.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 07 Μαρτίου 2011 13:19

AMA Supercross -2011- 9th round - Daytona

 

Αυξάνει τη διαφορά ο Villopoto!

 




Στον ετήσιο αγώνα στη Daytona Beach, o Ryan Villopoto κατάφερε να πάρει τη νίκη για μία ακόμη φορά στην κατηγορία Supercross. Ο Blake Baggett ήταν αυτός που κυριάρχησε στην 250 Lites East Regional αλλά ο Barcia είναι αυτός που προηγείται στη βαθμολογία.
Το AMA Supercross του 2011 βρίσκεται στο ιστορικό αυτοκινητοδρόμιο της Daytona, οι εγκαταστάσεις και μόνο του οποίου έχουν το μέγεθος μιας μικρής πόλης! Το χώμα της συγκεκριμένης πίστας όμως είναι διαφορετικό καθώς έχει αναμειχθεί με άμμο από την παραλία της Daytona, κι αυτό το κάνει ιδιαίτερα τραχύ και ανώμαλο, ό,τι πρέπει για να ξεχωρίσουν «οι άντρες από τα αγόρια!».

Δοκιμαστικά


Από τα χρονομετρημένα της κατηγορίας Supercross φάνηκε η υπεροχή του James Stewart ο οποίος με χρόνο 1:16:34 προηγήθηκε του Ryan Villopoto με 1:16:53. Ακολούθησαν οι Chad Reed με 1:16:61 και Ryan Dungey με τους Davi Millsaps, Kevin Windham, Ken Roczen, Trey Canard και Andrew Short.

Στην κατηγορία 250 Lites East, γρηγορότερος ήταν ο Justin Barcia με 1:18:14, και πίσω του τους Dean Wilson, Nico Izzi, Blake Baggett, Ryan Sipes και Malcolm Stewart (ο νεότερος αδελφός του James Stewart).

250 East


Heat 1: Ο πρώτος αγώνας περιλαμβάνει 6 γύρους και το έδαφος είναι ιδιαίτερα σκληρό. Ο Blake Baggett με την Pro Circuit Kawasaki παίρνει την εκκίνηση και ο Malcolm Stewart τον προκαλεί, αλλά πέφτει σε μια κλειστή αριστερή στροφή. Η καρό σημαία πέφτει με τον Blake Baggett νικητή και τον ομόσταυλό του Dean Wilson δεύτερο. Έπονται οι Matt Lemoine, PJ Larsen, Les Smith και έκτος ο Malcolm Stewart. Ταχύτερος χρόνος του γύρου καταγράφεται από τον Wilson στο 1’17’’.

Heat 2: Ο Justin Barcia με το νούμερο 17 αγωνίζεται με δύο σπασμένα κόκκαλα στον καρπό, κι όμως παίρνει την εκκίνηση ακολουθούμενος από τον Ryan Sipes και τον ομόσταυλό του Barcia, Blake Wharton (21) να είναι τρίτος. Η νίκη πάει στον Justin Barcia, δεύτερος ο Ryan Sipes με Yamaha, τρίτος ο Blake Wharton, τέταρτος ο Nico Izzi, και πέμπτος ο Hewitt.

250 East Main Event – 15 γύροι: Ο Blake Baggett με την Pro Circuit Kawasaki παίρνει την εκκίνηση, ακολουθούμενος στενά από τον Justin Barcia, ενώ τρίτος είναι ο Ryan Sipes με Yamaha.

Στο 2ο γύρο οι Baggett, Barcia και Sipes απομακρύνονται κι άλλοt. Ο Dean Wilson βγαίνει εκτός πίστας και βρίσκεται στη 12η θέση. Καθώς το έδαφος γίνεται όλο και πιο σκληρό, οι χρόνοι των γύρων μεγαλώνουν, αλλά ο Blake Baggett καταφέρνει να προηγείται με χρόνο που δεν ξεπερνά το 1’18’’ για κάθε γύρο. Ο Justin Barcia ακολουθεί με 4’’ δευτερόλεπτα διαφορά και τρίτος εξακολουθεί να είναι ο Ryan Sipes με το νούμερο 25. Έπονται οι Blake Wharton, Matt Lemoine, PJ Larsen, J Anderson, Malcolm Stewart, και L Smith. Στο τέλος του 8ου γύρου συνεχίζει να είναι μπροστά ο Baggett με τον Barcia δεύτερο. Όμως ο Barcia γνωρίζει καλά ότι ο Dean Wilson με τον οποίο ισοβαθμούν είχε δύο πτώσεις και βρίσκεται στην 11η θέση. Και νικητής αυτού του εκπληκτικού αγώνα είναι ο Blake Baggett! Δεύτερος, αλλά πρώτος στη βαθμολογία είναι ο Justin Barcia, τρίτος ο Ryan Sipes, τέταρτος ο Blake Wharton, ακολουθούν οι PJ Larsen, J Anderson, Malcolm Stewart, όγδοος ο Dean Wilson, ένατος ο Matt Lemoine, δέκατος ο L Smith.

Ο Blake Baggett δήλωσε "Πήρα την εκκίνηση. Είναι τέλεια να κερδίζεις εδώ και αφιερώνω αυτή τη νίκη στον Mitch (Payton, της Pro Circuit) που πίστεψε σε μένα. Ήταν ένας δύσκολος αγώνας αλλά συνέχεια αντλούσα δύναμη".
Ο Justin Barcia δήλωσε "Το τερέν είναι πραγματικά σκληρό. Συμπάσχω με τους 450 συμμετέχοντες του Supercross, γιατί πρέπει να κάνουν 20 γύρους σε τόσο τραχιά πίστα. Είναι ο πιο δύσκολος προκριματικός."
Για όσους αναρωτιούνται τι απέγινε ο Ian Trettel, έπεσε στην προπόνηση και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Supercross


Heat 1, 8 γύροι: Την εκκίνηση παίρνει ο περσινός πρωταθλητής του Supercross Ryan Dungey ενώ πίσω του βρίσκεται ο Ryan Villopoto. Στον 4ο γύρο όμως η μοτοσυκλέτα του Dungey έχει διαρροή και σταματάει, οπότε αναγκάζεται να εγκαταλείψει, και ο Villopoto με την ομάδα της Monster Energy Kawasaki παίρνει τη νίκη! Δεύτερος είναι με το νούμερο 14 ο Kevin Windham, τρίτος με το νούμερο 41 ο Trey Canard, τέταρτος ο Ivan Tedesco.

Heat 2, 8 γύροι: Ο Ken Roczen παίρνει την εκκίνηση αλλά προηγείται στον 1ο γύρο ο Davi Millsaps ακολουθούμενος από τον James Stewart με τον Ken Roczen τρίτο. Στο δεύτερο γύρο όμως ο Stewart πέφτει στην ίδια στροφή που έπεσε και ο αδελφός του νωρίτερα! Στον τρίτο γύρο συνεχίζει να προηγείται ο Davi Millsaps με το νούμερο 18 στην Joe Gibbs Yamaha ενώ ο Ken Roczen με KTM είναι δεύτερος. Τρίτος ο Brett Metcalfe με Suzuki. Στον πέμπτο γύρο ο Millsaps συνεχίζει να προηγείται με τον Κen Roczen ακριβώς από πίσω του, ενώ ο James Stewart έχει καταφέρει να είναι τρίτος, και περνάει τον Roczen για τη δεύτερη θέση! Στον 6ο γύρο ο James Stewart βρίσκεται μπροστά και τερματίζει πρώτος, με τον Millsaps δεύτερο, και τον Ken Roczen, 16 ετών με KTM 350, τρίτο. Είναι μια καταπληκτική νίκη από τον James Stewart σε τραχύ έδαφος και μετά από πτώση. Έπονται οι Chad Reed, Metcalfe, Short και Brayton.
Ο πρωταθλητής του Supercross, Ryan Dungey, θα πρέπει να αγωνιστεί για την πρόκριση για το Main Event μέσω του LCQ - Last Chance Qualifier (τελευταία ευκαιρία πρόκρισης). Ξεκινάει τρίτος, αλλά μόνο δύο αναβάτες θα προκριθούν από αυτή τη διαδικασία των 6 γύρων για το Supercross Main Event. Στον 3ο γύρο ο Dungey με το νούμερο 1 και Suzuki προσπερνάει τον Michael Byrne και παίρνει τη νίκη με τον Michael Byrne να είναι δεύτερος.

Μεγάλος τελικός Supercross


O James Stewart παίρνει την εκκίνηση και βρίσκεται πολύ μπροστά, οδηγώντας έτσι όπως δεν έχει οδηγήσει κανείς! Στον τρίτο γύρο η κατάταξη έχει ως εξής: Stewart πρώτος, Ryan Villopoto δεύτερος με 5’’ δευτερόλεπτα διαφορά, Andrew Short τρίτος, και ακολουθούν οι Davi Millsaps, Chad Reed, Kevin Windham, και Ryan Dungey. Στον τέταρτο γύρο όμως και ενώ ο Stewart συνεχίζει να οδηγάει επιθετικά, μετά την κλειστή αριστερή στροφή καθώς πάει για τα συνεχόμενα άλματα πέφτει άσχημα, όμως ανεβαίνει πάνω στη μοτοσυκλέτα παραπαίοντας και ξαναπέφτει! Μετά από μερικές στιγμές, καταφέρνει και μπαίνει πάλι στον αγώνα! Στον έβδομο γύρο προηγείται ο Ryan Villopoto με χρόνο 1’17’’και 10’’ πίσω του είναι ο Davi Millsaps ο οποίος ανεβαίνει στη δεύτερη θέση, με τρίτο τον Andrew Short. Στο τέλος του 10ου γύρου ο Ryan Villopoto έχει ξεκάθαρο προβάδισμα, αλλά η μάχη για τη δεύτερη θέση δεν έχει τελειώσει, καθώς ο Chad Reed έχει περάσει τον Millsaps. Στο δωδέκατο γύρο η κατάταξη είναι Villopoto, Reed, Dungey, Millsaps, Short, Brayton, Windham, Metcalfe, Roczen, Canard. Ο Stewart είναι 17ος. Οι αναβάτες αρχίζουν να κουράζονται και το τερέν δυσκολεύει, οπότε οι χρόνοι αλλάζουν, με μέσο όρο κάθε γύρου τώρα το 1’ και 20’’. Ο Ryan Villopoto νικητής του Daytona Supercross και ανεβάζει κι άλλο τη βαθμολογία του! Δεύτερος είναι ο Chad Reed, τρίτος ο Ryan Dungey, τέταρτος ο Andrew Short, έπονται οι  Davi Millsaps, Justin Brayton, Kevin Windham, Ken Roczen, και ένατος ο James.

Ο νικητής Ryan Villopoto δήλωσε "είναι υπέροχο συναίσθημα η δεύτερη νίκη μου στη σειρά εδώ στη Daytona). Είδα τον James ότι έκανε αρκετά γρήγορους χρόνους, όμως ήμουν αποφασισμένος να οδηγήσω στους δικούς μου ρυθμούς. Οι αυλακιές στο χώμα έχουν γίνει μεγάλες και τα άλματα δυνατά."
Ο δεύτερος στη θέση Chad Reed δήλωσε "Είναι η Daytona και είναι σκληρή, γι’ αυτό την αγαπάμε, γιατί είναι απρόβλεπτη. Είναι μια πρόκληση σε κάθε γύρο». Και οι τρεις πρώτοι αναβάτες, Villopoto, Reed, και Dungey συμφώνησαν ότι ήταν η δυσκολότερη πίστα που είχαν δει εδώ και χρόνια.

Αποτελέσματα Supercross

{arttinytable}

1. Ryan Villopoto KAW
2. Chad Reed HON
3. Ryan Dungey SUZ
4. Andrew Short KTM
5. Davi Millsaps YAM
6. Justin Brayton YAM
7. Kevin Windham HON
8. Ken Roczen KTM
9. James Stewart YAM
10. Mike Alessi KTM
11. Ivan Tedesco KAW
12. Matt Boni KAW
13. Trey Canard HON
14. Michael Byrne SUZ
15. Nick Wey YAM
16. Fabien Izoird KAW
17. Tye Simmonds KTM
18. Brett Metcalfe SUZ
19. C Blose KAW
20. Matt Goerke KAW

{/arttinytable}

Βαθμολογία Supercross

{arttinytable}

1. Ryan Villopoto 196
2. James Stewart 173
3. Chad Reed 172
4. Ryan Dungey 165
5. Trey Canard 154
6. Andrew Short 128
7. Brett Metcalfe 107
8. Justin Brayton 105
9. Davi Millsaps 104
10. Kevin Windham 89
11. Ivan Tedesco 88
12. Nick Wey 69
13. Kyle Regal 60
14. Mike Alessi 50
15. Chris Blose 46
16. Kyle Chisholm 46
17. Matt Boni 34
18. Ken Roczen 27
19. Weston Peick 24
20. Fabien Iziord 19

{/arttinytable}

Αποτελέσματα 250 Lites

{arttinytable}

1. Blake Baggett KAW
2. Justin Barcia HON
3. Ryan Sipes YAM
4. Blake Wharton HON
5. PJ Larsen KTM
6. J Anderson SUZ
7. Malcolm Stewart SUZ
8. Dean Wilson KAW
9. Matt Lemoine KAW
10. L Smith HON
11. L Vincent HON
12. T Futrell HON
13. Alex Martin HON
14. L Kilbarger HON
15. A Catanzaro HON
16. H Clements HON
17. Nico Izzi HON
18. K Keylon SUZ
19. H Hewitt SUZ
20. R Zimmer HON

{/arttinytable}

Βαθμολογία 250 Lites

{arttinytable}

1. Justin Barcia 69
2. Blake Baggett 65
3. Dean Wilson 60
4. Ryan Sipes 54
5. Blake Wharton 51
6. Jason Anderson 41
7. Matt Lemoine 35
8. Malcolm Stewart 34
9. PJ Larsen 33
10. L Vincent 33
11. Alex Martin 28
12. Hunter Hewitt 17
13. Ian Trettel 16
14. L Kilbarger 16
15. T Futrell 13
16. Les Smith 11
17. A Catanzaro 11
18. C Gosselaar 10
19. Nico Izzi 10
20. S Rife 9
{/arttinytable}

Φωτογραφίες


supercross.com, yamaha-racing.com, suzuki-racing.com

{yoogallery src=[/images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2011/ama_supercross/9th_daytona] width=[100]}

Video Supercross 450 1/2

Video Supercross 450 2/2

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 22:48

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA Supercross-2011 8th round - Atlanda AMA Supercross 2011, 10oς γύρος – Indianapolis »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon