.
Κατηγορία Extreme Enduro
Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 11:46

Red Bull Romaniacs 2013

 

Πέτρες και καύσωνας!


Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Στον σκληροτράχηλο φετινό αγώνα enduro Red Bull Romaniacs, νικητής επί του Ρουμανικού σκληρού εδάφους ήταν ο Graham Jarvis μετά από μια 5η θέση στον «πρόλογο» του αγώνα που μετατράπηκε σε απόλυτη διαφορά 26 λεπτών από τον 2ο την πρώτη κιόλας μέρα.

Μόνος του ο Jarvis


Ο Graham Jarvis με Husaberg έγραψε ιστορία στο φετινό Red Bull Romaniacs, παίρνοντας τον 4ο του τίτλο. Με εξαίρεση την 2η μέρα (όπου ένα σφάλμα του GPS μεταφράστηκε σε ποινή 15 λεπτών λόγω μη διέλευσης από τα σημεία χρονομέτρησης), ο Jarvis κυριάρχησε στο μεγαλύτερο μέρος των χρονομετρήσεων του αγώνα με διαφορά σχεδόν μιας ολόκληρης ώρας (!!!) μπροστά από τον ομόσταυλο του, Alfredo Gomez που πήρε την 2η θέση. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Andreas Lettenbichler με Husqvarna.

Επικά άτυχος ο Walker


Στην 4η θέση βρέθηκε η KTM του Johny Walker μετά από ένα επεισοδιακό ξεκίνημα όταν έπεσε την 1η μέρα χάνοντας το GPS του! Η ατυχία του δεν σταμάτησε εκεί αφού μέχρι το τέλος του αγώνα έμεινε και από καύσιμα και πήρε τη μοτοσυκλέτα του στα χέρια για αρκετή απόσταση μέχρι να τον βοηθήσει ένας διερχόμενος αναβάτης. Με την επίδοση του να βελτιώνεται τις επόμενες μέρες μπορούσε να πετύχει βάθρο, αλλά και πάλι ένα λάθος στην πλοήγηση την τελευταία μέρα τον άφησε 4 λεπτά πίσω από τον Lettenbichler.
Στην 5η θέση πάλι μια ΚΤΜ, εκείνη του Paul Bolton με πίσω του τον Chris Birch. Την 10άδα της κορυφής συμπλήρωσαν οι Ben Hemmingway, Philipp Scholz, Lars Enoeckl και Wade Young. Ο Γιάννης Μανιάτης που έτρεχε στην κατηγορία Hobby Single τερμάτισε 67ος με συνολικό χρόνο 35:37:58.

 Φωτογραφίες

 Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 12:24

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Erzberg Rodeo 2013 Tennessee Knockout 2013 »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon