.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2012/isde
Κατηγορία ISDE
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 11:34

ISDE 2012 Γερμανία, 2η ημέρα

 

 

Ανεβαίνουν οι Ιταλοί

 

 



Του Χρήστου Σώκου
Φωτό: Edmunds J.

Στην ίδια διαδρομή με την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε η δεύτερη ημέρα του αγώνα. Η εντούρο ειδική μέσα στο δάσος ταλαιπώρησε αρκετούς αναβάτες με μεγάλα λούκια να έχουν δημιουργηθεί και αρκετά πονηρά σημεία με λάσπες να καραδοκούν.
Οι Γάλλοι αναβάτες συνέχισαν την άπιαστη επίδοσή τους και εδραιώθηκαν καλύτερα στην πρώτη θέση. Σταθερά συνεχίζουν δεύτεροι οι Αυστραλοί, αν και έχασαν αρκετά λεπτά από τους Γάλλους. Τις ατυχίες των Φινλανδών και Ισπανών εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο οι Ιταλοί και σκαρφάλωσαν τρίτοι!

World Trophy


Άπιαστοι ξανά οι Γάλλοι ανέβασαν την διαφορά τους στα 12 λεπτά από τους Αυστραλούς! Μετά από δύο ημέρες τέσσερις αναβάτες της Γαλλίας (Renet, Meo, Nambotin και Aubert) φιγουράρουν στις τέσσερις πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης των αναβατών!
Σήμερα μεγάλη μάχη για τη γενική δόθηκε ανάμεσα στους Antoine Meo και Pela Renet με τον Meo να επικρατεί τελικά.
Ο Rodrig Thain αντιμετωπίζει έντονους πόνους στη μέση από ένα χτύπημα που είχε στο Γαλλικό πρωτάθλημα και πιθανώς να έχει επιπτώσεις στους χρόνους της ομάδας.
Οι Αυστραλοί άρχισαν να συνηθίζουν τις συνθήκες του αγώνα και φαίνεται ότι κρατούν καλά στην δεύτερη θέση 5 λεπτά μπροστά από τους Ιταλούς. Ο ταχύτερός τους αναβάτης, Toby Price συνεχίζει να κρατάει ψηλά την σημαία της ομάδας.
Τρίτοι βρίσκονται οι Ιταλοί μετά τα στραβοπατήματα Φινλανδών και Ισπανών. Ο καλύτερός τους αναβάτης είναι ο Alex Salvini που βρίσκεται στην έβδομη θέση ενώ όλοι οι υπόλοιποι χωρίς να πετυχαίνουν εξαιρετικούς χρόνους παρουσιάζονται πολύ σταθεροί και αυτό είναι κάτι που μετράει στο  ISDE.
Η ομάδα της Φινλανδίας αντιμετώπισε προβλήματα αρχικά με κάποιες πτώσεις του Eero Remes (που συνεχίζει να είναι ο ταχύτερος Φινλανδός) και στη συνέχεια με μηχανολογικές βλάβες στην μοτοσικλέτα του Juha Salminen. Παρόλα αυτά η διαφορά με τους Ιταλούς είναι μόλις ενάμιση λεπτό.
Πολύ άτυχοι στάθηκαν οι Ισπανοί. Ο Cristobal Guerrero έπεσε άσχημα στην εντούρο ειδική και τραυμάτισε τον ώμο του εγκαταλείποντας. Μένει να δούμε αν τελικά είναι κάτι σοβαρό ή αν θα μπορέσει να επανέλθει αύριο. Έτσι μένει ο Ivan Cervantes ως ο  ταχύτερος της ομάδας με τον Lorenzo Santolino να ακολουθεί.
Έκτη παραμένει η ομάδα της Αμερικής με ενάμιση λεπτό διαφορά από τους Ισπανούς. Ο Charlie Mullins πέτυχε ξανά τον καλύτερο χρόνο της ομάδας. Ο Kurt Caselli δεν έχει βρει ακόμα τον καλό του εαυτό, κάτι που ευελπιστεί να κάνει αύριο στην καινούρια διαδρομή.

Ε1


Διέλυσε τα χρονόμετρα ο Antoine Meo και πήρε τη νίκη με ενάμιση λεπτό διαφορά από τον δεύτερο Eero Remes. Αρκετά πιο πίσω στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Antti Helsten (FIN) και την εξάδα έκλεισαν οι Santolino (SPA), Daniel Milner (AUS) και Thain (FRA).

Κατάταξη μέχρι στιγμής:
1, Antoine Meo, France, KTM 2:13.00.88
2, Eero Remes, Finland, KTM, 2:14.43.36
3, Lorenzo Santolino, Spain, Husqvarna 2:16:49.24
4, Rodrig Thain, France, Honda, 2:17:38.53
5, Daniel Milner, 2:17.54.83
6. Antti Hellsten, Finland, TM, 2:17:55.45

Ε2


O Pela Renet νίκησε ξανά σήμερα στην Ε2, αλλά όχι τόσο εύκολα. Ο Johnny Aubert έφτασε πολύ κοντά στην πρωτιά, μόλις 2.5 δευτερόλεπτα. Τρίτος ο Alex Salvini για τους Ιταλούς. Τέταρτος ήρθε ο Cervantes (SPA), πέμπτος ο Matthew Phillips (AUS) και έκτος ο Mullins (USA).

Κατάταξη μέχρι στιγμής;
1, Pierre-Alexandre Renet, France, Husaberg 2:12:58.82
2, Johnny Aubert, France, KTM, 2:13:36.14
3, Alex Salvini, Italy, Husqvarna, 2:15:24.78
4, Charlie Mullins, USA, KTM, 2:1538.41
5, Matthew Philipps, Australia, Yamaha, 2:15:40.81
6, Ivan Cervantes, Spain, Gas-Gas, 2:15:47.53

Ε3


Ο Cristophe Nambotin επεβλήθη με μεγαλύτερη άνεση του Toby Price και πήρε άξια τη νίκη σήμερα. Σταθερά τρίτος ακολούθησε ο Ljunggren (SWE). Πίσω του την εξάδα έκλεισαν οι Manuel Monni (ITA), Aigar Leok (EST), Danny McCanney (AUS).

Κατάταξη μέχρι στιγμής
1, Christophe Nambotin, France, KTM, 2:13:32.23
2, Toby Price, Australia, KTM, 2:14:19.54
3, Joakim Ljunggren, Sweden, 2:16:18.24
4, Manuel Monni, Italy, 2:17:21.15
5, Algar Leok, Estonia, TM, 2:17:32.81
6, Danny McCanney, GBR, Gas-Gas, 2:18:18.53

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2012 11:42

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2012, Γερμανία, 1η ημέρα ISDE 2012 Γερμανία, 3η ημέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon