.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου 2011 11:10

AMA Supercross-2011 - 7th round - San Diego

 

Chad Reed και Honda!

 


Στην κορυφή βρέθηκε ο Chad Reed στο Supercross του San Diego στην κατηγορία Supercross. Στην μικρή κατηγορία, ο Eli Tomac κέρδισε για πρώτη φορά την κατηγορία 250 Lites. Βαθμολογικά οι αναβάτες, σε όλες τις κατηγορίες βρίσκονται πολύ κοντά, με τον Ryan Villopoto να προηγείται του James Stewart κατά τρεις βαθμούς στη μεγάλη κατηγορία.

Η ολοήμερη και ολονύχτια βροχή ήταν αναμενόμενη. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ψιχάλιζε κατά διαστήματα και έτσι η πίστα καλύφθηκε για να προστατευτεί από τη βροχή και να διατηρήσει καλή ποιότητα για τον αγώνα. Καθώς η ώρα πλησίαζε για το μεγάλο γεγονός, η βροχή άρχισε να δυναμώνει. Παρ’ όλα αυτά, το συνεργείο της Feld Motor Sports / Dirt Wurx γνώριζε καλά την δουλειά του και η πίστα βρέθηκε σε εξαιρετική κατάσταση για την τελετή έναρξης και τον πρώτο αγώνα της βραδιάς.

250 West Lites


Από την αρχή του αγώνα το έδαφος ήταν λίγο ολισθηρό αλλά σε καλή κατάσταση. Η εκκίνηση του 1ου σκέλους βρήκε μπροστά τον Nicholas Paluzzi (72) με Yamaha, πίσω ακολούθησε ο Jim Decotis (66) και μετά ο Tyla Rattray. Πίσω τους βρέθηκαν οι Broc Tickle και Ryan Morais.  Στον 6ο και τελευταίο προκριματικό γύρο και ενώ προηγείτο ο Paluzzi, ο Decotis τον προσπέρασε σε μια κλειστή αριστερή στροφή. Μπερδεύτηκαν και έχασαν χρόνο αφήνοντας το περιθώριο στον Broc Tickle να βγει μπροστά.  Στον τερματισμό νικητής είναι ο Tickle και πίσω του τερματίζουν οι Decotis, Paluzzi, Rattray και Morais.

Στο δεύτερο σκέλος ξεκίνησε με διαφορά ο Ken Roczen, με τον Eli Tomac να ακολουθεί, και τρίτο τον Josh Hansen ο οποίος οδηγούσε με σπασμένο καρπό. Την διαφορά του συνέχιζε να κρατάει ο Ken Roczen ακόμη και στον 6ο γύρο του αγώνα. Ο Eli Tomac βρισκόταν στην 2η θέση, ενώ οι Cole Seely με τον Josh Hansen και Ben Evans, ακολουθούν. Η καρό σημαία πέφτει με νικητή τον Ken Roczen! Δεύτερος ο Eli Tomac, τρίτος ο Seely τέταρτος και πέμπτος οι Hansen, και Evans αντίστοιχα.
Στους δεκαπέντε γύρους που ακολούθησαν για τον τελικό της κατηγορίας 250 West Main Event, ο Eli Tomac με Honda έφυγε μπροστά από την αρχή. Ο Josh Hansen πέρασε 2ος  και από πίσω ακολουθούσαν οι James Decot, Tyla Rattray, Kyle Cunningham, και Broc Tickle.

Στον 6ο γύρο, ο Eli Tomac συνεχίζει να προηγείται, με τον ομόσταυλό του James Decotis στη 2η θέση. Ο Tyla Rattray ανεβαίνει στην τρίτη θέση, ακολουθούμενος από τους Broc Tickle και Cole Seely. Στον 10ο γύρο, ο Eli Tomac συνεχίζει να βρίσκεται μπροστά, ενώ ακολουθεί ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής MX 2, Tyla Rattray. Ο Broc Tickle βρίσκεται στην 3η θέση. Έπονται οι Cole Seely, J Decotis και Josh Hansen. Η καρό σημαία πέφτει με νικητή τον Eli Tomac, που κερδίζει το πρώτο του AMA 250 Lites West Main Event.
Τη 2η θέση κατακτά ο Tyla Rattray, τρίτος είναι ο Broc Tickle, τέταρτος ο Cole Seely. Στις υπόλοιπες θέσεις είναι οι James Decotis, Josh Hansen και Ken Roczen.

Ο Eli, ο οποίος κατάγεται από το Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσε μετά τη νίκη του: "Στους πρώτους 5 γύρους έβαλα στόχο να βγω μπροστά. Ήταν σκέτη τρέλα, καθώς το έδαφος ήταν ολισθηρό και δύσκολο. Αγχώθηκα κάπως για να διατηρήσω τη διαφορά μου, όμως έχω μάθει πολλά πράγματα και αυτή τη σεζόν είμαι καλύτερος".

Supercross


Ο Ryan Villopoto (2) παίρνει την εκκίνηση του πρώτου σκέλους. Ο Trey Canard δεύτερος, Chad Reed τρίτος, Ivan Tedesco τέταρτος και πέμπτος ο Fabien Izoird.
Στον 8ο γύρο των προκριματικών, ο Ryan Villopoto μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη διαφορά. Ο Trey Canard βρίσκεται δεύτερος, τρίτος ο Chad Reed, τον ακολουθεί ο Tedesco και ο Millsaps ενώ η βροχή δυναμώνει πολύ. Στο τέλος του 8ου γύρου, ο Ryan Villopoto προηγείται στη βαθμολογία με τη νίκη του. Ο Trey Canard τερματίζει δεύτερος και ακολουθούν οι Chad Reed, Tedesco και Millsaps.

Στον 2ο γύρο των προκριματικών, ο James Stewart έδειξε τα δόντια του καθώς έφυγε μπροστά στην εκκίνηση. Στον 2ο από τους οκτώ γύρους του 2ου σκέλους των προκριματικών, ο Justin Brayton ήταν 2ος με τους Kyle Regal, Mike Alessi και Ryan Dungey να ακολουθούν.
Στα μισά του αγώνα, ο James Stewart βγαίνει μπροστά ενώ πίσω του βρίσκεται ο Justin Brayton. Τρίτος είναι ο Kyle Regal, τέταρτος ο πρωταθλητής του Supercross Ryan Dungey και πέμπτος ο Mike Alessi. Οι Andrew Short, Kevin Windham and Nick Wey τερματίζουν στη συνέχεια.
Ο James Stewart κερδίζει με ευκολία με χρόνο 55.9’’. Με τη βροχή και τη λάσπη το έδαφος αρχίζει να γίνεται ιδιαίτερα ολισθηρό, όμως οι αναβάτες καταφέρνουν να “καθαρίσουν” όλα τα άλματα. Δεύτερος βρίσκεται ο Justin Brayton, ακολουθεί ο  Kyle Regal, 3ος τρίτος ο Ryan Dungey και ακολουθούν οι Andrew Short, Brett Metcalfe, Mike Alessi  (7ος ), Windham (13ος).
Με την βροχή να έχει αυξηθεί και να δυσκολεύει το τερέν της πίστας, ξεκινάει ο μεγάλος τελικός της κατηγορίας. Την εκκίνηση παίρνει ο Chad Reed στην γλιστερή πίστα, όπου οι κορυφαίοι αναβάτες υπερπηδούν ακόμη κι έτσι τα άλματα. Στον 3ο γύρο, ο Trey Canard προσπερνάει τον Chad Reed και τώρα προηγείται. Ο James Stewart είναι 3ος, ενώ 4ος περνάει ο Andrew Short και 5ος ο Ryan Dungey. Έπειτα από μια πτώση στην τρίτη στροφή του 1ου γύρου, ο Ryan Villopoto βρίσκεται στην 20η θέση χάνοντας κάθε ελπίδα για διάκριση.
Ο Canard κάνει το λάθος στον 6ο γύρο, γεγονός που εκμεταλλεύεται ο Chad Reed για να βγει μπροστά. Ο James Stewart τώρα είναι 2ος, καθώς ο Canard πέφτει στην 3η θέση. Ακολουθούν οι Ryan Dungey, Andrew Short, Mike Alessi, Davi Millsaps, Brett Metcalfe, Nick Wey, Ivan Tedesco και Justin Brayton. Ο Kevin Windham εγκαταλείπει στον 3ο γύρο.
Στα μισά του αγώνα, ο Chad Reed προηγείται με 7 δευτερόλεπτα διαφορά από τον James Stewart  που είναι 2ος. Πίσω του βρίσκεται ο Trey Canard ενώ ακολουθεί ο Ryan Dungey. Ο Ryan Villopoto, από εκεί που δεν το περίμενε κανείς, μετά από σκληρή προσπάθεια, ανεβαίνει στην 11η θέση.
Στον 15ο γύρο, φαίνεται ότι ο Chad Reed πάει για την πρώτη του νίκη στο AMA Supercross μετά από πολύ καιρό. Προηγείται του James Stewart με σχεδόν 8 δευτερόλεπτα διαφορά.
Στον 17ο γύρο, οι Canard and Dungey περνούν μπροστά από τον Stewart καθώς η μοτοσυκλέτα του σφηνώνει σε μία γωνία. Η κατάταξη τώρα είναι Reed, Canard, Dungey, Stewart, Short.
Μένουμε ακόμη στον 17ο γύρο, και ο Canard έχει πτώση! Η κατάταξη αλλάζει και πάλι με τους Chad Reed, Ryan Dungey, James Stewart, Andrew Short και Trey Canard στην πέμπτη θέση.
Ο τερματισμός βρίσκει τον Chad Reed στην 1η θέση του San Diego Supercross. Με τον περσινό πρωταθλητή του Supercross, Ryan Dungey, να τερματίζει 2ος, ακολουθεί στην 3η θέση ο James Stewart με τους Canard, Millsaps, Short και Ryan Villopoto πιο πίσω..
Αυτή ήταν η έκτη νίκη του Chad Reed στο San Diego. Είναι ιδιαίτερα χαρούμενος για το γεγονός και πανηγυρίζει τη νίκη του με burnouts μπροστά από 53.000 θεατές.
Ο νικητής του Supercross Chad Reed θα πει μετά: "Αυτό είναι υπέροχο. Έχω δουλέψει τόση πολύ για αυτή την ομάδα, για να είναι όσο καλύτερη μπορεί. Το να κερδίζεις με το όνομά σου να αναγράφεται πάνω στο στήθος σου είναι το καλύτερο που μπορεί να σου συμβεί. Είναι μοναδικό συναίσθημα. Ακολουθούσα τον Trey (Canard) γιατί εκείνος μου έδειξε κάποιες καλές αγωνιστικές γραμμές. Όταν έπεσε, το θέμα για εμένα ήταν απλά να τελειώσω τους 20 γύρους του αγώνα".

Αποτελέσματα Supercross

{arttinytable} 

1. Chad Reed HON
2. Ryan Dungey SUZ
3. James Stewart YAM
4. Trey Canard HON
5. Davi Millsaps YAM
6. Andrew Short KTM
7. Ryan Villopoto KAW
8. Brett Metcalfe SUZ
9. Mike Alessi KTM
10. Justin Brayton YAM
11. Nick Wey YAM
12. Kyle Regal YAM
13. F Izoird KAW
14. C Blose KAW
15. Ivan Tedesco KAW
16. Michael Byrne SUZ
17. M Lesage KAW
18. A Stroupe YAM
19. W Peick YAM
20. K Windham HON

{/arttinytable}

Βαθμολογία Supercross

{arttinytable}

1. Ryan Villopoto 146
2. James Stewart 143
3. Chad Reed 130
4. Trey Canard 130
5. Ryan Dungey 123
6. Andrew Short 95
7. Brett Metcalfe 93
8. Davi Millsaps 78
9. Justin Brayton 76
10. Ivan Tedesco 66
11. Kevin Windham 62
12. Nick Wey 54
13. Kyle Regal 52
14. Kyle Chisholm 46
15. Mike Alessi 43
16. Chris Blose 41
17. Weston Peick 24
18. Matt Boni 20
19. Thomas Hahn 17
20. Austin Stroupe 15

{/arttinytable}

Αποτελέσματα 250 Lites West

{arttinytable}

1. Eli Tomac HON
2. Tyla Rattray KAW
3. Broc Tickle KAW
4. Cole Seely HON
5. James Decotis HON
6. Josh Hansen KAW
7. Ken Roczen KTM
8. Ben Evans KAW
9. Ryan Morais SUZ
10. A Balbi KAW
11. M Davalos SUZ
12. N Paluzzi YAM
13. T Bright HON
14. K Beaton KAW
15. K Cunningham YAM
16. R Smith SUZ
17. T Weeck HON
18. C Hinson KTM
19. S Champion KAW
20. D Tedder KAW

{/arttinytable}

Βαθμολογία 250 Lites West

{arttinytable}

1. Josh Hansen 128
2. Broc Tickle 125
3. Eli Tomac 116
4. Ryan Morais 96
5. Cole Seely 88
6. Ken Roczen 83
7. Tyla Rattray 80
8. Martin Davalos 69
9. James Decotis 67
10. K Cunningham 60
11. A Balbi 50
12. Ryan Marmont 48
13. Ben Evans 47
14. Nick Paluzzi 45
15. Bruce Rutherford 38
16. Travis Baker 37
17. Jake Canada 29
18. Casey Hinson 19
19. S Champion 17
20. Gared Steinke 10

{/arttinytable}

Φωτογραφίες

{yoogallery src=[/images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2011/ama_supercross/7th_san_diego] width=[100]}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 22:47

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA Supercross-2011 6th round - Houston AMA Supercross-2011 8th round - Atlanda »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon