.
Κατηγορία Indoor Enduro
Δευτέρα, 04 Μαρτίου 2024 10:31

SuperEnduro 2024, 7ος αγώνας, Newcastle (Αγγλία)

Παγκόσμιος πρωταθλητής για τέταρτη φορά αναδείχθηκε ο Billy Bolt μέσα στο σπίτι του, έχοντας κερδίσει όλα τα φετινά GP!

Φτάνοντας στο αγγλικό Grand Prix που σηματοδότησε την ολοκλήρωση του φετινού διευρυμένου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SuperEnduro με επτά αγώνες στο καλεντάρι του 2024, έναντι πέντε του περσινού.

Ο Billy Bolt (Husqvarna) ήρθε στη Utilita Arena του Newcastle, την ιδιαίτερη πατρίδα του, για να κατακτήσει και τον φετινό τίτλο μπροστά σε κατάμεστες εξέδρες καθώς τα 6,500 εισιτήρια είχαν γίνει ανάρπαστα μέρες πριν τον αγώνα. Έχοντας κερδίσει και τα έξι GP που είχαν προηγηθεί, ο Bolt ήθελε μόλις τρεις βαθμούς για να εξασφαλίσει και το φετινό πρωτάθλημα, έχοντας ως μόνο διεκδικητή τον Johny Walker (Beta) που ακολουθούσε με ελάχιστες - πλην μαθηματικώς υπαρκτές - ελπίδες για να κάνει την ανατροπή.

431081887 795278205970378 7146607332869491943 n

Αυτές ωστόσο εξανεμίστηκαν πριν καν φτάσουμε στο πρώτο από τα τρία σκέλη του αγγλικού αγώνα, καθώς ο Bolt πήρε την τριάδα βαθμών που χρειαζόταν με το καλημέρα στη μάχη της Akrapovic SuperPole, έτσι μπορούσε απλώς να απολαύσει τα αγωνιστικά σκέλη χωρίς άγχη και με τον τίτλο στην τσέπη.

Στον πρώτο αγώνα του Newcastle ο Bolt ξεκίνησε με άλλη μια Holeshot για να χάσει την πρωτιά λίγο αργότερα από τον Walker, ωστόσο η απάντηση του πρωταθλητή ήρθε τάχιστα και από εκείνο το σημείο και μετά δεν απειλήθηκε ξανά, φτάνοντας σε μια ακόμη νίκη. Ο Walker χρειάστηκε να δώσει μια δυνατή μάχη με τον Mitch Brightmore (GASGAS) για να πάρει τη δεύτερη θέση, σκαρώνοντας ένα αμιγώς αγγλικό πρώτο βάθρο προς τέρψη του τοπικού κοινού.

SuperEnduro-R7-2024-Newcastel

Το δεύτερο σκέλος του αγώνα ήταν γεμάτο δράμα και ανατροπές, καθώς η εκκίνηση δόθηκε με το γκριντ ανεστραμμένο κατά το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα. Αρχικά η πρωτιά παιζόταν ανάμεσα στους Walker και Manuel Lettenbichler (KTM), αλλά οι τελευταίοι γύροι επιφύλασσαν εκπλήξεις. Παρά μια πρόσκαιρη πτώση του Bolt στο τμήμα της διαδρομής με τις μεγάλες πέτρες, ο αναβάτης της Husqvarna επέστρεψε με εκτυφλωτικό ρυθμό για να ξαναφτάσει τον Walker που έκανε ένα μικρό λάθος στον τελευταίο γύρο.

Οι δυο τους οδήγησαν για λίγο ώμο με ώμο συναρπάζοντας το κοινό, με τον Bolt στο τέλος να κερδίζει και αυτό το σκέλος μπροστά από τους Walker και Lettenbichler.

Το τρίτο σκέλος δεν είχε πια την ίδια ανταγωνιστικότητα στη μάχη της κορυφής, καθώς ο Bolt μετέτρεψε τον αγώνα σε έναν τεράστιο γύρο θριάμβου και έφτασε εύκολα σε μια ακόμη νίκη μπροστά από τους Lettenbichler και Walker κατά σειρά.

Αυτή η σειρά φωτογραφίζει και τους τρεις κορυφαίους αναβάτες της τελικής κατάταξης του πρωταθλήματος. Ο Bolt πήρε το τέταρτο παγκόσμιο πρωτάθλημα SuperEnduro κερδίζοντας όλα τα επτά GP της χρονιάς, με δεύτερο τον Walker και τρίτο τον Lettenbichler που έτρεξε για πρώτη φορά σε SuperEnduro προερχόμενος από σπουδαίες επιτυχίες στο Hard Enduro και έδειξε πως έχει όλα τα φόντα να γίνει ισάξιος διεκδικητής του τίτλου του χρόνου.

SuperEnduro-R7-2024-Newcastel

Στη Junior κατηγορία ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής που στέφθηκε στο Newcastle είναι επίσης Άγγλος, ο Ashton Brightmore GASGAS. Πρόκειται για τον 17χρονο μικρό αδελφό του Mitch Brightmore που κατέκτησε τη Junior κατηγορία πέρυσι και φέτος προήχθη στην κορυφαία Prestige.

Στην κατάταξη των Κατασκευαστών, η σαρωτική σεζόν του Bolt χάρισε έναν ακόμη τίτλο στη Husqvarna, με δεύτερη τη Beta και τρίτη τη GASGAS, ενώ οι Rieju και KTM συμπληρώνουν κατά σειρά την πρώτη πεντάδα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « SuperEnduro 2024, 6ος αγώνας, Σόφια (Βουλγαρία)
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon