.
Κατηγορία Freestyle Motocross
Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 11:18

RedBull X-Fighters 2015, 3ος αγώνας, Ισπανία

 

Ο Pagès«άλωσε» τη Μαδρίτη!

 

 

Ο Tom Pagès χάραξε το όνομά του στα βιβλία των ρεκόρ με την τρίτη συνεχόμενη νίκη του στο Red Bull X-Fighters Μαδρίτης. Μέσα στην κατάμεστη αρένα LasVentas, ο ιπτάμενος Γάλλος αψήφησε τις πιθανότητες και κατάφερε το ακατόρθωτο, ως ο πρώτος αναβάτης που κερδίζει στον πιο διάσημο θεσμό Freestyle Motocross του κόσμου για τρεις συνεχόμενες χρονιές.

Τρία στη σειρά!

Ποτέ στο παρελθόν στην ιστορία του Red Bull X-Fighters, δεν κατάφερε ένας αναβάτης να κατακτήσει το πιο πολυπόθητο τρόπαιο της Μαδρίτης, για τρεις συνεχόμενες χρονιές, μέχρι την εξαιρετική εμφάνιση του Tom Pagès, υπό εξαιρετική πίεση από τον ανταγωνισμό, την Παρασκευή το βράδυ. Σε ακόμα έναν sold-out αγώνα με 23.000 εκστασιασμένους θεατές, ο Pagès πήρε την πέμπτη νίκη της καριέρας του, επικρατώντας σε έναν αξέχαστο τελικό του Νεοζηλανδού Levi Sherwood. Ο Clinton Moore τερμάτισε τρίτος όμως εξακολουθεί να προηγείται στη γενική κατάταξη μπροστά από τον Pagès, μετά και την ολοκλήρωση του τρίτου εκ των πέντε αγώνων του διασημότερου πρωταθλήματος FMX.

Αγνοώντας την κοινή λογική πως κανείς δεν θα μπορούσε ποτέ να κερδίσει τρεις συνεχόμενες φορές στην εξαιρετικά ανταγωνιστική στάση της Μαδρίτης, ο Pagès στέφθηκε νικητής μιας εκπληκτικής FMX βραδιάς με ένα μαγικό run, εμπλουτισμένο με trick που αψηφούν τη βαρύτητα σε ύψος 15 μέτρων και 30 μέτρων μήκους. Ο Γάλλος, που είναι και πρωταθλητής του World Tour 2013, έστειλε το ενθουσιώδες κοινό της Μαδρίτης στον έβδομο ουρανό με ένα σπάνιο run που περιλάμβανε τα πιο δύσκολα άλματα που μπορεί να κάνει άνθρωπος: το Volt, το Special Flip και τα «δικά» του Alley-oopFlair και Bike Flip.

Δηλώσεις


«Ήταν ένα τρελό βράδυ και νιώθω πολύ καλά,» είπε ο Pagès. «Ήμουν πολύ αγχωμένος στην προσπάθειά μου να πετύχω την τρίτη συνεχόμενη νίκη μου. Αυτό το μέρος είναι το παν για μένα. Μ’ αρέσει να κερδίζω εδώ και θα επιστρέψω του χρόνου με νέα trick.» Ο Sherwood έδωσε μια πολύ καλή μάχη στον τελικό, προσπαθώντας να πάρει τη δεύτερη νίκη του στη Μαδρίτη και ένατη της καριέρας του. Είναι ο πρώτος αναβάτης που καταφέρνει να νικήσει τον Moore αυτή τη σεζόν, στο συναρπαστικό ημιτελικό, αλλά δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Pagès παρά την εξαιρετική του εμφάνιση και το εντυπωσιακό Transfer Flip Superman που εκτέλεσε. Ο τοπικός ήρωας Danny Torres επέκτεινε το ρεκόρ του στις 22 συνεχόμενες εκκινήσεις στο πρωτάθλημα Red Bull X-Fighters, αλλά ο δύο φορές νικητής της Μαδρίτης αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο, θύμα της τεράστιας βελτίωσης του επιπέδου του αθλήματος. Η τέταρτη στάση του Red Bull X-Fighters World Tour θα γίνει στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής στις 12 Σεπτεμβρίου, πριν το μεγάλο φινάλε που θα διοργανωθεί στις 30 Οκτωβρίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αποτελέσματα:

 
1. TomPagès (FRA), 2. Levi Sherwood (NZL), 3. Clinton Moore (AUS), 4. David Rinaldo (FRA), 5. Josh Sheehan (AUS), 6. Adam Jones (USA), 7. Taka Higashino (JPN), 8. Rob Adelberg (AUS), 9. MaikelMelero (ESP), 10. Javier Villegas (CHI), 11, Dany Torres (ESP), 12. RémiBizouard (FRA)

Κατάταξη του World Tour:
1. Moore 200 points, 2. Pagès 180, 3. Sherwood 160, 4. Rinaldo 110, 5. Adelberg 90, 6. Torres 90, 7. Sheehan 90, 8. Jones 70, 9. Bizouard 65, 10. Villegas 45

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 11:18

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon