.
Κατηγορία Παγκόσμιο Enduro
Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 13:15

EnduroGP 2021, 2ος αγώνας, Edolo (Ιταλία)

Διπλός θρίαμβος του Brad Freeman και της Beta στο Acerbis GP of Italy, μετά από σκληρές μάχες.

Στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν 2021 στην Πορτογαλία η μεγάλη έκπληξη άκουγε στο όνομα του Αυστραλού Wil Ruprecht της TM, ο οποίος κατάφερε να κρατήσει πίσω του τους δύο πρωταγωνιστές του παγκοσμίου Enduro, Brad Freeman και Steve Holcombe, αμφότεροι της Beta.

Στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς, στην πόλη Edolo της Λομβαρδίας – στον Ιταλικό βορρά και δη στους πρόποδες των Άλπεων, κοντά στο πέρασμα Stelvio και τα Ελβετικά σύνορα – ήρθε η απάντηση των φαβορί. Δεν ήταν όμως καθόλου εύκολη η δουλειά τους, ειδικά απέναντι στον Ruprecht που επιβεβαίωσε πως η νίκη του μια εβδομάδα πριν δεν ήταν καθόλου τυχαία.

Με τον ειδικό του Hard Enduro, Billy Bolt (Husqvarna), να κερδίζει εντυπωσιακά το Akrapovic Super Test το βράδυ της Παρασκευής (25/6), η πρώτη μέρα του αγώνα το Σάββατο άνοιξε με μια αδυσώπητη μονομαχία των Freeman και Ruprecht, η οποία έληξε υπέρ του πρωταθλητή της Beta μόλις στο τελευταίο τεστ της ημέρας.

Το βάθρο της πρώτης μέρας του Ιταλικού GP συμπλήρωσε ο Josep Garcia (KTM), αφού χρειάστηκε να παλέψει πολύ για να κρατήσει πίσω του τον ταλαντούχο Andrea Verona (Gas Gas).

Η δράση της Κυριακής για τη δεύτερη μέρα του αγώνα είχε πάλι τους ίδιους δύο πρωταγωνιστές, μόνο που αυτή τη φορά ο Freeman ήταν ακαταμάχητος και οδήγησε τον αγώνα από την αρχή ως το τέλος, ενώ ο Ruprecht δεν κατάφερε ποτέ να δείξει ικανός να τον κερδίσει.

Η βασική διαφορά την Κυριακή ήταν η επανεμφάνιση του Holcombe στο βάθρο. Ο Άγγλος πρωταθλητής έτρεχε με σπασμένο πλευρό από τον πρώτο αγώνα της Πορτογαλίας και στο πρώτο αγωνιστικό σκέλος στο Edolo είχε τερματίσει μόλις 8ος. Ωστόσο την Κυριακή τα έδωσε όλα και κατάφερε να τερματίσει 3ος και να μείνει μέσα στη μάχη του τίτλου.

Enduro 1

Με δύο πανομοιότυπα βάθρα τις δυο μέρες του αγώνα, η πρώτη τριάδα της κατηγορίας είχε ως εξής: Verona, Davide Guarneri (Fantic), Antoine Magain (Sherco).

Στην κατάταξη αρχίζει να διαφαίνεται μια σεζόν-μονομαχία μεταξύ Verona και Guarneri, καθώς οι δυο τους με 77 και 71 βαθμούς αντίστοιχα έχουν αφήσει 20 βαθμούς πίσω τον τρίτο Magain (51 β.).

Enduro 2

Με δύο νίκες στις δύο μέρες ο Ruprecht δεν δυσκολεύτηκε να πάρει την πρωτιά στην κλάση του, αφήνοντας δεύτερο τον Garcia και τρίτο τον Holcombe.

Έτσι στη βαθμολογία λογικά προηγείται ο Αυστραλός της ΤΜ με 75 βαθμούς, ακολουθούμενος από τον Holcombe (65 β.) και τον Garcia (64 β.)

Enduro 3

Απόλυτος κυρίαρχος και στην κατηγορία του, ο Freeman διατηρείται στην κορυφή της κατάταξης με το απόλυτο των 80 βαθμών από τέσσερα νικηφόρα γι’ αυτόν σκέλη.

Δεύτερος στην Ιταλία αναδείχθηκε ο Jaume Betriu (KTM) και τρίτος ο Danny McCanney (Sherco), οι οποίοι ακολουθούν στην κατάταξη της κατηγορίας Ε3 τον Freeman με αυτήν ακριβώς τη σειρά και βαθμούς 68 και 58 αντιστοίχως.

Enduro Women

Η Laia Sanz (Gas Gas) πήρε τη νίκη στον πρώτο αγώνα μετά την επιστροφή της στο παγκόσμιο Enduro στο Πορτογαλικό GP, ωστόσο στον δεύτερο αγώνα στην Ιταλία περιορίστηκε στην τρίτη θέση.

Μεγάλη νικήτρια στην Ιταλία ήταν ομόσταυλή της στη Gas Gas, Mirela Badia, ενώ δεύτερη κατετάγη η Jane Daniels με Fantic.

Στην κατάταξη προηγείται η Badia με 35 βαθμούς, δεύτερη ακολουθεί η Sanz με επίσης 35 και τρίτη η Daniels με 34.



Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολoγίες EnduroGP 2021

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει το τριήμερο 16-18 Ιουλίου 2021 στη Saarema της Εσθονίας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2022 13:12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon