.
Κατηγορία GS Trophy
Παρασκευή, 09 Σεπτεμβρίου 2022 14:59

BMW Motorrad International GS Trophy 2022, Αλβανία – Μέρα 5η

Μετά από τη σύντομη διαδρομή της προηγούμενης μέρας, η συνέχεια έφερε οδήγηση για πάνω από 200 απαιτητικά χιλιόμετρα καθώς οι αναβάτες πήραν πορεία προς τη Δύση και την Αδριατική Θάλασσα για τον τερματισμό κοντά στη Χειμάρρα.

Βέβαια αυτό δεν ήταν και τόσο απλό, καθώς η διαδρομή περνούσε από την οροσειρά της Πίνδου, απαιτώντας από τους συμμετέχοντες να βρουν περάσματα ανάμεσα στους ορεινούς όγκους, κάτι που έγινε συνδυάζοντας φιδίσιους ασφάλτινους δρόμους και χωμάτινα μονοπάτια για κατηφορίσουν προς την ακτή.

Η πρώτη δοκιμασία ήρθε περίπου 20 λεπτά μετά την αφετηρία της ημέρας, το SENA Motoball Trial, όπου οι μοτοσυκλέτες έπρεπε να οδηγηθούν σε ένα τεχνικά απαιτητικό κομμάτι trial και στο τέλος του να βάλουν γκολ με μια μπάλα στο τέρμα, χτυπώντας τη με τον πίσω τροχό των R 1250 GS σε μια επίδειξη χειρισμού του πίσω φρένου και της πλαγιολίσθησης.

P90477764 highRes

Στη συνέχεια ο αγώνας οδήγησε προς την περιοχή Nemercke της Πίνδου, μια σειρά κορυφών σε υψόμετρο πάνω από 2,000 μέτρα που εμποδίζουν τη μετακίνηση προς δυσμάς. Οι αναβάτες έπρεπε να ακολουθήσουν τα μονοπάτια στις πλαγιές αυτών των κορυφογραμμών για να φτάσουν σε βατά περάσματα, ενώ αρκετές φορές χρειάστηκε αποφασιστική οδήγηση στην ανάβασή τους και πολύ προσεκτικές καταβάσεις σε μεγάλες κλίσεις.

Μόνο όταν έφτασαν στον ποταμό Vjose River – μια από τις βασικές πηγές νερού της Αλβανίας – βρήκαν το πέρασμα που κόβει τα βουνά κάθετα, κοντά στο χωριό Dragot, για να πάρουν πορεία προς δυτικά.

P90477742 highRes

Αφότου παρέκαμψαν τα βουνά, περίμενε μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση. Το φαράγγι Bence άνοιξε μόλις πρόσφατα για το κοινό, με έναν εντυπωσιακό νέο δρόμο που ακολουθεί τις νότιες πλαγιές των βουνών σκαρφαλώνοντας με τη βοήθεια διαδοχικών στροφών 180 μοιρών. Από την άλλη πλευρά του φαραγγιού δέσποζε η ανεπανάληπτη θέα τεράστιων κατακόρυφων βράχων σε υψόμετρο πάνω από δύο χιλιόμετρα.

Στο ψηλότερο σημείο της ανάβασης δεν ακολουθούσε η κατάβαση, όπως θα περίμενε κανείς, μα ένα οροπέδιο καταπράσινο με καλλιέργειες και διάφορα χωριά, κάτι που εκτός από έκπληξη προσέφερε στους αναβάτες και την ευκαιρία για λίγη ξεκούραστη οδήγηση.

P90477756 highRes

Για να φτάσουν ωστόσο στην Αδριατική ακτή δεν υπήρχε απευθείας δρόμος, έτσι πάλι οι αναβάτες έπρεπε να πάρουν τα μονοπάτια. Η ομορφιά του τοπίου ήταν εκθαμβωτική, όσο και αμείλικτη, διάσπαρτη με πέτρες που ταλαιπωρούσαν τις αναρτήσεις των R 1250 GS και συχνά έκαναν τις κατηφόρες να μοιάζουν με δοκιμασία των ικανοτήτων και συχνά των νεύρων των συμμετεχόντων.

Ως εδώ οι αναβάτες του GS Trophy δεν έχουν μόνο την κούραση να τους βαραίνει, αλλά και άφθονες φουσκάλες στις παλάμες και τα δάκτυλά τους.

Η άφιξη στο παραλιακό ξενοδοχείο λίγο πιο νότια της Χειμάρρας ήταν μας στιγμή απόλαυσης. Εδώ οι συμμετέχοντες έστησαν τις σκηνές τους στην παραλία, μερικά μέτρα από το νερό, και φυσικά κολυμπούσαν μερικά λεπτά αφότου έφτασαν!

P90477740 highRes

Εκεί τους περίμενε η δεύτερη ειδική δοκιμασία, το SUP Water Showdown, το οποίο περιελάμβανε τρέξιμο στην παραλία και αγώνα κωπηλατώντας με τα SUP τους προς τα ανοικτά, στροφή σε μια σημαδούρα και επιστροφή στην ακτή. Ό,τι ακριβώς χρειαζόταν μετά από μια δύσκολη μέρα με υψηλές θερμοκρασίες.

Στα αποτελέσματα του αγώνα τώρα, η πρωταθλήτρια ομάδα ανδρών της Νότιας Αφρικής έπιασε στην κορυφή την Αγγλία, όπου οι δυο τους ισοβαθμούν. Πίσω τους σε μικρή απόσταση βρίσκονται οι Γερμανία, ΗΠΑ και Κίνα 2020, χτίζοντας την αγωνία για τη εξέλιξη των επόμενων μερικών ημερών. Η μεγάλη νικήτρια της ημέρας δε ήταν η ομάδα των Αμερικανών, καθώς κέρδισε και τα δύο τεστ της πέμπτης μέρας και ανέβηκε πολύ στην κατάταξη.

Στις γυναίκες η ομάδα του Μεξικού ήταν η καλύτερη, ενώ η Γερμανία είχε μια άσχημη μέρα, παρόλα αυτά κρατά την πρωτιά στη βαθμολογία.

P90477767 highRes

BMW Motorrad International GS Trophy 2022 – Αποτελέσματα μετά την 5η μέρα

Άντρες

  1. Αγγλία - 149
  2. Νότια Αφρική - 149
  3. Γερμανία - 138
  4. ΗΠΑ - 127
  5. Κίνα 2020 - 125
  6. Ταϊλάνδη - 116
  7. Νότια Κορέα - 109
  8. Ολλανδία - 102
  9. Κίνα 2022 - 88
  10. Ινδία - 87
  11. Γαλλία - 87
  12. Βραζιλία - 90
  13. Λατινική Αμερική - 76
  14. Μεξικό - 75
  15. Ιαπωνία - 65

Γυναίκες

  1. Γερμανία - 212
  2. Μεξικό - 197
  3. Νότια Αφρική - 192
  4. Γαλλία - 175
  5. Λατινική Αμερική - 168
  6. Βραζιλία - 119
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon