.
Κατηγορία Endurance
Δευτέρα, 07 Αυγούστου 2023 14:27

FIM EWC 2023, 3ος αγώνας, Suzuka 8 Hours (Ιαπωνία)

Τριπλός θρίαμβος της Honda στον, πάντα ξεχωριστής σημασίας για τους Ιάπωνες, οκτάωρο αγώνα της Suzuka.

H 44h διοργάνωση του Coca-Cola Suzuka 8 Hours Endurance Race ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, 6/8, με την Team HRC να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη, ένα βάθρο αμιγώς Honda και την F.C.C. TSR Honda France να ολοκληρώνει έναν θριαμβευτικό αγώνα από την τέταρτη θέση.

Ο οκτάωρος αγώνας της Suzuka κατέχει ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των Ιαπώνων και παραδοσιακά αποτελεί έναν μεγάλο στόχο για τους τέσσερεις κατασκευαστές της χώρας που είθισται να κατεβάζουν σε αυτόν και μοναδικές ομάδες που δεν τρέχουν σε όλο το πρωτάθλημα.

Μια εξ αυτών ήταν η Team HRC με τους Tetsuta Nagashima, Takumi Takahashi και Xavi Vierge, οι οποίοι οδήγησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και στο τέλος πανηγύρισαν μια σπουδαία νίκη.

Αγωνία υπήρχε μέχρι την ώρα που άρχισαν τα προβλήματα για την Yamalube YART Yamaha EWC Official Team των Niccolo Canepa, Marvin Fritz και Karel Hanika. Οι δύο αυτές ομάδες έδιναν μια μάχη κορυφής αλλάζοντας συχνά μεταξύ τους θέση στην πρωτιά του αγώνα, ώσπου η ομάδα της Yamaha αντιμετώπισε ένα ηλεκτρικό πρόβλημα μετά από 1 ώρα και 36 λεπτά στον αγώνα.

Αυτή η βλάβη έδωσε την ευκαιρία στην Team HRC να χτίσει μια ικανή διαφορά στην κορυφή, ενώ μια ακόμη τεχνική αστοχία με το φέρινγκ της R1 της YART απαίτησε ένα ακόμη πιτ στοπ που την έστειλε στην 40ή θέση, για να τερματίσει τελικώς 23η στο πέρας του 8ώρου.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η ομάδα TOHO Racing (Ryuichi Kiyonari, Takuma Kunimine, Ikuhiro Enokido) και τρίτη η SDG Honda Racing (Naomichi Uramoto, Teppei Nagoe, Haruki Noguchi).

Ο δε τερματισμός της F.C.C. TSR Honda France στην τέταρτη θέση σήμαινε αφενός μια πρώτη τετράδα αμιγώς με Honda Fireblade, αφετέρου την ανάληψη της πρώτης θέσης της βαθμολογίας του FIM EWC 2023 από τη γαλλική ομάδα (που συμμετέχει κανονικά σε όλο το πρωτάθλημα) εκμεταλλευόμενη την ατυχία της YART Yamaha.

Η ατυχία χτύπησε και τη Yoshimura SERT Motul (Sylvain Guintoli, Gregg Black, Etienne Masson) που έδειχνε να έχει καπαρώσει την τρίτη θέση ως την τελευταία ώρα, όπου η έλευση βροχής προκάλεσε μια αναμπουμπούλα και, μετά την αλλαγή ελαστικών σε βρόχινα, ο Black είχε μια πτώση που καταδίκασε τη SERT να μείνει εκτός βάθρου, τερματίζοντας τελικά 12η.

Πλέον απομένει ένας αγώνας για την ολοκλήρωση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Endurance (FIM EWC), το φημισμένο Bol d’Or στην πίστα Circuit Paul Ricard στην πόλη Le Castellet της Γαλλίας από 14 ως 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Εκεί πια θα κριθεί και ο τίτλος του 2023, με την F.C.C. TSR Honda France να προηγείται της Yamalube YART Yamaha EWC Official Team για μόλις 14 βαθμούς, σκαρώνοντας έτσι το απόλυτο θρίλερ στον 24ωρο τελευταίο αγώνα της χρονιάς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες FIM EWC 2023

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon