.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 12:19

EnduroGP 2024, 2ος αγώνας, Πορτογαλία

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2024 Paulo Duarte FIM EnduroGP συνέχισε με τον δεύτερο αγώνα του, πάλι στην Πορτογαλία και αυτή τη φορά στην πόλη Valpacos.

Το παραδοσιακό Akrapovic Super Test το βραδάκι της Παρασκευής (12/4) άνοιξε το αγωνιστικό σαββατοκύριακο με τον Josep Garcia (KTM) να παίρνει πάλι τη νίκη στη δοκιμασία αυτή μετά από θεαματική μάχη με τον Steve Holcombe (Honda), ενώ τρίτος κατετάγη ο Andrea Verona (GASGAS).

Η πρώτη αγωνιστική μέρα του GP (Σάββατο 13/4) εξελίχθηκε σε μια ακόμη μονομαχία του Garcia με τον Holcombe, από την οποία ο Ισπανός βγήκε νικητής με 14 δευτερόλεπτα διαφορά από τον Άγγλο, καθώς ο Verona συμπλήρωσε ένα βάθρο ημέρας πανομοιότυπο με αυτό του Akrapovic Super Test.

EnduroGP 2024 Rnd2 05395 scaled
Josep Garcia (KTM)

Η δεύτερη μέρα του αγώνα (Κυριακή 14/4) σημαδεύτηκε από την ασυναγώνιστη εμφάνιση του Holcombe που άνοιξε αμέσως μια μικρή διαφορά από τους διώκτες του, καθώς τώρα ήταν ο Verona στη δεύτερη θέση να τον κυνηγά και τον Garcia να έχει μείνει πιο πίσω, περνώντας αρκετό χρόνο τέταρτος πριν στο τέλος καταφέρει να πάρει την τρίτη θέση από τον Nathan Watson (Beta).

Με το αποτέλεσμα αυτό μεγάλος νικητής στο EnduroGP της Valpacos αναδείχθηκε ο Holcombe, με δεύτερο τον Garcia και τρίτο τον Verona.

EnduroGP 2024 Rnd2 18555 scaled

Στην κατάταξη έχουμε πλέον πρώτο τον Holcombe με 72 βαθμούς και ισόβαθμο με τον Garcia που τυπικά είναι δεύτερος, ενώ τρίτος παραμένει ο Verona με 62.

Κατηγορίες:

Ε1

Στην Enduro 1 Holcombe και Garcia ισοβάθμησαν στους 37 βαθμούς και η νίκη πήγε τυπικά στον Holcombe, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Jamie McCanney (Husqvarna), όπως και στον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Ε2

Στην Enduro 2 ο Verona δεν είχε αντίπαλο και με δύο νίκες πήρε και την πρωτιά στο τελικό σύνολο. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Samuele Bernardini (Honda) και τρίτος ο Jed Etchells (Fantic).

E3

Ο Brad Freeman (Beta) τερμάτισε πρώτος και στις δύο ημέρες στην Enduro 3 και φυσικά πήρε τη νίκη, μπροστά από τον Matteo Cavallo (TM) και τον Norrbin Albin (Fantic).

EnduroGP 2024 Rnd2 06499 scaled
Axel Semb (Fantic)

Junior

O Σουηδός Axel Semb (Fantic) νίκησε ξανά, όπως και στον εναρκτήριο αγώνα της χρονιάς, και μάλιστα αυτή τη φορά κερδίζοντας και τις δύο μέρες του αγώνα. Δεύτερος αναδείχθηκε ο συμπατριώτης του Ahlin Max Bror (KTM) και τρίτος ο Kevin Christino (Fantic).

EnduroGP 2024 Rnd2 16616 scaled
Mireia Badia (Rieju)

Women

Στις Γυναίκες οι Mireia Badia (Rieju) και Francesca Nocera (Honda) ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση μοιραζόμενες από μια πρώτη και μια δεύτερη θέση στις δύο μέρες του GP, με τη Mireia να παίρνει τη νίκη, ενώ τρίτη κατετάγη η Rosie Rowett (Rieju).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2024

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 10-12 Μαΐου στη Bacau της Ρουμανίας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024 12:37

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « EnduroGP 2024, 1ος αγώνας, Πορτογαλία
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon