.
Κατηγορία Extreme Enduro
Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 12:45

20o Erzberg Rodeo 2014

Εμφατική νίκη του Jonny Walker

 

Ο πλέον σκληρός αγώνας extreme endure παγκοσμίως, το Erzberg rodeo στην Αυστρία, γιόρτασε το περασμένο Σαββατοκύριακο τα εικοστά του γενέθλια, με τον Βρετανό Jonny Walker να κατακτά τη νίκη στο Κυριακάτικο RedBull Hare Scramble. Μόνο 31 από τους 500 αναβάτες που πήραν εκκίνηση κατάφεραν να δουν την γραμμή του τερματισμού μέσα στο όριο των τεσσάρων ωρών.

500 εκκινήσαντες

Eisenerz (Αυστρία)- Το τετραήμερο φεστιβάλ της μοτοσυκλέτας, το Erzberg rodeo, ολοκληρώθηκε με θεαματικό τρόπο την Κυριακή, με τους γρηγορότερους 500 αναβάτες από τους 1.500 που δήλωσαν συμμετοχή, να καλούνται να αγωνιστούν στο RedBull Hare Scramble.
Οι διοργανωτές του αγώνα, ο Karl Katoch μαζί με τον θρύλο του motocross Heinz Kinigadner, έδωσαν την εκκίνηση στους συμμετέχοντες, που ρίχτηκαν σε μία διαδρομή με ανηφόρες που θα εξαντλούσαν κάθε δύναμή σου και κατηφόρες που έκοβαν την ανάσα. Ο τοπικός «ήρωας» Seppi Fally ρίχτηκε στη μάχη με τη λάσπη και τις τεράστιες νερολακκούβες στο πρώτο κομμάτι του αγώνα, για να προηγηθεί για λίγο. Αλλά η χαρά του Αυστριακού ήταν μικρή, καθώς μία του πτώση επέτρεψε στον Βρετανό JonnyWalker να περάσει μπροστά.
Μαζί με τον Jonny Walker φέτος, μία αρμάδα από Βρετανούς αναβάτες βρέθηκαν στην γραμμή της εκκίνησης, όπως ο περσινός νικητής Graham Jarvis, ο David Knightκαι ο Ben Hemingway. Παρόλα αυτά, ένας Γερμανός, ο Andreas Lettenbichler, που πέρυσι τερμάτισε δεύτερος πίσω από τον Jarvis, κατάφερε να μείνει πιο κοντά από κάθε άλλον στον Walker όσο το γκρουπ των καλύτερων αναβατών του είδους στον κόσμο περνούσε μερικά από τα πιο δύσκολα περάσματα της διαδρομής, με ευφάνταστα ονόματα, όπως το “Carl’sDinner” ή το “Dynamite”.

Η προσπάθεια του Jarvis

Ο Jarvis έκανε στο τέλος μία ύστατη προσπάθεια να διασώσει ό,τι μπορούσε από την κακή του εκκίνηση, κατάφερε να περάσει τον Lettenbichler για την δεύτερη θέση, αλλά δεν απείλησε ποτέ τον Walker, ο οποίος πέρασε πρώτος την γραμμή του τερματισμού με ένα συνολικό χρόνο ρεκόρ 98 λεπτών. «Είχα μία καλή εκκίνηση και δεν έκανα ούτε ένα λάθος σε όλη την πορεία του αγώνα. Είχα προπονηθεί πολύ και είχα ετοιμαστεί πολύ προσεκτικά για το RedBull Hare Scramble. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα μου την KTM – η μοτοσυκλέτα λειτουργούσε άψογα. Τι φανταστική μέρα. Πετώ στα σύννεφα», δήλωσε ο 25χρονος αναβάτης στον τερματισμό.
Αν και ανήμπορος να υπερασπιστεί την περσινή του νίκη, ο Jarvis φάνηκε ικανοποιημένος από την δεύτερη θέση: «Είχα μία μέτρια εκκίνηση και δυστυχώς είχα μία πτώση καθώς έμπλεξα σε κίνηση. Σε κάποια κομμάτια της διαδρομής είναι αδύνατο να προσπεράσεις. Τελικά κατάφερα να συνεχίσω και να ριχτώ στο κυνήγι των πρώτων. Συνολικά είμαι πραγματικά ευχαριστημένος από την δεύτερη θέση».

Με 18 κάμερες σε ζωντανή μετάδοση, 20 σημεία λήψης, 12 χιλιόμετρα καλώδια, ζωντανά πλάνα από ελικόπτερο και μία σειρά από κάμερες GoPro στα κράνη των αναβατών, οι διοργανωτές για άλλη μία φορά πέτυχαν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, προσφέροντας στο κοινό όλου του κόσμου ένα συγκλονιστικό θέαμα από τον πιο σκληρό αγώνα enduro, στο χωριό του Eisenerz της Αυστρίας.

Αποτελέσματα


1. JonnyWalker (Μ. Βρετανία) 01:37:38
2. Graham Jarvis (Μ. Βρετανία) 01:50:50
3. Andreas Lettenbichler (Γερμανία) 01:53:01
4. Alfredo Gómez (Ισπανία) 01:53:53
5. Paul Bolton (Μ. Βρετανία) 01:55:21

 Φωτογραφίες

Video - 1ο μέρος

Video - 2ο μέρος

Video - 3ο μέρος

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 04 Ιουνίου 2014 13:02

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Tennessee Knockout 2013 Red Bull Romaniacs 2014 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon