.
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2012/isde
Κατηγορία ISDE
Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 15:35

ISDE 2012, Γερμανία, 1η ημέρα

 

Δυνατά οι Γάλλοι

 


Του Χρήστου Σώκου
Φωτό: Edmunds J.

Το 87ο Six Days ξεκίνησε στα σαξονικά χώματα, με κέντρο την πίστα του Sachsenring, 470 αγωνιζόμενους και μία ιδανική ημέρα από άποψη καιρικών συνθηκών. Όπως αναμενόταν, η ομάδα της Γαλλίας εντυπωσίασε αφού σαν σύνολο έχει στους κόλπους της τους ταχύτερους αναβάτες. Πολύ δυνατή φάνηκε και η ομάδα της Αυστραλίας με τους περυσινούς νικητές Φινλανδούς να ακολουθούν.

World Trophy


Με τους Antoine Meo, Pela Renet, Cristophe Nambotin Johny Aubert, Rodrig Thain και Sebastien Guillame δεν είναι να απορεί κανείς για το δυναμικό ξεκίνημα της Γαλλικής ομάδας! Ήδη οι Meo και Nambotin έχουν στεφθεί παγκόσμιοι πρωταθλητές και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συμβεί το ίδιο με τον Renet.
Μέσα στην πρώτη εξάδα των αναβατών (Renet (FRA), Antoine Meo (FRA), Eero Remes (FIN), Johnny Aubert (FRA), Juha Salminen (FIN) και Christophe Nambotin (FRA), οι τέσσερις αναβάτες είναι Γάλλοι.

Κάπως έτσι λοιπόν προηγείται από την ομάδα της Αυστραλίας που ακολουθεί δεύτερη με διαφορά 4 λεπτών και 13 δευτερολέπτων. Οι Αυστραλοί έχουν επίσης μία πολύ αξιόλογη ομάδα με τους Glenn Kearney, Daniel Milner, Christopher Hollis, Matthew Philipps, Josh Strang  and Toby Price.

Τρίτη με διαφορά 5 λεπτών και 30 δευτερολέπτων βρίσκεται η ομάδα της Φινλανδίας με τους Eero Remes, Antii Hellsten, Roni Nikander , Juha Salminen, Jari Mattila, Marko Tarkkala.

Πολύ κοντά στους Φινλανδούς, μόλις 3 δευτερόλεπτα πιο πίσω, ακολουθούν οι Ισπανοί. Στην πέμπτη θέση η ομάδα της Ιταλίας και την εξάδα συμπληρώνουν οι Αμερικάνοι, οι οποίοι στάθηκαν άτυχοι όταν ο πιο σημαντικός αναβάτης τους Kurt Caselli, έπεσε στην δεύτερη ειδική και χτύπησε τον ώμο.

E1

Ο Antoine Meo δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να πάρει την πρωτιά την πρώτη ημέρα. «Έριξε» 12 δευτερόλεπτα στον δεύτερο Eero Remes (FIN) και 40 στον τρίτο Lorenzo Santolino (SPA).
Στην τέταρτη θέση ακολούθησε ο Rodrig Thain (FRA) και την πεντάδα έκλεισαν οι Thomas Oldrati (ITA) και Daniel Milner (AUS).

E2


Ο Pela Renet (FRA) εντυπωσίασε επίσης στην κατηγορία του κερδίζοντας σχετικά εύκολα. Δεύτερος ήρθε ο Johnny Aubert (FRA) με διαφορά μισού λεπτού. Μετά την απογοητευτική φετινή του χρονιά στο παγκόσμιο ήταν μία καλή υπενθύμιση των δυνατοτήτων του πρωταθλητή.
Τρίτος σε κοντινή απόσταση από τον Aubert, εμφανίστηκε ο αειθαλής Juha Salminen (FIN) αποτελώντας την αιχμή του δόρατος μαζί με τον Remes για την ομάδα των Φινλανδών.
Τέταρτος ο Cristobal Guerrero (SPA), πέμπτος ο Josh Strang (AUS) και έκτος ως καλύτερος Αμερικάνος ο Charlie Mullins.

E3


Στην μεγάλη κατηγορία δόθηκε και αναλόγως μεγάλη μάχη για τη νίκη. Ο συνήθης ύποπτος σε εμάς Cristophe Nambotin (FRA) δυσκολεύτηκε να επιβληθεί του Αυστραλού Toby Price. Ο Price είναι αναμφισβήτητα ένας από τους ταχύτερους off road αναβάτες και το απέδειξε με την δεύτερη θέση, 4 δευτερόλεπτα πιο πίσω από τον Nambotin.
Την τριάδα έκλεισε ο Joakim Ljunggren (SWE) ενώ ακολούθησαν οι Sebastien Guillame (FRA), Manuel Monni (ITA) και Pontus Hogberg (SWE).

Φωτογραφίες

{gallery}agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2012/isde{/gallery}

Video

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012 15:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2011, Φιλανδία, 6η ημέρα ISDE 2012 Γερμανία, 2η ημέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon