.
Κατηγορία MotoGP
Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 13:32

MotoGP 2017 – 16ος αγώνας, Phillip Island – Αυστραλία

 

Νίκη για Marquez, πιο κοντά στον τίτλο

 

Τρομερό θέαμα επιφύλαξε ο 16ος γύρος του παγκόσμιου πρωταθλήματος MotoGP που πραγματοποιήθηκε στο Phillip Island της Αυστραλίας. 

Μεγάλος νικητής ο Marc Marquez (Repsol Honda), έπειτα από έναν εξαιρετικό αγώνα στρατηγικής, ο οποίος, σε συνδυασμό με το φτωχό αποτέλεσμα του έτερου διεκδικητή του τίτλου, Andrea Dovisiozo (Ducati Team), τον έφερε 33 βαθμούς μπροστά από τον μεγάλο του αντίπαλο φέτος και ουσιαστικά μια ανάσα από τον τίτλο με δύο αγώνες να απομένουν. 

Δεύτερος ο μεγάλος Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) ο οποίος κατάφερε να επιβληθεί των πολλών και νεότερων αντιπάλων μεταξύ των οποίων και του ομόσταυλού του και τρίτου στον αγώνα Maverick Viñales (Movistar Yamaha MotoGP). 

Marc Marquez, Jack Miller (EG 0,0 Marc VDS), Valentino Rossi, Maverick Vinales, Andrea Iannone (Team Suzuki Ecstar) και Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3) ήταν οι κύριοι αναβάτες που ανέλαβαν να κρατήσουν το φίλαθλο κοινό σε αγωνία και να του χαρίσουν μερικές εξαιρετικές αγωνιστικές στιγμές, καθόλη τη διάρκεια του αγώνα από την πρώτη κιόλας στροφή. 

Ο Miller παρουσιάστηκε πολύ δυνατός από την αρχή, παίρνοντας την πρωτοπορία πολύ νωρίς με το τρενάκι των έξι αναβατών να αλλάζει συχνά πυκνά πρωτοπόρο και τις κοντινές, δυνατές και όμορφες μάχες μεταξύ τους να θυμίζουν έντονα Moto 3! 

Ο Marquez προτίμησε να μην εμπλακεί άμεσα σε αυτόν τον καυγά παραμένοντας στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μέσα στο τρενάκι, σε εγρήγορση, αλλά χωρίς ιδιαίτερη διάθεση να πιέσει για τα ηνία. Ο Ισπανός εκτέλεσε κατά γράμμα τη στρατηγική που είχε επιλέξει, ίδια με εκείνη που ακολούθησε στη συγκεκριμένη πίστα το 2015, όπως είπε μετά και στις δηλώσεις του. Έτσι οχτώ γύρους πριν το τέλος έκανε την κίνησή του, πέρασε μπροστά, άνοιξε μια μικρή διαφορά ασφαλείας και άφησε τους υπόλοιπους να τα βρουν μεταξύ τους για... τις υπόλοιπες θέσεις στην κατάταξη. 

Ο Marquez έφτασε στην καρό σημαία έχοντας πίσω του τον “Γιατρό” που έκανε έναν πολύ δυνατό αγώνα, τα έβαλε με όλους και στο τέλος ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, μια ανάσα μπροστά από τον ομόσταυλό του Viniales. Ο Ισπανός αναβάτης της Yamaha κέρδισε επίσης στο νήμα τον εκπληκτικό πρωτάρη Zarco που πάλεψε στα ίσια με όλους και βρέθηκε ακόμη και να ηγείται στον αγώνα. 

Την πεντάδα έκλεισε ο Cal Crutchlow (LCR Honda), μπροστά από τον Iannone με τους Miller και Alex Rins να ακολουθούν (Team Suzuki Ecstar) και την πρώτη δεκάδα να συμπληρώνεται από τις δύο μοτοσυκλέτες της Red Bull KTM Factory Racing των Pol Espargaro και Bradley Smith αντίστοιχα. 

Ακριβώς αντίθετη εξέλιξη από τον αγώνα του Marquez είχε εκείνος του Andrea Dovisiozo, ο οποίος βγήκε εκτός πίστας πολύ νωρίς για να μπει ξανά στον αγώνα στην 20ή θέση. Ο εργοστασιακός αναβάτης της το μόνο που κατάφερε ήταν να τερματίσει στην 13η θέση χάνοντας πάρα πολλούς και πολύτιμους βαθμούς, μόλις δύο αγώνες πριν τη λήξη του πρωταθλήματος. 

Δείτε εδώ την κατάταξη του αγώνα.

Δείτε εδώ την βαθμολογία του πρωταθλήματος των Αναβατών. 

Επόμενος αγώνας στη Μαλαισία, στην πίστα της Sepang στις 29 Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Θοδωρής Ξύδης

Ο Θοδωρής Ξύδης είναι συντάκτης ειδικού Τύπου-δημοσιογράφος από το 2005. Ξεκίνησε να εργάζεται το 2006 στο site του περιοδικού Auto Τρίτη και την επόμενη χρονιά στο περιοδικό μοτοσυκλέτας Moto Τρίτη. Εκεί παρέμεινε μέχρι και το 2016, εκτελώντας έως και χρέη αρχισυντάκτη/διευθυντή σύνταξης. Από το 2016 αποτελεί μέλος της ομάδας του BIKEIT! Απόφοιτος του New York College με πτυχίο στην Επικοινωνία, με αγάπη για την φωτογραφία, τα gadgets και για οτιδήποτε έχει τροχούς και... αυτοκινείται.

Θοδωρής Ξύδης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 22 Οκτωβρίου 2017 13:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon