.
Κατηγορία Παγκόσμιο Motocross
Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 15:56

MXGP 2020, 3ος αγώνας, Kegums (Λετονία)

Η νίκη του Glenn Coldenhoff και η επιστροφή του Romain Febvre γαρνίρουν με έξτρα δόσεις μπαχαρικών το πρωτάθλημα.

Αυτό που φαινόταν να εξελίσσεται σε μια μονομαχία Tim Gajser (Honda) και Jeffrey Herlings (KTM) πήρε μια απότομη στροφή προς τον πλουραλισμό με δύο φρέσκους πρωταγωνιστές.

MXGP

Ο αγώνας φαινόταν να ξεκινά αναμενόμενα, με τον Gajser να παίρνει τη νίκη στο πρώτο σκέλος, την ώρα που ο Herlings τερμάτισε τέταρτος. Στο βάθρο του πρώτου αγώνα, πίσω από τον Σλοβένο πρωταθλητή ανέβαιναν ακόμη οι Coldenhoff, με τη μοτοσυκλέτα της Gas Gas (που στην ουσία είναι μια ΚΤΜ), αλλά και ο Febvre που άφησε μετά από πολλά χρόνια τη Yamaha για τα μάτια της Kawasaki, μα ξεκίνησε τη χρονιά τραυματισμένος και χάνοντας τους πρώτους δύο αγώνες της.

Το δεύτερο σκέλος ωστόσο επιβεβαίωσε πως υπάρχουν περισσότεροι από δύο διεκδικητές της νίκης, καθώς αυτή τη φορά ήταν ο Coldenhoff που είδε πρώτος την καρό σημαία μπροστά από τον Gajser, ενώ για μια φορά ακόμη ο Febvre βρήκε τον δρόμο του για το τρίτο σκαλί του βάθρου στην πρώτη του εμφάνιση στα πράσινα χρώματα – μπροστά από τον Herlings που ήταν ξανά τέταρτος.

Το αποτέλεσμα αυτό διατηρεί τον Herlings στην κορυφή με 130 βαθμούς, αλλά πλέον ο Gajser πλησίασε στους 126, ενώ ο Coldenhoff ανέβηκε τρίτος με 103 βαθμούς.

MX2

Στην κατηγορία των 250 κυβικών πρωταγωνιστές παραμένουν οι Tom Vialle (KTM) και Jago Geerts (Yamaha), καθώς πήραν από μια νίκη έκαστος στη Λετονία.

Ωστόσο η 16η θέση του Geerts στον πρώτο αγώνα τον έβγαλε από τη διεκδίκηση της συνολικής νίκης του GP της Λετονίας.

Μεγάλος νικητής στο σύνολο ήταν φυσικά ο Vialle, ενώ δεύτερος αναδείχθηκε ο Ολλανδός Roan Van De Moosdijk (Kawasaki) που τερμάτισε 4ος και 2ος στα αντίστοιχα σκέλη. Τρίτος στο σύνολο του αγώνα κατατάχθηκε ο Matthys Boisrame (Kawasaki) μες δύο τρίτες θέσεις.

Στη βαθμολογία ο Vialle με 134 βαθμούς ξέφυγε λίγο από τον Geerts που έμεινε στους 112, ενώ πλησιάζει ο Jed Beaton (Husqvarna) με 95.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος MXGP 2020

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020 15:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon