.
Κατηγορία Extreme Enduro
Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 09:13

Tennessee Knockout 2013

 

O Cody Webb στέλνει Knockout τον ανταγωνισμό

 


Ανάμεσα στους κορυφαίους αναβάτες στον χώρο του αμερικανικού endurocross, ο Cody Webb, επάνω στην εργοστασιακή Beta RR 300, πετυχαίνει μία σπουδαία νίκη στο φετινό Kenda AMA Tennessee Knockout, λίγες μόλις μέρες μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στα X-Games του Los Angeles. Ο ψηλόλιγνος αναβάτης της Beta, αποδεικνύει έτσι ότι βρίσκεται ίσως στην καλύτερη φόρμα της καριέρας του, έχοντας πλήρως αποθεραπευτεί από τον τελευταίο τραυματισμό του στο πόδι, που τον κράτησε μακριά από τους αγώνες για αρκετές εβδομάδες.

Trial και Extreme μαζί

Για τρίτη κατά σειρά χρονιά, ο αγώνας του Kenda AMA Tennessee Knockout έλαβε χώρα μέσα στο πανέμορφο πάρκο trial που επιμελείται ο Dan Brown και έχει στο παρελθόν φιλοξενήσει αρκετές φορές αγώνες για το εγχώριο αλλά και το παγκόσμιο πρωτάθλημα trial. Περιλαμβάνοντας αρκετά σχεδόν απροσπέλαστα κομμάτια και συγκεκριμένες δοκιμασίες, ο αγώνας αυτός είναι κάτι μεταξύ trial και extreme enduro. Ξεσκονίζοντας το μεγάλο μπαούλο της εμπειρίας του από τον χώρο του αγωνιστικού trial, ο Cody κατάφερε να πετύχει τον ιδανικότερο συνδυασμό ταχύτητας και τεχνικής, ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην πρώτη θέση της τελικής κατάταξης και μπροστά από μεγάλα ονόματα του χώρου.

Μεταξύ αυτών, ο πρωτοπόρος του φετινού πρωταθλήματος AMA Endurocross και νικητής του περυσινού αγώνα, Mike Brown, που αρκέστηκε στην έβδομη θέση, αλλά και ένας καλεσμένος της οργάνωσης από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, ο Γάλλος Fabien Planet, με μακρά εμπειρία από το παγκόσμιο πρωτάθλημα enduro, που έμεινε στην πέμπτη θέση. Ο Webb κατάφερε μάλιστα να ολοκληρώσει τους οχτώ εξουθενωτικούς γύρους του μεγάλου τελικού, με ένα προβάδισμα περίπου τριών λεπτών, χαρίζοντας έτσι στην μεγάλη δίχρονη μοτοσυκλέτα της Beta, μία από τις σπουδαιότερες επιτυχίες της επί αμερικανικού εδάφους.

Η επιτυχία, όμως, για την επίσημη ομάδα της Beta, ήταν διπλή, καθώς ο έτερος αναβάτης της, Max Gerston, επάνω σε μία επίσης δίχρονη Beta RR 300, κατάφερε μετά από τεράστια προσπάθεια να πλασαριστεί στην τέταρτη θέση της τελικής κατάταξης. Στο σχετικό βίντεο, μπορείτε να παρακολουθήσετε την προσπάθεια των δύο αναβατών της ομάδας, στα βράχια, την λάσπη και τις απίστευτες συνθήκες του αγώνα στο Tennessee των ΗΠΑ.


Φωτό: S. Moore, DIGITAL OFFROAD

Αποτελέσματα

1. Cody Webb (Beta)
2. Taylor Robert
3. Cory Graffunder
4. Max Gerston (Beta)
5. Fabien Planet
6. Kyle Redmond
7. Mike Brown
8. Nick Fahringer
9. Jordan Ashburn
10. Grant Baylor

Φωτογραφίες

Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 11:25

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Red Bull Romaniacs 2013 20o Erzberg Rodeo 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon