.
Κατηγορία Endurance
Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2023 10:59

FIM EWC 2023, 4ος αγώνας, Bol d’ Or (Γαλλία)

Παγκόσμια πρωταθλήτρια η YART Yamaha, θριαμβεύτρια του 24ωρου αγώνα η Yoshimura SERT Motul.

Στην τελευταία της εμφάνιση ως εργοστασιακή ομάδα της Suzuki μετά την απόφαση του ιαπωνικού εργοστασίου να αποσυρθεί και από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (EWC), η Yoshimura SERT Motul πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη στον καταληκτικό αγώνα του πρωταθλήματος του 2023.

Η νίκη αυτή μάλιστα ήρθε με αρκετή αγωνία και προβλήματα, καθώς ο Sylvain Guintoli αρρώστησε στη διάρκεια του 24ωρου και στο τέλος η ομάδα έμεινε με δύο αναβάτες - Gregg Black και Étienne Masson – για να βγάλει πέρα, παρόλα αυτά κατάφερε να τερματίσει άνετα πρώτη.

126216 Fim Ewc Bol Dor Ambiance Start large

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Honda Viltaïs Racing με αναβάτες τους Florian Alt, Steven Odenaal και Leandro Mercado, ενώ τρίτη τερμάτισε η BMW Motorrad World Endurance Team με τους Jérémy Guarnoni, Illya Mykhalchyk και Markus Reiterberger.

Στη μάχη του πρωταθλήματος όμως ήταν η YART Yamaha EWC Official Team των Niccolò Canepa, Marvin Fritz και Karel Hanika αυτή που χαμογέλασε τελευταία, καθώς η τέταρτη θέση που πήρε στον αγώνα της χάρισε τον τίτλο.

139359 Fim Ewc Bol Dor 2023 Podium large

Πριν αρχίσει ο 4ος και τελευταίος αγώνας της χρονιάς υπήρχαν έξι ομάδες με μαθηματικά βάσιμες ελπίδες για τίτλο, αλλά στην ουσία τα δύο ισχυρότερα φαβορί ήταν η YART Yamaha και η πρωταθλήτρια 2022 F.C.C. TSR Honda France. Όταν η δεύτερη εγκατέλειψε τον αγώνα μετά από μηχανική βλάβη, αρκούσε στη YART να τερματίσει έως και ένατη για να εξασφαλίσει το στέμμα του 2023. Ωστόσο αυτό δεν ήρθε χωρίς δράμα.

Η μοτοσυκλέτα της YART Yamaha αντιμετώπισε προβλήματα υπερθέρμανσης και υποχρεώθηκε σε κάμποσα επιπλέον pit stops για να καταφέρει να βγάλει τον αγώνα ως το τέλος, κάτι που προσέδωσε σαφώς πιο δραματικό τόνο στο επίτευγμά της με τον διαρκή φόβο της εγκατάλειψης να πλανάται ως την καρό σημαία.

139555 Fim Ewc Bol Dor 2023 Podium large

Δράμα είχαμε και στο Παγκόσμιο Κύπελλο Superstock, καθώς η ομάδα National Motos Honda οδηγούσε τον αγώνα και έδειχνε έτοιμη να κατακτήσει νίκη και τίτλο ώσπου μια μηχανολογική ζημιά στην τελευταία ώρα του αγώνα της κόστισε αρκετό χρόνο ώστε να τα χάσει και τα δύο.

Νικήτρια αναδείχθηκε μια άλλη ομάδα με Honda, η Chromeburner-RAC41-Honda, ωστόσο μετά τον τεχνικό έλεγχο βρέθηκε με μεγαλύτερο ρεζερβουάρ από το επιτρεπτό βάσει κανονισμών και ακυρώθηκε – δίχως μάλιστα να κάνει ποτέ ένσταση επί της ποινής.

Έτσι η νίκη πήγε στην ομάδα Team 33 Louit April Moto (με Kawasaki) που είχε τερματίσει δεύτερη και μαζί και το Παγκόσμιο Κύπελλο της κατηγορίας Superstock.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες EWC 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon