.
Κατηγορία GS Trophy
Πέμπτη, 08 Σεπτεμβρίου 2022 10:07

BMW Motorrad International GS Trophy 2022 – Μέρα 4η

Η ημέρα έφερε τους αναβάτες στην οροσειρά της Πίνδου, σε μια διαδρομή με λίγα χιλιόμετρα μεν, αλλά σημαντικές απαιτήσεις και ικανότητες trial σε δύο από τις τρεις ειδικές δοκιμασίες.

Μετά το πρωινό ξύπνημα με την αυγούλα σε αρκετά χαμηλές θερμοκρασίες, οι αναβάτες ζεστάθηκαν γρήγορα καθώς από το πρώτο οδηγικό κομμάτι η διαλυμένη άσφαλτος δεν άφηνε περιθώρια για χαλάρωση της προσοχής.

Από τη στιγμή δε που πάτησαν χώμα, οι προκλήσεις ήταν εκεί. Αν η προηγούμενη μέρα θύμιζε διαδρομές εντούρο, σήμερα το σκαρφάλωμα το πήγαινε σε άλλο επίπεδο. Ζητώντας ικανότητες trial, η δοκιμασία σήμερα ήθελε καλή ισορροπία χωρίς πόδια κάτω, με πρώτη ή δευτέρα στο κιβώτιο και αναζήτηση πρόσφυσης σε απότομες κλίσεις.

P90477665 highRes

Κι αν οι απότομες πλαγιές ήταν από μόνες τους αρκούντως τρομακτικές, οι γρανιτένιοι τοίχοι της Πίνδου στέκονταν επιβλητικά πάνω από τη διαδρομή φτάνοντας σε υψόμετρο χιλιάδων μέτρων από την κοιλάδα κάτω τους.

Η κατάβαση από τις βουνοκορφές ήταν εξίσου θεαματική, όσο και απαιτητική, καθώς οι αναβάτες των GS έπρεπε να παλέψουν για να διατηρήσουν τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας τους στα μισοδιαλυμένα πέτρινα μονοπάτια που επιβιώνουν από τα ρωμαϊκά χρόνια. Ήταν μια έντονη δοκιμασία που απέδειξε την προσαρμοστικότητα του R 1250 GS και την αντοχή των ελαστικών Metzeler Karoo 4.

Πίσω στη φάρμα Σωτήρα οι αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν μια τριπλή δοκιμασία. Πρώτα ήταν το Farma Sotira Trial Relay, όπου τρεις αναβάτες (ή δύο στις γυναικείες ομάδες) τα έβαζαν με μια διαδρομή trial. Ο πρώτος έπρεπε να διασχίσει ένα ρυάκι με ένα ξύλο δύο φορές, ο επόμενος να περάσει από μια σειρά πολύ κλειστών στροφών και να διασχίσει έναν κορμό, ενώ ο τελευταίος να περάσει από ένα σλάλομ. Στο τέλος οι τρεις ξαναβρίσκονταν για να ασφαλίσουν το GS τους σε ένα τρέιλερ.

P90477669 highRes

Μετά από κει οι ομάδες είχαν τη δοκιμασία Πλοήγησης, όπου έπρεπε να εντοπίσουν ένα σημείο στο δάσος με το BMW GPS, να βάλουν νέες συντεταγμένες στο GPS και να τρέξουν πίσω στην αφετηρία.

Η τελευταία δοκιμή της ημέρας ήταν η Albania Slow Race, ένας αγώνας βραδυπορίας που έχει αναχθεί σε παράδοση του GS Trophy. Οι αναβάτες έπρεπε να ολοκληρώσουν μια διαδρομή 100 μέτρων όσο πιο αργά μπορούσαν χωρίς να βγουν από τη λωρίδα πλάτους ενός μέτρου και χωρίς να πατήσουν πόδι κάτω.

Οι δοκιμασίες της ημέρας δούλεψαν προς όφελος της Νότιας Αφρικής, καθώς αυτή η ομάδα πήρε τους περισσότερους βαθμούς στους Άντρες, φτάνοντας μόλις έναν βαθμό πίσω από τους πρωτοπόρους Άγγλους στην κατάταξη, ενώ και η Γερμανία ανέβηκε στην τρίτη θέση, βγάζοντας από εκεί την Ταϊλάνδη.

Στις Γυναίκες η Γερμανική ομάδα συνεχίζει τη δυνατή της εμφάνιση, ενώ δεύτερη ανέβηκε η ομάδα του Μεξικού, προσπερνώντας τη Νότια Αφρική.

P90477684 highRes

BMW Motorrad International GS Trophy 2022 – Κατάταξη μετά την 4η μέρα:

Άντρες

  1. Αγγλία – 137 βαθμοί
  2. Νότια Αφρική - 136
  3. Γερμανία - 115
  4. Ταϊλάνδη - 110
  5. Κίνα 2020 - 101
  6. Νότια Κορέα - 89
  7. Ολλανδία - 86
  8. ΗΠΑ - 83
  9. Κίνα 2022 - 77
  10. Ινδία - 75
  11. Βραζιλία – 70
  12. Λατινική Αμερική - 67
  13. Ιαπωνία - 63
  14. Μεξικό - 60
  15. Γαλλία - 59

Γυναίκες

  1. Γερμανία -187
  2. Μεξικό - 162
  3. Νότια Αφρική - 156
  4. Γαλλία - 146
  5. Λατινική Αμερική - 142
  6. Βραζιλία - 100
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon