.
Κατηγορία Διάφοροι Αγώνες
Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 14:15

MX Internazionali d’ Italia 2019 – Τα πήρε όλα ο Toni Cairoli

Cairoli, Prado και Miot οι νικητές ανά κατηγορία

Η σειρά EICMA MX International Italy Series – περισσότερο γνωστή με το Ιταλικό της όνομα, MX Internazionali d' Italia – αποτελείται από μια σειρά τριών αγώνων και συνιστά κάτι σαν πρόβα τζενεράλε πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MXGP που έρχεται στις 3 Μαρτίου 2019.

Ο φετινός θεσμός φιλοξενήθηκε σε τρεις Ιταλικές πόλεις, Riola, Ottobiano και Mantova, και σε αυτόν έδωσαν το παρόν δεκάδες αναβάτες από όλες τις κατηγορίες του παγκοσμίου πρωταθλήματος – αλλά όχι ο μεγάλος πρωταθλητής MXGP, Jeffrey Herlings, που αναρρώνει από τραυματισμό και εγχείρηση.

Jorge Prado KTM 250 SX F 2019 Mantova Italian Championship 2

Η αγωνιστική σειρά του 2019, λοιπόν, ολοκληρώθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στη Mantova με τον τρίτο και τελευταίο αγώνα.

Υπερπρωταθλητής του θεσμού για το 2019 αναδείχθηκε ο Ιταλός δευτεραθλητής κόσμου 2018, Toni Cairoli (KTM Red Bull Factory Racing Team), καθώς κέρδισε και τους τρεις αγώνες. Εκτός από το τρόπαιο του Supercampione, o Cairoli κατέκτησε και την κατηγορία των 450 cc, δηλαδή την ΜΧ1.

Tony Cairoli KTM 450 SX F 2019 Mantova Italian Championship 1

Στην κατάταξη των υπερπρωταθλητών η δεύτερη θέση πήγε στον Tim Gajser (Team HRC), ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο σπουδαίος νεαρός και πρωταθλητής κόσμου ΜΧ2, Jorge Prado (KTM Red Bull Factory Racing Team).

gajser

Πίσω από την απόλυτη επικράτηση του Cairoli, η τελική κατανομή της πρώτης τριάδας του θεσμού έπρεπε να περιμένει μέχρι την ολοκλήρωση των αγώνων στη Mantova, καθώς η κρίσιμη διαφορά ανάμεσα στους Gajser και Prado προέκυψε μόνο αφότου ο Σλοβένος αναβάτης της Honda έμεινε 4ος στο σύνολο του τελευταίου αγώνα και έτσι ο θαυματουργός νεαρός Ισπανός της ΚΤΜ τον προσπέρασε. Στους δύο πρώτους αγώνες ο Gajser μετρούσε δύο δεύτερες θέσεις και ο Prado δύο τρίτες.

KTM_250_SX-F_2019_Mantova_Italian_Championship.jpg" data-mediabox="1">KTM_250_SX-F_2019_Mantova_Italian_Championship.jpg" alt="Jorge Prado KTM 250 SX F 2019 Mantova Italian Championship" width="570" height="370" />

Στην ΜΧ2 ο μεγάλος νικητής ήταν φυσικά ο Prado, προερχόμενος από έναν εντυπωσιακό παγκόσμιο τίτλο το 2018 στα 250 cc ως rookie της κατηγορίας.

florian miot

Τέλος, στην κατηγορία των ανερχόμενων ταλέντων με μοτοσυκλέτες 125 cc, ο νικητής ήταν ο μικρός Γάλλος Florian Miot της Yamaha MJC, μπροστά από τους δύο Ιταλούς νεαρούς της Celestini KTM Junior Team, Andrea Bonacorsi και Mirko Valsecchi.

Μπορείτε να δείτε βίντεο με τις καλύτερες στιγμές ή και ολόκληρους τους τρεις αγώνες από το κανάλι της διοργανώτριας Offroadproracing στο YouTube.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019 14:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon