.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 10:36

EnduroGP 2024, 1ος αγώνας, Πορτογαλία

Με νίκη του Joser Garcia άνοιξε λογαριασμό το παγκόσμιο εντούρο για το 2024, μετά από δυνατή μονομαχία με τον Steve Holcombe που πήρε την πρώτη του νίκη σε αγωνιστική ημέρα με τη νέα του ομάδα, Honda.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2024 Paulo Duarte FIM EnduroGP ξεκίνησε από την πόλη Fafe της Πορτογαλίας, εγκαινιάζοντας μια σεζόν επτά αγώνων που θα ολοκληρωθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου στη Γαλλία.

Στο εναρκτήριο Grand Prix του 2024 η δράση ξεκίνησε με το παραδοσιακό Akrapovic Super Test, στο οποίο πρώτευσε ο Josep Garcia (KTM) με δύο αναβάτες της Sherco πίσω του, τους Zach Pichon και Julien Roussaly κατά σειρά.

Κατά την πρώτη αγωνιστική μέρα του GP (Σάββατο 6/4) ο Garcia μπήκε στη μάχη δυναμικά και ανέλαβε από την αρχή τον έλεγχο, τον οποίο και διατήρησε σχετικά άνετα ως το τέλος, τερματίζοντας πρώτος με διαφορά σχεδόν 32 δευτερολέπτων από τον δεύτερο, Andrea Verona (GASGAS), ενώ τρίτος τερμάτισε ο Steve Holcombe που από φέτος έχει μεταγραφεί στη Honda μετά από αρκετά χρόνια και τίτλους με τη Beta.

Η δεύτερη μέρα του αγώνα, Κυριακή 7/4, άνοιξε με μια μεγάλη μάχη μεταξύ των Holcombe, Garcia και Nathan Watson (Beta), η οποία διεξήχθη σε ανηλεή ρυθμό και για τους πρώτους δύο γύρους της ημέρας κρατούσε τους τρεις πρωτοπόρους σε απειροελάχιστες μεταξύ τους αποστάσεις.

Στον τρίτο και τελευταίο γύρο ήταν που ο Holcombe στην κεφαλή με μικρό προβάδισμα 8 δευτερολέπτων, ωστόσο ο Άγγλος διατήρησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να παραμείνει στην πρώτη θέση ως το τέλος.

Δεύτερος τερμάτισε ο Garcia με μόλις 4 δευτερόλεπτα διαφορά και τρίτος ο Watson.

Στο σύνολο του Πορτογαλικού EnduroGP ήταν ο Garcia αυτός που βγήκε πρώτος σε συγκομιδή βαθμών, γεγονός που τον φέρνει στην πρώτη θέση της κατάταξης με 37 βαθμούς, με δεύτερο τον Holcombe με 35 και τρίτο τον Verona με 30, οριακά μπροστά από τον Watson που μετρά 28.

Κατηγορίες:

Ε1

Στην Enduro 1 η μάχη δόθηκε μεταξύ των Holcombe και Garcia, οι οποίοι ισοβάθμησαν στους 37 βαθμούς και η νίκη πήγε τυπικά στον Holcombe, ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Jamie McCanney (Husqvarna)

Ε2

Στην Enduro 2 η ιστορία εξελίχθηκε περίπου όπως στην Ε1, καθώς οι Watson και Verona ισοβάθμησαν με τον πρώτο να παίρνει τυπικά τη νίκη της κλάσης του, καθώς τρίτος τερμάτισε ο Samuele Bernardini (Honda).

E3

Ο Hamish Macdonald (Sherco) ήταν ο νικητής της Enduro 3 μπροστά από τον Matteo Cavalli (TM) και τον Julien Roussaly (Sherco).

Junior

O Σουηδός Axel Semb (Fantic) πήρε την πρώτη νίκη της χρονιάς, με δεύτερο τον Thibault Girauldon (Sherco) και τρίτο τον Alix Antoine (Beta).

Women

Στην κατηγορία των Γυναικών η Αμερικανίδα Rachel Gutish (Sherco) ήταν η μεγάλη νικήτρια, μπροστά από την Mireia Badia (Rieju) και τη Rosie Rowett (Rieju).

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EnduroGP 2024

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 12-14 Απριλίου, ξανά στην Πορτογαλία και αυτή τη φορά στην περιοχή Valpaços.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 08 Απριλίου 2024 10:44

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon