.
Κατηγορία ISDE
Τρίτη, 31 Αυγούστου 2021 11:00

ISDE 2021, Ιταλία – 1η Ημέρα

Επιστροφή στην Ιταλία για το ετήσιο Μουντιάλ του Εντούρο μετά από 8 χρόνια, με την οικοδέσποινα να εποφθαλμιά τον τίτλο που κατέχουν οι ΗΠΑ.

Η 95η έκδοση του FIM International Six Days Enduro (ISDE) 2021 επέστρεψε στην Ιταλία και την περιοχή Rivanazzano Terme για πρώτη φορά από το 2013, όταν και είχε φιλοξενηθεί στη Σικελία. Ο ετήσιος αγώνας των εθνικών ομάδων επιστρέφει επίσης από μια χρονιά απραξίας, καθώς το 2020 ματαιώθηκε λόγω της γνωστής πανδημίας που ταλανίζει τον πλανήτη.

Κάτοχοι του τίτλου παραμένουν οι Αμερικανοί νικητές του 2019 στην Πορτογαλία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως και φέτος τα προβλήματα που σχετίζονται με τον covid παραμένουν στο προσκήνιο, καθώς εξαιτίας των προβλημάτων μετακίνησης δεν ήρθε η ομάδα της Αυστραλίας, κάτοχος του Junior World Trophy από την Πορτογαλία.

garcia
Josep Garcia (KTM), Ισπανία

Κατά την πρώτη μέρα του αγώνα, η Ιταλία ανέλαβε να οδηγήσει στην κατάταξη, παρότι η νίκη της ημέρας πήγε με σχετική άνεση στον Ισπανό Josep Garcia (ΚΤΜ).

Η ιταλική ομάδα των Andrea Verona (GASGAS), Matteo Cavallo (TM), Davide Guarneri (Fantic) και Thomas Oldrati (Honda), και ευτύχησε να έχει σε μεγάλη μέρα τους δύο πρώτους, και μάλιστα για μεγάλο μέρος της ημέρας ο Verona φαινόταν ως φαβορί για τη νίκη, ώσπου είχε δύο πτώσεις στο τελευταίο τεστ, επιτρέποντας στον Garcia να του πάρει τη νίκη με άνετη διαφορά.

Η ισπανική εθνική ομάδα των Jaume Betriu (KTM), Josep Garcia (KTM), Marc Sans (Husqvarna) και Cristobal Guerrero (Beta) κατάφερε να αντισταθεί στην πίεση των Αμερικανών - Taylor Robert (KTM), Ryan Sipes (GASGAS), Michael Layne (Yamaha), Jonathan Girroir (GASGAS) – και να κλείσει η μέρα στη δεύτερη θέση, αφήνοντας τους τροπαιούχους τρίτους.

Στο Junior World Trophy η Ιταλία ολοκλήρωσε την εναρκτήρια μέρα στην πρώτη θέση, μπροστά από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Αναλυτικά αποτελέσματα Ημέρας και κατάταξη ISDE 2021

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 01 Σεπτεμβρίου 2021 11:28

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ISDE 2019, Πορτογαλία – Ημέρα 5η ISDE 2021, Ιταλία – 2η Ημέρα »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon