.
Κατηγορία Endurance
Δευτέρα, 19 Ιουνίου 2023 10:51

FIM EWC 2023, 2ος αγώνας, Spa-Francorchamps (Βέλγιο)

Ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής έσπασε μια αρνητική παράδοση της YART Yamaha που κρατούσε 14 χρόνια.

Ο δεύτερος γύρος του FIM Endurance World Championship 2023 (EWC) μετά τις 24 Ώρες του Le Mans τον περασμένο Απρίλη φιλοξενήθηκε σε μια ακόμη ιστορική πίστα της Ευρώπης. Το 24H SPA EWC έτρεξε στη βελγική πίστα Circuit de Spa-Francorchamps για μια ακόμη μάχη διάρκειας 24 ωρών.

Εκεί αρχικά τον αγώνα οδήγησε η F.C.C. TSR Honda (Joshua Hook, Mike Di Meglio, Alan Techer) σε ένα διαρκές κυνηγητό με τη YART Yamaha (Niccolo Canepa, Marvin Fritz, Karel Hanika), κατά το οποίο η ομάδα της Yamaha ανέλαβε να ηγηθεί του αγώνα μετά τη συμπλήρωση 16 ωρών.

100025591 Fim Ewc 24 h Spa 2023 Race large

Η μάχη αυτή είχε τα απρόοπτά της, καθώς τόσο η Fireblade της πρώτης αντιμετώπισε πρόβλημα με την εξάτμιση που της κόστισε περίπου 5 επιπλέον λεπτά στα πιτς, ενώ και η δεύτερη είχε θέμα με ένα λάστιχο που καταστράφηκε πιο γρήγορα του αναμενόμενου και έχασε λίγο χρόνο για την απρογραμμάτιστη αλλαγή.

Στο τέλος ωστόσο η YART Yamaha EWC πανηγύρισε τη νίκη και μαζί της το τέλος μιας “κατάρας” που την ήθελε να μην έχει κερδίσει κανέναν 24ωρο αγώνα εδώ και 14 χρόνια, από το Le Mans του 2009!

100051360 Fim Ewc 24 h Spa 2023 Race Night FCC TSR Honda France large

Η τρίτη θέση φαινόταν να πηγαίνει στην ομάδα της Suzuki, Yoshimura SERT Motul (Gregg Black, Sylvain Guintoli, Etienne Masson), η οποία ωστόσο δεν είχε την τύχη με το μέρος της και μια σειρά από μικρά λάθη και βλάβες εκτροχίασαν τις ελπίδες της για βάθρο.

Εκεί κατάφερε να φτάσει η BMW Motorrad World Endurance Team (Markus Reitenberger, Illya Mykhalchyk, Jeremy Guarnoni), παρότι και αυτή είχε το δικό της μερίδιο με τεχνικά προβλήματα, τα οποία ωστόσο περιορίστηκαν στο πρώτο οκτάωρο του αγώνα.

100053863 Fim Ewc 24 h Spa 2023 Race BMW large

Στην κατάταξη πρώτη παραμένει η νικήτρια του πρώτου αγώνα στο Le Mans και δεύτερη εδώ, F.C.C. TSR Honda France με 84 βαθμούς, μα πλέον η YART Yamaha Official Team EWC πλησίασε στους 78 και απειλεί ευθέως, ενώ η τρίτη θέση της BMW Motorrad World Endurance Team στο Spa την κρατά στην τρίτη θέση της κατάταξης με 57 βαθμούς.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογίες FIM EWC 2023

Ο επόμενος αγώνας είναι οι 8 Ώρες της Suzuka στην Ιαπωνία και είναι προγραμματισμένος για 4-6 Αυγούστου.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon