.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011 01:03

AMA Supercross-2011 8th round - Atlanda

 

Κρατάει γερά ο Villopoto

 


Στην πολιτεία του κόκκινου άργιλου, την Georgia, έγινε ο 8ος αγώνας του AMA Supercross όπου συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 69.000 θεατές για να παρακολουθήσουν το μοναδικό θέαμα. Στην κατηγορία Supercross κέρδισε ο Ryan Villopoto και προηγείται κατά δέκα βαθμούς στην βαθμολογία της μεγάλης κατηγορίας. Ο Dean Wilson κέρδισε την Lites και το πρωτάθλημα δείχνει ακμαίο και στις δύο κατηγορίες.

Δοκιμαστικά

Στα χρονομετρημένα δοκιμαστικά, στην κατηγορία 250 East πρώτος ήταν ο Ryan Sipes με Yamaha, και καλύτερο χρόνο 48.09’’. Πίσω του βρέθηκε ο Dean Wilson με χρόνο 48.1 και 3ος ο Jason Anderson (SUZ, 48.52). Τέταρτος βρίσκεται ο Blake Baggett με χρόνο 48.7 και ακολουθούν οι Nico Izzi (Honda) με χρόνο 48.9, Malcolm Stewart (SUZ 49.13), Blake Wharton (49.41) και δέκατος ο Justin Barcia back με 49.91

Στην κατηγορία Supercross, ο υπερασπιστής του τίτλου Ryan Dungey βρίσκεται στην κορυφή με χρόνο 46.88, δεύτερος ο Chad Reed με 46.9, τρίτος ο James Stewart με χρόνο 46.93, και έπονται οι Trey Canard με 47.4, Justin Brayton με 47.47, Davi Millsaps με 47.5, και Ryan Villopoto με 47.65.
Η έκτακτη είδηση της ημέρας πάντως είναι ότι ο Larry Brooks, Team Manager της L & M San Manuel Yamaha Team αποχώρησε από την ομάδα για άγνωστους λόγους. Οι αναβάτες της ομάδας είναι οι James Stewart και Kyle Regal μένουν προς το παρόν “ορφανοί”.

Κατηγορία 250 East


Ο Justin Barcia με το νούμερο 17 παίρνει την εκκίνηση, ενώ ο Malcolm Stewart με το νούμερο 139 και την Suzuki, είναι δεύτερος και φαίνεται να είναι σε μεγάλη φόρμα, σε αυτή τη δεύτερη συμμετοχή του σε επαγγελματικό αγώνα. Τρίτος είναι ο Blake Baggett και στο τέταρτο από τους έξι γύρους του αγώνα προσπερνά τον “μικρό” Stewart. Ο Justin Barcia παίρνει τη νίκη και ακολουθεί δεύτερος ο Blake Baggett και τρίτος ο Malcolm.

Έπονται οι Then Hewitt, Dean Wilson, Alex Martin, και L Vincent. Στο δεύτερο σκέλος ο Ryan Sipes με το νούμερο 25 πάνω στη Yamaha βρίσκεται 1ος, 2ος είναι ο PJ Larsen με την KTM, 3ος ο Jason Anderson με τη Suzuki, 4ος ο J Sipes, 5ος ο Michael Akaydin. Ο Ryan Sipes κερδίζει τον αγώνα, ενώ ο τερματισμός γίνεται με την ίδια σειρά. Ο Ryan Sipes καταγράφει τον ταχύτερο γύρο του με 49.3 δευτερόλεπτα.

Στον μεγάλο τελικό της κατηγορίας, ο Blake Wharton με το νούμερο 21 παίρνει την εκκίνηση ενώ ακολουθείται από τον ομόσταυλο του Justin Barcia. Τρίτος είναι ο Blake Baggett και ο Malcolm Stewart 16ος.
Στην εκκίνηση του 4ου γύρου, ηγείται ο Blake, με δεύτερο τον Justin Barcia, τρίτο τον Blake Baggett και έπονται οι Ryan Sipes, Dean Wilson, H Hewitt, J Anderson, PJ Larsen, και ο Alex Martin.

Ο Blake Wharton, με την ομάδα της GEICO Honda team έκανε προπόνηση με τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή του Motocross, Sebastien Tortelli και στον 8ο γύρο περνάει μπροστά. Ο Barcia παραμένει δεύτερος, τρίτος ο Baggett, και στην τέταρτη θέση περνάει ο Dean Wilson ενώ πέμπτος βρίσκεται ο Ryan Sipes.
Στον 10ο γύρο - Ο Wharton προηγείται ακόμη, και Dean Wilson προσπερνάει τους  Baggett και Barcia. Η κατάταξη τώρα είναι: Wharton, Wilson, Barcia, Baggett, Hewitt. Ακολουθούν οι Sipes, PJ Larsen, και Malcolm Stewart. Ο Wharton φαίνεται πολύ δυνατός. Με μόλις δύο ακόμα γύρους για το τέλος, ο Wharton πέφτει πριν μπει σε δεξιά στροφή και μπροστά βγαίνει τώρα ο Wilson!

Η καρό σημαία πέφτει και τη νίκη παίρνει ο Dean Wilson σε ένα φανταστικό αγώνα. Με διαφορά δύο δευτερολέπτων, δεύτερος βρίσκεται ο  Justin Barcia, ενώ τρίτος είναι ο Blake Baggett. Στην τέταρτη θέση βρίσκουμε τον Blake Wharton λόγω της πτώσης του. Πέμπτος ο Ryan Sipes.
Η νίκη του Dean είναι η πρώτη του στο AMA Supercross, και δηλώνει: Ήθελα πολύ αυτή τη νίκη, αλλά δεν ήρθε εύκολα. Έπρεπε συνέχεια να προσπαθώ, όμως είναι πολύ χαρούμενος!

Κατηγορία Supercross


Ο Trey Canard ηγείται σε αυτό τον προκριματικό αγώνα των οκτώ γύρων, με τον Chad Reed και τον Brett Metcalfe δεύτερο και τρίτο αντίστοιχα. Όμως ο Metcalfe έχει μια άσχημη πτώση στην ευθεία με τα άλματα. Στα μισά του τέταρτου γύρου βρίσκουμε πρώτο τον Trey Canard και τον Chad Reed μόλις λίγα μέτρα πιο πίσω. Τρίτος είναι ο Davi Millsaps, και τέταρτος ο Mike Alessi. Και νικητής είναι ο Canard. Δεύτερος ο Reed και έπονται οι Davi Millsaps, Andrew Short, Mike Alessi, και Kyle Regal. Στο δεύτερο σκέλος ο Ryan Villopoto περνάει από νωρίς μπροστά. Το τοπίο ξεκαθαρίζει μετά από λίγη ώρα σε αυτό τον προκριματικό γύρο και ο Villopoto βρίσκεται πρώτος, με τον James Stewart να έχει προσπεράσει τον Tedesco στην δεύτερη θέση. Ο Ivan Tedesco είναι τρίτος, ενώ ο Ryan Dungey βρίσκεται πίσω στην όγδοη θέση.

Η πίστα φαίνεται πιο άγρια και πιο ξερή σε σχέση με πέρυσι. Στο τέλος του αγώνα, νικητής είναι ο Ryan Villopoto. Ακολουθούν οι: James Stewart στη δεύτερη θέση, Kevin Windham με έναν έξυπνο ελιγμό βρίσκεται στην τρίτη θέση, τέταρτος ο Ivan Tedesco, πέμπτος ο Brayton, έκτος ο Ryan Dungey και έβδομος ο Tye Simmonds.
Στον μεγάλο τελικό ο «JS7» (James Stewart) παίρνει την εκκίνηση ενώ ακολουθείται από τους Chad Reed, Trey Canard, Ryan Villopoto και Ryan Dungey. Στον τρίτο γύρο όμως, ο Stewart κάνει λάθος χειρισμό με αποτέλεσμα να τον περάσει ο Chad Reed. Η κατάταξη έχει ως εξής: Reed, Stewart, Villopoto.

O Canard πέφτει καθώς πάμε για τον πέμπτο γύρο, και ο Chad Reed συνεχίζει να ηγείται, με τον James Stewart να βρίσκεται 1.5 δευτερόλεπτο πίσω του. Τρίτος είναι ο Villopoto, τέταρτος ο Dungey και έπονται οι Short, Brayton, Windham, και τέλος ο Canard.
Στον 8ο γύρο, ο Reed μεγαλώνει την απόσταση από τον James Stewart. Ο Ryan Villopoto βρίσκεται 4 δευτερόλεπτα πίσω, και ο Ryan Dungey τρία δευτερόλεπτα πίσω από τον Villopoto, ενώ ο Short είναι πέμπτος.
Στα μισά του 11ου γύρου, ο Stewart αναπληρώνει το έδαφος πίσω από τον Reed. Ο Chad παραμένει πρώτος, ενώ ο Stewart μόλις μισό δευτερόλεπτο πίσω του, σε ένα συναρπαστικό θέαμα! Μάχονται σκληρά σώμα με σώμα! Έπονται με σειρά οι Villopoto, Dungey, Short, Brayton, Canard, Windham, Metcalfe, Millsaps, Tedesco, Regal, Wey, Blose, Simmonds.

Ο μέσος χρόνος κάθε γύρου για τους κορυφαίους αναβάτες είναι τα 47 δευτερόλεπτα. Ο Reed διατηρεί προβάδισμα σχεδόν δύο δευτερολέπτων, καθώς ο Stewart κάνει λάθος χειρισμό στη δεξιά στροφή. Και οι δύο τους όμως είναι άπιαστοι!
Καθώς ο Reed μεγαλώνει πάλι την απόσταση από τον Stewart στον 16ο γύρο, ο Chad χάνει χρόνο, και την κατάσταση εκμεταλλεύεται ο Stewart μειώνοντας το χρόνο κατά μισό δευτερόλεπτο. Τρίτος είναι ο Villopoto, τέταρτος ο Dungey, πέμπτος ο Short και έκτος ο Canard.

19ος γύρος – Ο Stewart προσπερνά τον Reed σε μια κλειστή δεξιά στροφή, παίρνοντας έτσι το προβάδισμά! Και οι δυο τους έχουν κερδίσει δύο πρωταθλήματα AMA Supercross ο καθένας. Λίγο μετά, ο Reed επιχειρεί να προσπεράσει ξανά τον Stewart σε μια κλειστή δεξιά στροφή και το αποτέλεσμα είναι να πέσουν και οι δύο! Τα δεδομένα αλλάζουν και ο Ryan Villopoto βρίσκεται τώρα μπροστά! Ακολουθεί δεύτερος ο Ryan Dungey, τρίτος ο Reed, τέταρτος ο Stewart, πέμπτος ο Canard, έκτος ο Short.
Ο Ryan Villopoto κερδίζει τον 8ο αγώνα του Atlanta Supercross σε μια απίστευτη μάχη!

Ο Villopoto αυξάνει τη βαθμολογία του και δηλώνει: Ήταν σκέτη τρέλα. Μερικές φορές, δεν αρκεί να είσαι απλά ο πιο γρήγορος, πρέπει να είσαι και ο πιο έξυπνος!
Πώς να αισθάνονται άραγε οι Reed και Steward που έπεσαν μόλις μισό γύρο πριν τον τερματισμό; Ο Ryan Villopoto έχει τώρα προβάδισμά 10 βαθμών από τον James Stewart και το επόμενο ραντεβού είναι στη Daytona Beach το επόμενο Σάββατο, 5 Μαρτίου, για το Daytona Supercross από τη Honda.

Φωτογραφίες


{yoogallery src=[/images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2011/ama_supercross/8th_atlanta] width=[100]}

Αποτελέσματα Supercross

{arttinytable}

1. Ryan Villopoto KAW
2. Ryan Dungey SUZ
3. Chad Reed HON
4. James Stewart YAM
5. Trey Canard HON
6. Andrew Short KTM
7. Justin Brayton YAM
8. Kevin Windham HON
9. Ivan Tedesco KAW
10. Brett Metcalfe SUZ
11. Davi Millsaps YAM
12. Nick Wey YAM
13. Kyle Regal YAM
14. Chris Blose KAW
15. Tye Simmonds KTM
16. Matt Boni KAW
17. F Izoird KAW
18. M Alessi KAW
19. A Balbi YAM
20. K Patridge HON

{/arttinytable}

Βαθμολογία Supercross

{arttinytable}

1. Ryan Villopoto 171
2. James Stewart 161
3. Chad Reed 150
4. Trey Canard 146
5. Ryan Dungey 145
6. Andrew Short 110
7. Brett Metcalfe 104
8. Justin Brayton 90
9. Davi Millsaps 88
10. Ivan Tedesco 78
11. Kevin Windham 74
12. Nick Wey 63
13. Kyle Regal 60
14. Chris Blose 48
15. Kyle Chisholm 46
16. Mike Alessi 46
17. Matt Boni 25
18. Weston Peick 24
19. Thomas Hahn 17
20. Tye Simmonds 15

{/arttinytable}

Αποτελέσματα 250 Lites

{arttinytable}

1. Dean Wilson KAW
2. Justin Barcia HON
3. Blake Baggett KAW
4. Blake Wharton HON
5. Ryan Sipes YAM
6. Hunter Hewitt SUZ
7. PJ Larsen KTM
8. Malcolm Stewart SUZ
9. Jason Anderson SUZ
10. Matt Lemoine KAW
11. Lance Vincent HON
12. Alex Martin HON
13. Justin Sipes KAW
14. Levi Kilbarger HON
15. Brad Ripple HON
16. Mike Akaydin KAW
17. Sean Lipanovich SUZ
18. Nic Myers HON
19. V Mckiddie KTM
20. K Rusk KTM

{/arttinytable}

Βαθμολογία 250 Lites East

{arttinytable}

1. Justin Barcia 47
2. Dean Wilson 47
3. Blake Baggett 40
4. Ryan Sipes 34
5. Blake Wharton 33
6. Jason Anderson 26
7. L Vincent 23
8. Matt Lemoine 23
9. Malcolm Stewart 20
10. Alex Martin 20
11. PJ Larsen 17
12. Ian Trettel 16
13. Hunter Hewitt 15
14. C Gosselaar 10
15. S Rife 9
16. L Kilbarger 9
17. Justin Sipes 8
18. G Audette 8
19. Brad Ripple 6
20. Nico Izzi 6

{/arttinytable}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 22:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA Supercross-2011 - 7th round - San Diego AMA Supercross -2011- 9th round - Daytona »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon