.
Κατηγορία AMA Supercross
Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 12:14

AMA SX 2021, 2ος αγώνας, Houston (ΗΠΑ)

Ο πρωταθλητής Eli Tomac επιστρέφει στις νίκες στα 450, καθώς ο Jett Lawrence πήρε την παρθενική του πρωτιά στα 250.

Με ελάχιστο κόσμο να επιτρέπεται στις εξέδρες του σταδίου NGR στο Χιούστον του Τέξας έγινε ο δεύτερος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος AMA Supercross 2021.

450SX

Μετά από μια κακή αρχή για τον πρωταθλητή του 2020, Eli Tomac (Kawasaki), ο δεύτερος αγώνες της χρονιάς έφερε την επιστροφή στην καλή φόρμα.

Στα αρχικά στάδια του αγώνα οι πρωταγωνιστές ήταν οι Chase Sexton (Honda) και Adam Cianciarulo (Kawasaki) που μονομαχούσαν στην κεφαλή της κούρσας, ωστόσο αμφότεροι έπεσαν και βγήκαν εκτός στην πορεία, με τον Sexton να φεύγει ελαφρά τραυματίας.

Ο Αμερικανός επικράτησε στον μεγάλο τελικό του Χιούστον, κρατώντας πίσω του τον εντυπωσιακό Γάλλο Dylan Ferrandis (Yamaha) που προήχθη από τα 250 και ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο ως rookie της μεγάλης κατηγορίας.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε ο Justin Brayton (Honda), επιστρέφοντας στην κορυφαία τριάδα αγώνα για πρώτη φορά τρία χρόνια μετά την τελευταία του ανάλογη επιτυχία.

250SX Ανατολική Περιφέρεια

Ο αγώνας των 250 κυβικών κρίθηκε εν πολλοίς στο μπλέξιμο των RJ Hampshire (Husqvarna) και Austin Fornker (Kawasaki), οι οποίοι μάχονταν στη κορυφή όταν ένα παράτολμο προσπέρασμα το δεύτερου στον πρώτο είχε ως αποτέλεσμα να βγουν εκτός πίστας και οι δύο και να επιστρέψουν σε πιο πίσω θέσεις.

Αυτό άφησε ανοικτό το πεδίο για την πρώτη νίκη σε αγώνα (είχε κερδίσει σκέλη, μα ποτέ τον μεγάλο τελικό) για τον Jett Lawrence της Honda, μπροστά από τις δύο Yamaha των Colt Nichols και του νικητή του εναρκτήριου αγώνα Christian Craig.

Ο τρίτος αγώνας θα γίνει το βράδυ του Σαββάτου 23 Ιανουαρίου 2021 στο ίδιο μέρος, συμπληρώνοντας την πρώτη τριάδα αγώνων πριν το πρωτάθλημα μετακομίσει για το τριπλό πέρασμα από την Ιντιανάπολη.

Αναλυτικά αποτελέσματα αγώνα και βαθμολογία ΑΜΑ SX 2021 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου 2021 12:16

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon