.
Κατηγορία AMA Supercross
Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 22:02

AMA Supercross 2013, 16ος αγώνας, Salt Lake City

 

Πρωταθλητής ο Villopoto!

 



Του Νίκου Τσαμάνδουρα

Στα 250 ο Anderson πήρε την πρώτη του νίκη, και στα 450 ο Ryan Villopoto κέρδισε το 3ο του πρωτάθλημα έναν αγώνα πριν το τέλος!

250 - Επιβλητικός ο Anderson


Στα 250αρια αρχικός πρωτοπόρος ήταν ο Zach Osborne με τους Eli Tomac και Jason Anderson να ακολουθούν στην 2η και 3η θέση αντίστοιχα. Στον 2ο γύρο μπροστά ήταν ο Anderson ενώ ο Osborne έχασε και άλλες θέσεις πίσω από τους Seely και Τomac. O Τomac ζορίστηκε στην 3η θέση την οποία και έχασε από τον Martin Davalos. Mετά από 5 γύρους η σειρά ήταν: Anderson, Seely, Davalos, Osborne, Tomac και Cunningham. Απών ο Ken Roczen ο οποίος θα μπορούσε ακόμα να κρατήσει την βαθμολογική του διαφορά. Εν τω μεταξύ συνεχίζονταν τα λάθη από τον Tomac που πλέον γύρναγε 2’’ πιο αργά από τον πρώτο αναβάτη. Στον 10ο γύρο πρώτος παρέμενε ο Anderson, με τους Seely, Davalos, Malcom Stewart, Osborne, Sipes, Cunningham, Craig και Tomac. Τελικός νικητής ήταν ο Anderson που πήρε την πρώτη του νίκη στον κύριο αγώνα στα 250! Πίσω του, το βάθρο συμπλήρωσαν οι Seely και Davalos.

450 - Ψυχωμένος για το πρωτάθλημα ο Villoporto

Στον αγώνα που θα αναδείκνυε τον πρωταθλητή, ο Ryan Villoporto χρειάστηκε μόλις 3 στροφές από το ξεκίνημα του αγώνα για να βρεθεί να προηγείται, ενώ ο Davi Millsaps βρισκόταν στην 3η θέση. Και ο Millsaps και ο Dungey έπρεπε να φτάσουν τον Villoporto ώστε να του στερήσουν τον τίτλο στο Vegas. Τελικά ο Millsaps πέρασε τον Dungey αλλά ακόμη απείχε 2.5 δεύτερα από τον Villopoto και πίσω είχε 2’’ απόσταση από τον Dungey. H κατάσταση δεν έμελε να αλλάξει δραματικά παρά τις προσπάθειες των Millsaps και Dungey. O Ryan Villopoto κατάφερε να μείνει μπροστά και να κάνει αυτό που ξέρει καλά, κερδίζοντας τον αγώνα αλλά και το πρωτάθλημα για 3η συνεχόμενη φορά!
Δηλώσεις Villopoto
«Το να κερδίσεις το πρωτάθλημα είναι εξωπραγματικό! Είναι απίθανο, ειδικά το να κερδίσεις για 3η φορά το πρωτάθλημα. Ξεκινήσαμε δύσκολα την φετινή σεζόν-δεν ξέρω πως να ευχαριστήσω όλους όσους πρέπει, ειδικά την γυναίκα μου, τον προπονητή μου, τους γονείς μου, όλη την ομάδα.»

 

Φωτογραφίες

Video 250

Video 450

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 30 Απριλίου 2013 22:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon