.
Κατηγορία Endurance
Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 17:58

Π.Π. Endurance 2019, 4ος αγώνας, 8 Ώρες του Oschersleben (Γερμανία)

Προτελευταίος αγώνας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance (FIM EWC) με την F.C.C. TSR Honda France να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη, όπως και πέρυσι στον ίδιο αγώνα.

Ο προηγούμενος αγώνας στη Σλοβακία στα μέσα του Μάη είχε αναδείξει ως μεγάλη κερδισμένη την ομάδα της Suzuki Endurance (SERT), η οποία είχε πάρει και την πρώτη θέση της κατάταξης στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Φτάνοντας στη Γερμανία για τον 4ο και προτελευταίο αγώνα της σεζόν, η ανατροπή ήρθε με δραματικό τρόπο διά χειρός F.C.C. TSR Honda. Με αναβάτες τους Josh Hook, Freddy Foray και Mike Di Meglio, κατάφερε να πάρει τη νίκη στον αγώνα μπροστά από την Team SRC Kawasaki France των Jérémy Guarnoni, David Checa και Erwan Nigon.

Στη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο, η εικόνα ήταν διαφορετική, καθώς η ομάδα που πάλευε για την πρωτιά με τη Honda ήταν η YART Yamaha. Εκεί όμως που φαινόταν πως θα έχουμε μια μονομαχία στο φινάλε, 1.5 ώρα πριν το τέλος έσπασε ο κινητήρας της Yamaha και, εκτός της εγκατάλειψης της ομάδας, προκάλεσε και την πτώση της Honda Endurance Racing που ακολουθούσε στην 4η θέση.

Το συμβάν αυτό προσέφερε στο πιάτο πλέον τη νίκη στην F.C.C. TSR Honda France και προώθησε στη δεύτερη θέση την Team SRC Kawasaki France, ενώ το βάθρο συμπληρώθηκε από τη VRD Igol Pierret Expériences των Florian Alt, Florian Marino και Xavier Siméon με Yamaha.

Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με την κακή εμφάνιση της SERT, που τερμάτισε 10η, έφερε και την απόλυτη ανατροπή στην κατάταξη, καθώς πλέον η SRC Kawasaki πέρασε πρώτη, ενώ η TSR Honda προσπέρασε τη WEPOL Racing στην τρίτη θέση.

Παράλληλα, στο Oschersleben είχαμε και την ανάδειξη της Moto Ain (Yamaha) σε νέα τροπαιούχο του Κυπέλλου FIM Endurance World Cup, καθώς τερμάτισε 4η και εξασφάλισε τον τίτλο.

Ο επόμενος αγώνα, τελευταίος για το FIM EWC του 2019, είναι οι θρυλικές 8 Ώρες της Suzuka, στην Ιαπωνία, στις 28 Ιουλίου, όπου και θα ξεκαθαρίσει οριστικά ποια ομάδα θα πάρει το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία FIM EWC 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon