.
Κατηγορία AMA Supercross
Κυριακή, 13 Φεβρουαρίου 2011 22:46

AMA Supercross-2011 6th round - Houston

 

Περνάει μπροστά ο Villopoto!

 


O 6ος αγώνας της χρονιάς, στο στάδιο Reliant του Houston, βρίσκει τον Trey Canard στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, για πρώτη φορά στο Supercross! Στην μικρή κατηγορία, ο Justin Barcia κερδίζει το 250 Lites East της Ανατολικής Ακτής! Με τον Stewart να τερματίζει 15ος και τον Ryan Villopoto να προηγείται στην βαθμολογία, ο συναγωνισμός πήρε νέα τροπή.

Ο μεγάλος συναγωνισμός και η μικρή βαθμολογική διαφορά που έχουν οι James Stewart και Ryan Villopoto, δίνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος 2011. Ο 16χρονος Ken Roczen τρέχει για πρώτη φορά με KTM 350 στην κατηγορία Supercross ενώ έχουμε νέες συμμεετοχές στην κατηγορία Lite Ανατολικής Ακτής. Είναι οι Justin Barcia, Din Wilson, Malcolm Stewart (ο μικρότερος αδελφός του James), Blake Baggett, Ian Trettel, PJ Larsen, και πολλοί ακόμη.

Lites East


Στην κατηγορία Lites του Supercross Ανατολικής Ακτής τώρα, στα πρώτα χρονομετρημένα, ταχύτερος ήταν ο Blake Baggett με χρόνο 50,344’’. Ο Αυστραλός πρωταθλητής της κατηγορίας Lites όμως σημείωσε τον ίδιο ακριβώς χρόνο. Στη συνέχεια, ακολουθεί ο Dean Wilson με χρόνο 50,5’’ και έπονται οι Justin Barcia, Ryan Sipes, Darryn Durham, Blake Wharton, και Ian Trettel.

Στη δεύτερη χρονομετρημένη προπόνηση της ημέρας, οι αγωνιζόμενοι της κατηγορίας Lites είχαν τον Ryan Sipes με Yamaha να προηγείται με 49,58’’, τον Blake Baggett με 49,97’’, τον Dean Wilson με 49,99’’ .Στη συνέχεια, ο Durham (Honda), Izzi (επίσης Honda), PJ Larsen, Mat Lemoine (με Kawasaki), Wharton, Trettel, Barcia και, J Αντερσον (ο ομόσταυλος του Trettel στην Rockstar Suzuki).

Ο κόσμος γεμίζει το στάδιο για να παρακολουθήσει την πρώτη αναμέτρηση του 250 Lites Ανατολικής Ακτής για το 2011. Στην πρώτη στροφή του αγώνα δημιουργείται συνωστισμός, όμως πρώτος βγαίνει μπροστά ο Jastin Barcia (17)  με την ομάδα της GEICO Honda. O νεώτερος αδελφός του Bubba, Malcom Stewart, με το 139 και Suzuki, είναι δεύτερος, στην πρώτη του επαγγελματική συμμετοχή στο Supercross, ενώ ο Nico Izzi είναι στην τρίτη θέση. Ο Blake Baggett αν και καθυστέρησε αρκετά στο ατυχές συμβάν της πρώτης στροφής του αγώνα, καταφέρνει να κινηθεί γρήγορα.

Ο Barcia προηγείται με διαφορά καθώς ολοκληρώνει τον τέταρτο από τους έξι γύρους σε αυτόν τον προκριματικό αγώνα. Ο Malcom Steward έρχεται δεύτερος, τρίτος ο Nico Izzi, τέταρτος ο Blake Wharton, ενώ ο Blake Baggett με την ομάδα Pro Circuit βρίσκεται στην 11η θέση. Στο τελείωμα του αγώνα βρίσκεται ο Justin Barcia στην 1η θέση, 2ος ο Malcolm Stewart, και στη συνέχεια, ακολουθούν οι Nico Izzi, Blake Wharton, Τ. Futrell, και A Cantanzaro με Honda. Ο Blake Baggett τερματίζει ένατος.

250 Ανατολικής Ακτής, 2α χρονομετρημένα

Ο Darryn Durham προηγείται ενώ τον ακολουθούν οι Dean Wilson, και Jason Anderson. PJ Larsen (με το νούμερο 927) της ομάδας JStar Racing, και πέμπτος ο Matt Lemoine.
Ο Dean Wilson βρίσκεται συνεχώς πίσω από τον Darryn Durham και τον κυνηγάει σκληρά, ψάχνοντας τρόπο να τον προσπεράσει. Ο Wilson εναλλάσσει την πορεία του διαρκώς, ενώ και οι δύο μεγαλώνουν τη διαφορά από τους υπόλοιπους σε αυτό τον τέταρτο γύρο από τους έξι του αγώνα. Ο Wilson ακουμπάει με τη ρόδα του τον Durham δύο φορές, αλλά o Durham καταφέρνει και τον απωθεί, και παρόλο που βγαίνει εκτός της οριοθετημένης περιοχής για λίγο, καταφέρνει και διατηρεί το προβάδισμά του!

Στον τελευταίο γύρο, ο Deano καταφέρνει τελικά να προσπεράσει τον Durham  και στη λήξη του αγώνα ο Wilson παίρνει τη νίκη! Δεύτερος είναι ο PJ Larsen με KTM και τρίτος ο Durham, ο οποίος φαίνεται να κουτσαίνει τώρα που ο αγώνας τελείωσε.  Ίσως φταίει το χτύπημα του στα πλαινά προστατευτικά της πίστας κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου. Τέταρτος είναι ο Ryan Sipes, πέμπτος ο Jason Anderson της Rockstar Suzuki.

250 Lites East Main Event


Προηγείται ο Dean Wilson ενώ τον καταδιώκει ο Justin Barcia! Μετά από μερικές πτώσεις που σημειώνονται ήδη από τον πρώτο γύρο, η τρίτη θέση φαντάζει μακρινή. Στο δεύτερο γύρο τώρα, ο Barcia προσπερνά τον Wilson και ο Wilson τον Barcia! Στον επόμενο γύρο, για άλλη μια φορά, ο Barcia περνάει τον Wilson, γίνεται μάχη. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Blake Wharton, ο οποίος πλησιάζει τους δύο πρώτους. Στην 4η τέταρτη θέση ο Ryan Sipes, στη συνέχεια, Nico Izzi, Ian Trettel, Jason Anderson, Blake Baggett, και Alex Martin.
Barcia και Wilson μάχονται. Πολλές οι εναλλαγές στην πρώτη θέση και ο Wharton τους προλαβαίνει!

Στον δέκατο γύρο, ο Justin Barcia έχει ένα άνετο προβάδισμα (αν μπορείς να πεις δύο δευτερόλεπτα διαφορά άνετα!), ο Wilson βρίσκεται στη δεύτερη θέση, Blake Wharton τρίτος, στη συνέχεια, Ryan Sipes, Ian Trettel, Blake Baggett κινείται για την έκτη θέση. Ο Malcolm Stewart είναι 14ος , ο PJ Larsen 16ος.
Στον 14ο γύρο, οι Ryan Sipes και Blake Wharton μπερδεύονται και πέφτουν!
Το πρώτο 250 Lites Supercross της Ανατολικής Ακτής κερδίσει ο Justin Barcia με 2ο τον ο Wilson Dean. Ακολουθούν οι Blake Baggett, Ryan Sipes, Ian Trettel, Blake Wharton, και Jason Anderson.

Supercross

Στην πρώτη χρονομετρημένη προπόνηση της ημέρας για την κατηγορία Supercross, ο James Stewart σημειώνει τον ταχύτερο χρόνο - 48,6 δευτερόλεπτα, σε μια πίστα που φαίνεται καλή, με σφιχτό και υγρό χώμα. Δεύτερος ταχύτερος στην ίδια κατηγορία, υπερασπίζοντας τον τίτλο του πρωταθλητή, ο Ryan Dungey με χρόνο 48,67 δεύτερα. Ακολουθούν οι Ryan Villopoto, Trey Canard, Kyle Chisholm, Justin Brayton, Andrew Short, Davi Millsaps, Chad Reed, Kevin Windham, Brett Metcalfe, Ivan Tedesco, Thomas Hahn, και Ken Roczen με το χρόνο του τελευταίου, στα 50,5”.

Στα δεύτερα χρονομετρημένα για την κατηγορία Supercross, ο James Stewart βρίσκεται στην κορυφή με 48,56”, ενώ ο Ryan Villopoto ακολουθεί με 48,7”, ο Ryan Dungey με 48,8”, ο Trey Canard με 49” δευτερόλεπτα, και έπονται οι Kyle Chisholm, Andrew Short, Kevin Windham, Ken Roczen, Chad Reed, Brett Metcalfe, Davi Millsaps, Justin Brayton, Mike Alessi, and Ivan Tedesco.
Ο πρωταθλητής του Supercross Ryan Dungey παίρνει αμέσως προβάδισμα, κι ας βρίσκονται στα μισά του γύρου. Δεύτερος είναι ο Andrew Short, και στη συνέχεια οι Brett Metcalfe, Trey Canard, και Kevin Windham. Η κατηγορία Supercross περιλαμβάνει οκτώ γύρους για τα προκριματικά.

Στα μισά της διαδρομής, είναι ο Dungey πρώτος, ενώ λίγο πιο πίσω του, 2ος ο Canard που επιδιώκει να βγει μπροστά. Τέταρτος ο Metcalfe που ακολουθείται από τον Kevin Windham.
Η καρό σημαία πέφτει με νικητή τον Ryan Dungey. Δεύτερος είναι ο Andrew Short, τρίτος ο Trey Canard, και ακολουθούν οι Brett Metcalfe, Kevin Windham, Davi Millsaps, Tommy Han και Chris Blose.
Supercross – 2α χρονομετρημένα - Ο Kyle Regal φεύγει μπροστά ενώ στο κατόπι του βρίσκεται ο ομόσταυλος του, James Stewart, ο οποίος καταφέρνει να τον περάσει στα μισά του πρώτου γύρου. Ο Stewart έχει το προβάδισμα στο τέλος του πρώτου γύρου, ο Regal είναι ο επόμενος, ο Chad Reed βρίσκεται στην τρίτη θέση, τέταρτος ο Mike Alessi, και πέμπτος ο Ivan Tedesco. Ο Ken Roczen βρίσκεται στην 6η θέση και ο Ryan Villopoto στην 8η.

Ο Stewart κρατάει το προβάδισμα, με δεύτερο τον Regal, τρίτο τον Reed. Στη συνέχεια, μια μάχη σώμα με σώμα μεταξύ Tedesco, Villopoto, Alessi και Roczen!
Λίγο μετά το μέσο της διαδρομής ο Stewart είναι μπροστά, Regal δεύτερος και ο Reed είναι τρίτος. Ο Villopoto έχει ανέβει στην τέταρτη θέση, κυνηγημένος από τον Tedesco. Alessi και Roczen μάχονται, με τον Roczen να μαθαίνει για τα καλά τι είναι το AMA Supercross.

Στον έκτο γύρο, ο Chad Reed πλησιάζει τον Regal και προσπαθεί να κάνει το πέρασμα, ενώ ο Villopoto τους ακολουθεί. Τόσο ο Reed όσο και ο Villopoto στη συνέχεια περνούν τον Regal με λίγα λεπτά απόσταση ο ένας από τον άλλο.
Στο τελευταίο γύρο ο Stewart είναι μπροστά και ο Reed δεύτερος. Ο Villopoto βρίσκεται στην τρίτη θέση .
Η νίκη πηγαίνει στον James Stewart. Ο Chad Reed είναι δεύτερoς με τον Villopoto στην τρίτη θέση. Kyle Regal τέταρτος, Ivan Tedesco πέμπτος, ο Ken Roczen παραγκωνίζει τον Mike Alessi για την έκτη θέση, με τον Alessi έβδομο τελικά και τον Justin Brayton όγδοο.

Supercross Main Event


Μεγάλη πτώση στην πρώτη στροφή! Πέφτουν κάτω οι James Stewart, Chad Reed, Justin Brayton.
Ο Kevin Windham παίρνει τα ηνία και βρίσκεται τώρα στην πρώτη θέση! Davi Millsaps δεύτερος, Brett Metcalfe τρίτος, στη συνέχεια, Trey Canard, Ryan Dungey, Andrew Short, Jason Thomas, W Peick, Ken Roczen. Ο Ryan Villopoto είναι 12ος, ο James Stewart 15ος, ο Chad Reed 17ος, ο Justin Brayton 19ος.

Μετά από πέντε γύρους, ο Kevin Windham έχει προβάδισμα τεσσάρων δευτερολέπτων. Ο Trey Canard είναι δεύτερος, ο Davi Millsaps τρίτος, τέταρτος είναι ο Ryan Dungey, στη συνέχεια ο Brett Metcalfe.
Στον έκτο γύρο, James Stewart και Jason Thomas μπλέκονται και ο Stewart πέφτει ξανά!
Στον όγδοο γύρο, ο Kevin Windham προηγείται, με δεύτερο τον Trey Canard, Davi Millsaps τρίτο. Ο Ryan Dungey είναι ο επόμενος, και στη συνέχεια, Metcalfe, Short, Villopoto, Roczen, Reed, Alessi, Tedesco.

Στον ενδέκατο γύρο, ο Windham έχει το προβάδισμα, αλλά έχει μια σκληρή πτώση! Η κατάταξη τώρα είναι: Trey Canard πρώτος, Ryan Dungey δεύτερος, Davi Millsaps τρίτος, ενώ ακολουθούν οι Brett Metcalfe και στη συνέχεια Ryan Villopoto. Επόμενοi είναι οi Short, Roczen, και Reed με Stewart στη 16η θέση.
Στον 13ο γύρο, ο Canard προηγείται του Dungey κατά 5 δευτερόλεπτα. Millsaps τρίτος, Metcalfe και Villopoto. Ακολουθούν οι Short, Roczen, Reed, Tedesco, Alessi, T Hahn, Peick W, N Wey, Brayton, και Stewart.
Ο Dungey μειώνει γρήγορα τη διαφορά με τον Canard στον 15ο γύρο! Ο Canard φαίνεται να κάνει μερικά μικρά λάθη, ενώ ο Dungey γίνεται πιο επιθετικός.

Η προσοχή όλων είναι στραμμένη στον Canard που μάχεται για την κατάκτηση της πρώτης νίκης του στο Supercross Main Event, με τον υπερασπιστή του τίτλου και πρωταθλητή του Supercross, Ryan Dungey. Στον 18ο γύρο, ο Dungey καταφέρνει να προσπεράσει τον Canard και ο Canard τον ξαναπερνάει ακριβώς μετά!

Ο 19ος γύρος βρίσκει τον Canard ακόμα πρώτο, τον Dungey δεύτερο, και τον Villopoto να έχει ανέβει στην τρίτη θέση!
Μετά από 20 γύρους ο Trey Canard κερδίζει το πρώτο του Supercross Main Event για τη Honda! Ο Ryan Dungey είναι  δεύτερος. Ο Dungey πήρε το προβάδισμα στην τελευταία στροφή, τελικώς όμως τερμάτισε λίγα μέτρα πιο πίσω. Ο Ryan Villopoto βρίσκεται στην τρίτη θέση, και παρά το γεγονός ότι καθυστέρησε σε εκείνη τη μάχη σώμα με σώμα στην πρώτη στροφή, τελικά καταφέρνει να έχει τους περισσότερους πόντους!
Τέταρτος είναι ο Davi Millsaps, πέμπτος ο Andrew Short, ακολουθούν οι Chad Reed, Ken Roczen, Ivan Tedesco, ο Mike Alessi.Ο James Stewart τερματίζει 15ος, ενώ ο Kevin Windham 19ος, όμως εκτός αγώνα.

Αποτελέσματα Supercross

{arttinytable}

1. Trey Canard HON
2. Ryan Dungey SUZ
3. Ryan Villopoto KAW
4. Davi Millsaps YAM
5. Andrew Short KTM
6. Chad Reed HON
7. Ken Roczen KTM
8. Brett Metcalfe SUZ
9. Ivan Tedesco KAW
10. Mike Alessi KTM
11. T Hahn YAM
12. N Wey YAM
13. J Brayton YAM
14. W Peick YAM
15. James Stewart YAM
16. Kyle Regal YAM
17. V Friese YAM
18. C Blose KAW
19. Kevin Windham HON
20. J Thomas SUZ

{/arttinytable}

Βαθμολογία Supercross

{arttinytable}

1. Ryan Villopoto 132
2. James Stewart 123
3. Trey Canard 112
4. Chad Reed 105
5. Ryan Dungey 101
6. Andrew Short 80
7. Brett Metcalfe 80
8. Justin Brayton 65
9. Davi Millsaps 62
10. Kevin Windham 61
11. Ivan Tedesco 60
12. Kyle Chisholm 46
13. Nick Wey 44
14. Kyle Regal 43
15. Chris Blose 34
16. Mike Alessi 31
17. Weston Peick 22
18. Matt Boni 20
19. Thomas Hahn 17
20. Jason Thomas 15

{/arttinytable}

Αποτελέσματα 250 Lites East

{arttinytable}

1. Justin Barcia HON
2. Dean Wilson KAW
3. Blake Baggett KAW
4. Ryan Sipes YAM
5. Ian Trettel SUZ
6. Blake Wharton HON
7. Jason Anderson SUZ
8. L Vincent HON
9. Matt Lemoine KAW
10. Alex Martin HON
11. C Gosselaar SUZ
12. S Rife HON
13. G Audette YAM
14. Malcolm Stewart SUZ
15. Nico Izzi HON
16. A Catanzaro HON
17. T Futrell HON
18. PJ Larsen KTM
19. L Kilbarger HON
20. D Durham HON

{/arttinytable}

Βαθμολογία 250 Lites East

{arttinytable}

1. Justin Barcia 25
2. Dean Wilson 22
3. Blake Baggett 20
4. Ryan Sipes 18
5. Ian Trettel 16
6. Blake Wharton 15
7. Jason Anderson 14
8. L Vincent 13
9. Matt Lemoine 12
10. Alex Martin 11
11. C Gosselaar 10
12. S Rife 9
13. G Audette 8
14. Malcolm Stewart 7
15. Nico Izzi 6
16. A Catanzaro 5
17. T Futrell 4
18. PJ Larsen 3
19. L Kilbarger 2
20. D Durham 1

{/arttinytable}

Φωτογραφίες

supercross.com, ktmimages.com, suzuki-racing.com, yamaha-racing.com

{yoogallery src=[/images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2011/ama_supercross/6th_houston] width=[100]}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 22:48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA Supercross-2011 5th round - Anaheim 2 - Video AMA Supercross-2011 - 7th round - San Diego »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon