.
Κατηγορία Endurance
Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 18:25

Π.Π. Endurance, 2ος αγώνας, 24 Ώρες του Le Mans (Γαλλία)

Αγώνας θρίλερ, κρίθηκε στο νήμα

Οι 76,000 θεατές που γέμισαν την θρυλική πίστα του Le Mans για τον δεύτερο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής της FIM είχαν την ευκαιρία να δουν έναν από τους πιο συναρπαστικούς αγώνες στην ιστορία του θεσμού, με τον νικητή να κρίνεται στο νήμα μετά από μια σκληρή μάχη ανάμεσα στις ομάδες της Kawasaki, της Honda και της Suzuki.

Η 42η έκδοση του ιστορικού αγώνα στο Le Mans ξεκίνησε με δραματικό στυλ από την αρχή, καθώς οι Randy de Puniet (Honda) και Jeremy Guarnoni (Kawasaki) άρχισαν τις μάχες από νωρίς και έδειχναν πως αυτές οι δύο ομάδες θα κυριαρχούσαν.

f48038c8530e42ce7924c2b32b1ce6e6

Η YART Yamaha μετά από 10 ώρες αγώνα είχε μια πτώση κατά την οποία καταστράφηκε ο κινητήρας της R1 της. Την ώρα της πτώσης, η ομάδα των Marvin Fritz, Niccolò Canepa και Broc Parkes βρισκόταν στη δεύτερη θέση και έδειχνε πως θα συνεισέφερε τα μέγιστα στο θρίλερ που θα ακολουθούσε, όμως η πτώση την ώρα που ο Fritz ήταν στη σέλα της οδήγησε στα πιτς, όπου μετά από μια γρήγορη επισκευή ξαναβγήκε στη δράση, για να σταματήσει λίγο αργότερα καθώς το μοτέρ παρέδωσε πνεύμα.

Όταν 15 λεπτά πριν το τέλος το αυτοκίνητο ασφαλείας βγήκε στην πίστα για να καθαριστεί από τα απομεινάρια μιας πτώσης, η αγωνία χτύπησε κόκκινα καθώς προσέφερε άλλη μιαν ευκαιρία να εκμηδενιστούν οι όποιες διαφορές ανάμεσα στους αναβάτες και να ξαναξεκινήσουν για ένα τελευταίο κομμάτι όπου οποιοσδήποτε εκ των δύο θα μπορούσε να κερδίσει.

a90f8cb3ae259fba124edde4b24a8e15

Τελικώς ήταν η ομάδα των Jeremy Guarnoni, David Checa και Erwan Nigon, δηλαδή η SRC Kawasaki France αυτή που έφτασε πρώτη στην καρό σημαία, διατηρώντας την πρώτη θέση διαρκώς μετά την 4η ώρα του αγώνα και κάμπτοντας την πολύ δυνατή Honda Endurance Racing των Randy de Puniet, Yonny Hernandez και Sebastien Gimbert.

2354c7d5325d7ea53c7b1b86aec1d501

Η δε τρίτη θέση καταλήφθηκε από τη Suzuki Endurance Racing Team με αναβάτες τους Vincent Philippe, Etienne Masson και Gregg Black, και η οποία τερμάτισε μόλις με έναν γύρο διαφορά από τους δύο προπορευόμενους.

Στη Superstock κατηγορία νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα Motors Events με μοτοσυκλέτα Suzuki και αναβάτες τους James Westmoreland, Johan Nigon και Adrien Ganfornina, καταλαμβάνοντας την 7η θέση γενικής και κερδίζοντας επίσης και το έπαθλο Dunlop Independent Trophy.

2097edf9a0f0e5c046fd6c94a814106e

Με τη νίκη της αυτή η SRC Kawasaki France προηγείται στην κατάταξη του παγκοσμίου πρωταθλήματος με 102 βαθμούς, με τη Suzuki Endurance Racing Team δεύτερη με 86 και την WEPOL Racing (Yamaha) τρίτη στους 80 βαθμούς.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στις 11 Μαΐου στη Σλοβακία και την πίστα Slovakia Ring, με διάρκεια 8 ωρών.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία πρωταθλήματος FIM EWC 2019

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019 18:27

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon