzo τερματίζει θριαμβευτικά πρώτος και με διαφορά. Λίγο πίσω του, ο Pedrosa προσπαθεί και φτάνει τον Stoner τον οποίο όμως δεν καταφέρνει να περάσει, και τερματίζει εμφανώς απογοητευμένος 3ος. Lorenzo, Stoner, Pedrosa, Bautista είναι οι τέσσερις πρώτοι τελικά, με τον Crutchlow να αποθεώνεται μέσα στην πατρίδα του για την εξαιρετική αυτή προσπάθεια. Λογικό μιας και βρέθηκε 4ος στο πρωτάθλημα περνώντας τον Dovizioso που εγκατέλειψε, ξεκινώντας μάλιστα από την 20η θέση, χτυπημένος, και τρέχοντας με ενέσεις! Ο Lorenzo αύξησε τη διαφορά στους 25 βαθμούς από τον Stoner και ηγείται του πρωταθλήματος, ενώ τρίτος παρέμεινε ο Pedrosa με 31 βαθμούς διαφοράς.

Αποτελέσματα

1 Jorge LORENZO Yamaha Factory Racing 41'16.429
2 Casey STONER Repsol Honda Team 3.313
3 Dani PEDROSA Repsol Honda Team 3.599
4 Alvaro BAUTISTA San Carlo Honda Gresini 5.196
5 Ben SPIES Yamaha Factory Racing 11.531
6 Cal CRUTCHLOW Monster Yamaha Tech 3 15.112
7 Nicky HAYDEN Ducati Team 15.527
8 Stefan BRADL LCR Honda MotoGP 22.521
9 Valentino ROSSI Ducati Team 36.138
10 Hector BARBERA Pramac Racing Team 41.328
11 Aleix ESPARGARO Power Electronics Aspar +1'03.157
12 Randy DE PUNIET Power Electronics Aspar +1'03.443
13 Michele PIRRO San Carlo Honda Gresini +1'07.290
14 James ELLISON Paul Bird Motorsport +1'14.782
15 Yonny HERNANDEZ Avintia Blusens +1'15.108
16 Colin EDWARDS NGM Mobile Forward Racing +1'29.899
17 Danilo PETRUCCI Came IodaRacing Project +1'40.302
18 Ivan SILVA Avintia Blusens +1'52.099
19 Andrea DOVIZIOSO Monster Yamaha Tech 3 1 Lap

Βαθμολογία

Pos. Rider Bike Points
1 Jorge LORENZO Yamaha 140
2 Casey STONER Honda 115
3 Dani PEDROSA Honda 101
4 Cal CRUTCHLOW Yamaha 66
5 Andrea DOVIZIOSO Yamaha 60
6 Valentino ROSSI Ducati 58
7 Alvaro BAUTISTA Honda 58
8 Stefan BRADL Honda 51
9 Nicky HAYDEN Ducati 49
10 Hector BARBERA Ducati 37
11 Ben SPIES Yamaha 35
12 Aleix ESPARGARO ART 20
13 Randy DE PUNIET ART 11
14 Michele PIRRO FTR 9
15 James ELLISON ART 7
16 Mattia PASINI ART 6
17 Karel ABRAHAM Ducati 4
18 Colin EDWARDS Suter 4
19 Danilo PETRUCCI Ioda 4
20 Yonny HERNANDEZ BQR 4
21 Ivan SILVA BQR 1

Φωτογραφίες


Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 17 Ιουνίου 2012 16:38

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « MotoGP 2012, 5ος αγώνας, Catalunya MotoGP 2012, 7ος αγώνας, Assen »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon