.
Κατηγορία Freestyle Motocross
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 13:18

RedBull X-Fighters 2015, 4ος αγώνας, Πρετόρια

 

Μια κλάση ανώτερος ο Pagès

 

 

Ο Γάλλος Tom Pagès και ο Αυστραλός ClintonMoore of Australia μονομάχησαν το περασμένο Σάββατο σε έναν τελικό που θα μείνει στην ιστορία μπροστά σε 17.000 εκστασιασμένους θεατές κατά την επιστροφή του Red Bull X-Fighters στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής. Ο Pagès ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου ενώ ο Moore και ο Ιάπωνας Taka Higashino κατέλαβαν τη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα.

Τεράστια νίκη


Ο Tom Pagès, o αναβάτης που έχει αλλάξει την ιστορία του freestyle motocross, κατέκτησε μια τεράστια νίκη το Σάββατο, 12 Σεπτεμβρίου, στην Πρετόρια της Νότιας Αφρικής δίνοντας μια ένα τροπή στη βαθμολογία του φετινού Word Tour. O Γάλλος αντιμετώπισε τον πρωτοπόρο της φετινής σεζόν, Clinton Moore από την Αυστραλία, σε ένα συναρπαστικό τελικό, όπου και οι δύο αναβάτες επιδόθηκαν σε κόλπα που φάνταζαν απίθανα στο παρελθόν.

Ο Moore ενθουσίασε τους 17.000 θεατές, με το χαρακτηριστικό του Bundy και το πρώτο dirt-to-dirt Volt που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε αγώνα, στη μοναδική διπλή γραμμή της πίστας στην Πρετόρια. Ωστόσο ο Pagès επιδίδεται στα περισσότερα κόλπα από οποιονδήποτε στο άθλημα και έτσι, αγωνιζόμενος τελευταίος, βγήκε σαν αφηνιασμένος στην πίστα. Ο Γάλλος πραγματοποίησε με επιτυχία τόσο το χαρακτηριστικό του Alley-OopFlair, αλλά και τα Bike Flip και Special Flip, ενώ στο τέλος πρόσθεσε και το TransferFlip στη λίστα με τα κόλπα του, παίρνοντας όλους τους βαθμούς και από τους πέντε κριτές.

Ο αγώνας αυτός είχε σαν αποτέλεσμα ο Pagès και Moore να κονταροχτυπιούνται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για το κορυφαίο παγκόσμιο πρωτάθλημα freestyle motocross series, και έτσι όλα θα κριθούν στον πολυαναμενόμενο τελικό της φετινή σεζόν στο Abu Dhabi στις 30 Οκτωβρίου. «Αυτό το σαββατοκύριακο ήταν απίθανο» υποστήριξε ο Pagès. «Τώρα έχω χρόνο να γυρίσω πίσω και να προπονηθώ σκληρά για τον τελικό. Θέλω να προσθέσω ένα νέο τρικ στη λίστα μου και να το βγάλω εκεί πραγματοποιώντας μια ακόμα καλύτερη εμφάνιση».

Ο Ιάπωνας Taka Higashino of Japan κατέκτησε επάξια την Τρίτη θέση στο κόκκινο χώμα μπροστά στο ιστορικό Union Buildings της νοτιοαφρικανικής πρωτεύουσας με ένα δυνατό run που περιλάμβανε το αρκετά δύσκολο Rock-SolidBackflip αλλά και ένα φοβερό Flair που κατάφερε πρόσφατα. Ο περσινός παγκόσμιος Πρωταθλητής JoshSheehan από την Αυστραλία έκανε το μοναδικό DoubleBackflip να φαίνεται εύκολο τερματίζοντας έτσι στην τέταρτη θέση.

Αποτελέσματα

Αποτελέσματα αγώνα:

1. Thomas Pagès (FRA), 2. Clinton Moore (AUS), 3. Taka Higashino (JPN), 4. Josh Sheehan (AUS), 5. Rob Adelberg (AUS), 6. David Rinaldo (FRA), 7. MaikelMelero (ESP), 8. RémiBizouard (FRA), 9. Adam Jones (USA), 10. Javier Villegas (CHI), 11. Alastair Sayer (BOT), 12. Dany Torres (ESP)

Βαθμολογία World Tour:

1. Thomas Pagès (FRA) 280 βαθμοί, 2. Clinton Moore (AUS) 280, 3. Levi Sherwood (NZL) 185, 4. David Rinaldo (FRA) 145, 5. Josh Sheehan (AUS) 145, 6. Rob Adelberg (AUS) 135, 7. Dany Torres (ESP) 100, 8. Adam Jones (USA) 100, 9. Taka Higashino (JPN) 95, 10. RémiBizouard (FRA) 90

Φωτογραφίες

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 13:20

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon