.
Κατηγορία AMA Supercross
Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 11:22

AMA Supercross 2013,15ος αγώνας,Seattle

 

Κάνει την έκπληξη ο Barcia

 


Στα 450 σπάει το σερί του Villoporto με τον Barcia να κάνει την έκπληξη και στα 250 ο Roczen εκμεταλλεύεται την ατυχία του Tomac.

450SX - Σπάει το σερί του Villopoto


Στους 20 γύρους του αγώνα στα 450, αρχικά ξεχώρισε ο Justin Barcia παίρνοντας την πρωτοπορία στον 1ο γύρο με τους Mike Alessi, Ryan Villopoto, Davi Millsaps, Vince Friese, Trey Canard, Weston Peick, και Justin Brayton να τον ακολουθούν. Στην πρώτη κιόλας στροφή του αγώνα είχαμε ατύχημα με εμπλεκόμενους τους Ryan Dungey και Chad Reed. Σαν αποτέλεσμα ο Dungey πέφτει στην 13η θέση ενώ ο Reed έμεινε εκτός αγώνα! Στον 5ο γύρο ο Barcia παραμένει πρώτος με τον Villoporto πίσω του με μόλις 2 δεύτερα διαφορά. Πίσω τους ακολουθούν οι Davi Millsaps, Mike Alessi, Trey Canard και ο Ryan Dungey έχει ανέβει πλέον στην 8η θέση. Στα μισά του αγώνα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην κορυφή με τους Barcia και Villoporto να εκμεταλλέυονται την καλή κατάσταση της πίστας και να κάνουν απανωτά γρήγορους γύρους. Αίσθηση κάνει ο Dungey που πλέον βρίσκεται στην 5η θέση. Ο τερματισμός τελικά βρίσκει τον Barcia να επικρατεί και πίσω του να τερματίζουν οι Villoporto, Millsaps και Dungey.

250SX - Κερδίζει ο Roczen


Καλή εκκίνηση για τον Eli Tomac με Honda και πίσω του οι Christian Craig και Ken Roczen, με τον Roczen να μην αργεί να ανέβει στην 2η θέση περνώντας τον Craig. Τρεις γύρους μετά ο Tomac προηγείται του Roczen κατά 3 δεύτερα. Ο Ryan Sipes έχει ανέβει στην 3η θέση, ο Zach Osborne στην 4η και 5ος πλέον είναι ο Craig. Ακολουθούν οι Rattray, Stewart, Cunningham, Davalos και Seely. Στα 2/3 του αγώνα ξεκινούν τα προβλήματα για τον Tomac, κάτι που δεν δυσαρεστεί καθόλου τον Roczen ο οποίος παίρνει και την πρωτοπορία. Μέχρι τον 13ο γύρο ο Roczen έχει ανοίξει διαφορά στα σχεδόν 12 δεύτερα από τον Tomac. Ακολουθούν οι Ζach Osborne, Cole Seely και Tyla Rattray. Tελικός νικητής αναδεικνύεται ο Ken Roczen, διευρύνοντας την βαθμολογική του διαφορά από τον Tomac κατά συν 3 πόντους. Πίσω τους περνάνε τον τερματισμό οι Zach Osborne, Cole Seely και Tyla Rattray.

Φωτογραφίες

Video 450

Video 250

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013 11:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon