.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 16:55

MotoGP 2018: 1oς αγώνας, Losail, Qatar

 

Μεγάλη νίκη για Ducati & Andrea Dovizioso!

Σε έναν αγώνα που θύμιζε Moto3, αν όχι απολύτως στα προσπεράσματα, τότε στο πόσο κοντά ήταν ο ανταγωνισμός, ο Andrea Dovizioso έδωσε ρεσιτάλ ωριμότητας, και αργά αλλά σταθερά εξολόθρευσε έναν-έναν τους αντιπάλους του, για να πάρει τη νίκη καβάλα στη μοτοσυκλέτα της Ducati.

04 andrea dovizioso

Σε έναν αγώνα που θύμιζε Moto3, αν όχι απολύτως στα προσπεράσματα, τότε στο πόσο κοντά ήταν ο ανταγωνισμός, ο Andrea Dovizioso έδωσε ρεσιτάλ ωριμότητας, και αργά αλλά σταθερά εξολόθρευσε έναν-έναν τους αντιπάλους του, για να πάρει τη νίκη καβάλα στη μοτοσυκλέτα της Ducati.

Λίγο πριν την εκκίνηση, η θερμοκρασία στο Losail ήταν σχετικά κρύα, στους 23 βαθμούς Κελσίου, κάτι που θύμιζε μάλλον τις τελευταίες pre-season δοκιμές, παρά τα δοκιμαστικά του αγώνα.

05 johann zarcolg5 2930.gallery full top fullscreen

Στην εκκίνηση, ο Zarco κατάφερε να αντέξει στην πίεση από τον Marc Marquez, ενώ στο κατόπι του βρέθηκαν τα 2 εργοστασιακά Honda, ο Danilo Petrucci, και ο Valentino Rossi που έκανε φανταστική εκκίνηση από την 8η θέση!
Μετά την πρώτη επίθεση του Rossi, ο “γιατρός” βρέθηκε 4ος, ενώ στον πρώτο κιόλας γύρο ο Zarco έκανε ένα λάθος, ανοίχτηκε και ο Marc Marquez πέρασε στην κορυφή. Όχι για πολύ όμως, καθώς ο Γάλλος πέρασε αμέσως ξανά πρώτος!

Ο Andrea Dovizioso ήταν 7ος, ο Jorge Lorenzo σε κακή μέρα 12ος, και ο Maverick Vinales μόλις 15ος!

Στο στρατόπεδο των ΚΤΜ δεν φάνηκε να έχει επέλθει η πολυπόθητη βελτίωση, και στην αρχή του αγώνα ο Bradley Smith ήταν 14ος με τον Pol Espargaro στην κακή 20η θέση.

5ng 6057 3.gallery full top fullscreen

Με 20 γύρους να απομένουν, ο Rossi περνάει τον Dani Pedrosa για να βρεθεί 3ος, ενώ ακολουθεί μάχη Pedrosa – Petrux.

Τον επόμενο γύρο ο Petrucci περνάει τον βραχύσωμο αναβάτη της Repsol Honda, ενώ ο Alex Rins της Suzuki κάνει ταχύτερο γύρο με 1:55.675!

Lorenzo & Vinales παλεύουν να ανέβουν στην κατάταξη, ενώ τον Pedrosa περνάει και ο Cal Crutchlow.

Με 18 γύρους να απομένουν μέχρι την καρό σημαία, ο DesmoDovi γράφει τον ταχύτερο γύρο με 1:55.569 και αρχίζει να δείχνει τις προθέσεις του.

Ο Rins περνάει τον Pedrosa, οι μοτοσυκλέτες τους αγγίζουν η μία την άλλη, μένουν όμως όρθιοι και οι 2.

ba1x6391.gallery full top fullscreen

Δεκαεπτά γύρους πριν το τέλος, ο Cal Crutchlow είναι ο ταχύτερος αναβάτης με 1:55.505, ενώ o Valentino Rossi περνάει τον Marc Marquez μέσα σε επευφημίες από το κοινό!

Με 14 γύρους να απομένουν ταχύτερη μοτοσυκλέτα είναι αυτή του Danilo Petrucci (για την Avintia, την περιφερειακή ομάδα της Ducati) με τελική 343 χλμ/ώρα!

Δώδεκα γύρους πριν το τέλος, ο Marc Marquez παίρνει το αίμα του πίσω, κάνοντας προσπέραση στον Rossi, ενώ τον VR46 περνάει και ο Andrea Dovizioso! Οι δυο τους έχουν μια σύντομη μάχη με αλληλοπροσπεράσματα, αλλά ο Dovi τελικά επικρατεί.

desmodovi

Ο Dovizioso έχει βάλει πλώρη για την κορυφή, και “σκοτώνει” τους αντιπάλους του έναν-έναν. Τώρα περνάει και τον Marc Marquez, ενώ ο Crutchlow περνάει τον Petrucci, ο οποίος έχει αρχίσει και παίρνει την κατιούσα.

Η πρώτη μεγάλη απώλεια είναι αυτή του Alex Rins της Suzuki, που πέφτει 10 γύρους πριν από το τέλος!

lor

Στη συνέχεια, και μάλιστα στον ίδιο γύρο πέφτει και ο Jorge Lorenzo, ενώ ήταν στην 9η θέση! Τεράστια απογοήτευση για τον Ισπανό.

Στην εγκατάλειψη οδηγείται και ο Pol Espargaro, 6 γύρους πριν το τέλος, πιθανώς με κάποιο μηχανικό πρόβλημα -ή πάλι θα μπορούσε να μην άντεχε άλλο, καθώς είχε μια πολύ άσχημη πτώση στα δοκιμαστικά.

Και με 5 γύρους να απομένουν, ο Dovizioso κάνει την κίνηση του και περνάει πρώτος! Στην ίδια προσπέραση, στη μεγάλη ευθεία του τερματισμού, τον Zarco περνάει και ο MM93, με αποτέλεσμα ο αναβάτης της Tech3 να βρεθεί από 1ος, 3ος!

2f.gallery full top fullscreen

Εκεί πολλοί αναρωτήθηκαν πώς κατάφερε να παραμείνει όρθιος ο Marquez, καθώς στα φρένα της ευθείας η μοτοσυκλέτα του έκανε ένα τρομακτικό “ψάρεμα”, αλλά ο απίστευτος Ισπανός όχι μόνο το έσωσε, αλλά ούτε καν έχασε τη γραμμή του στη στροφή που ακολουθεί!

Ο Maverick Vinales επιτέλους έχει βρει τον ρυθμό του, αλλά είναι πολύ αργά για μια καλή θέση.

Ο Zarco συνεχίζει να χάνει έδαφος, με αποτέλεσμα να τον περάσει ακόμα και ο Cal Crutchlow!

Τρεις γύρους πριν το τέλος ο Dovi γράφει 1:55.242, ενώ τον ακολουθούν Marquez, Rossi, Crutchlow, Zarco και Petrucci.

01qatar18mgprepsolgv7r9251.gallery full top fullscreen

Τον τελευταίο γύρο, ο Marc Marquez έχει φτάσει στην ουρά του Dovizioso, και όλοι ξέρουν πως θα κάνει την κίνηση του.

Ο ΜΜ93 πράγματι την κάνει, στην τελευταία στροφή, και έχουμε ένα φοβερό Deja Vu, καθώς ο Ισπανός έχει προσπαθήσει να κάνει την ίδια κίνηση στον Dovizoso τουλάχιστον 2 ακόμα φορές! Κι όπως και τις άλλες δύο, έτσι και εδώ, δεν τα καταφέρνει!

Ο αναβάτης της Honda περνάει μεν μπροστά, αλλά ανοίγεται, και ο Dovizioso τον περνάει από την εσωτερική, για να περάσει εκείνος πρώτος την γραμμή τερματισμού και να δώσει το “πρώτο αίμα” του 2018 στην Ducati!

Γελώντας ο Marquez είπε μετά τον τερματισμό: “Έπρεπε να κάνω την προσπάθεια... πού θα πάει, κάποια στιγμή θα πετύχω να περάσω τον Andrea με αυτή την κίνηση!”

vathro2

Στον τερματισμό, οι αναβάτες της πρώτης δεκάδας είδαν την καρό σημαία με την ακόλουθη σειρά:

1. Andrea Dovizioso

2. Marc Marquez

3. Valentino Rossi

4. Cal Crutchlow

5. Danilo Petrucci

6. Maverick Vinales

7. Dani Pedrosa

8. Johann Zarco

9. Andrea Iannone

10. Jack Miller 

Δείτε ΕΔΩ τα αναλυτικά αποτελέσματα του αγώνα.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 18 Μαρτίου 2018 19:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon