.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 07 Φεβρουαρίου 2011 01:45

AMA Supercross-2011 - 5ος αγώνας - Anaheim 2

 


Stewart ξανά!

 



Στο Angel stadium διοργανώθηκε ο 5ος αγώνας της χρονιάς για το πρωτάθλημα AMA Supercross. Το Supercross ξαναγύρισε για δεύτερη φορά στο Anaheim όπου κέρδισε στην κατηγορία Supercross ο James Stewart και στην Lites ο Josh Hansen.

Σε αντίθεση με τον προηγούμενο αγώνα όπου υπήρχε βροχή και δύσκολες συνθήκες, στο Anaheim η μέρα ήταν πολύ καλή. Αυτό οδήγησε σε ξεπούλημα όλων των εισιτηρίων μιας και ο συναγωνισμός από τους προηγούμενους αγώνες εξασφάλιζε το θέαμα.

Lites


Πρώτος αγώνας της βραδιάς για την κατηγορία Lites. O Kyle Cunningham παίρνει την εκκίνηση πάνω σε μία Yamaha και τον κυνηγάει ο Eli Tomac. Λίγο πιο πίσω βρίσκονται οι Ryan Morais και Ryan Marmont. Μέσα στους επόμενους έξι γύρους οι καλύτεροι αναβάτες κάνουν διαφορά ενός λεπτού και ο τερματισμός βρίσκει πρώτο τον Cunningham winning. Δεύτερος τερματίζει ο Eli Tomac, πίσω του ο Cole Seely, και ακολουθούν οι Ryan Morais και Ryan Marmont.
Στο δεύτερο σκέλος των 250 West Regional περνάει ο Josh Hansen μπροστά στην εκκίνηση. Στον δεύτερο γύρο συνεχίζει να είναι πρώτος ο Hansen  με τον Martin Davalos να δίνει μάχη, τον Broc Tickle τρίτος και τον Ken Roczen με τον J Decotis να ακολουθούν.

Οι κορυφαίοι αναβάτες δίνουν μάχες με τον Hansen στην 1η θέση και τον Davalos πολύ κοντά. Πίσω τους γίνεται χαμός.
Υπάρχει σημαντικός ανταγωνισμός από τους τέσσερις αναβάτες οι οποίοι παραμένουν σε αυτές τις θέσεις μέχρι τον τερματισμό δίνοντας την νίκη στον Josh Hansen και πίσω του τους Davalos, Tickle και Roczen.
Στον τελικό της βραδιάς που αποτελείται από 15 γύρους, πρώτος φεύγει ο Josh Hansen. Τον ακολουθούν οι Eli Tomac και Ken Roczen αλλά ο Γερμανός περνάει τον Tomac και αποδεικνύεται πως μαθαίνει γρήγορα το supercross. Οδηγάει γρήγορα και βρίσκεται πολύ κοντά στον Hansen που προηγείται, και πίσω τους ακολυθούν οι Roczen, Tomac, Broc Tickle, Martin Davalos.

Οι πρώτοι τρεις δημιουργούν ένα τρενάκι και πετάνε κυριολεκτικά. Ο Roczen προσπαθεί να περάσει τον Hansen και ο Tomac περνάει τον Roczen! Στον 8ο γύρο Hansen διατηρεί την πρώτη θέση, ο Tomac είναι πίσω του και ο Roczen κολλημένος στον τροχό.
Ο συναγωνισμός αυξάνει το θέαμα και ο κόσμος σηκώνεται στις μύτες των ποδιών όταν ο Tomac περνάει τον Hansen, ο οποίος τον ξαναπερνά!

Προς το τέλος του αγώνα ο Hansen κρατάει την θέση του αλλά πίσω γίνεται χαμός. Ο Broc Tickle πλησιάζει σημαντικά και μπαίνει στη μάχη της 1ης θέσης αλλά ο τερματισμός βρίσκει τον Josh Hansen στην κορυφή  του βάθρου. Ξεκίνησε πρώτος και έχασε την πρώτη θέση μόνο για μερικές στροφές. Δεύτερος τερματίζει ο Eli Tomac και 3ος τερματίζει ο Ken Roczen για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Supercross.

Supercross


Ο ήχος των 450 ξεσηκώνει τους θεατές και ο James Stewart βρίσκεται στην 1η θέση από την αρχή. Ακολουθείται από τον Ivan Tedesco και τον Ryan Villopoto που έχει περάσει τον Kevin Windham στην 3η θέση.
Είναι ένας αγώνας οκτώ γύρων με τον Stewart να έχει φτιάξει διαφορά και τον Villopoto στη δεύτερη θέση. Πίσω τους οι Tedesco, Windham, Chisholm, Davi Millsaps, Brett Metcalfe, Tye Simmonds.

Στον τελευταίο γύρο, ο Windham συγκρούεται με τον Tedesco και ο Stewart παίρνει τη νίκη. Ο Ryan Villopoto τερματίζει δεύτερος, με τους Kyle Chisholm, Brett Metcalfe, Davi Millsaps, Tedesco και Windham να ακολουθούν.
Στο δεύτερο σκέλος, είναι ο Ryan Dungey που παίρνει την εκκίνηση ακολουθούμενος από τον Trey Canard. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Justin Brayton, και πίσω του οι Andrew Short, Nick Wey και Chad Reed.

Ο Dungey είναι σταθερά πρώτος και ο Short βρίσκεται λίγα δευτερόλεπτα πίσω, με νέα μοτοσυκλέτα, KTM 350.
Το τέλος του σκέλους βρίσκει στην 1η θέση τον Ryan Dungey και πίσω του τους Trey Canard, Brayton, Reed  και Short.
Ο κυρίως αγώνας ξεκινά και ο Stewart περνάει μπροστά με τον Ryan Villopoto και Chad Reed πίσω του. Στη σειρά βρίσκονται οι Mike Alessi, Kyle Chisholm, Brayton, Short, Boni, Tedesco, ο Ryan Dungey στην 9η θέση και μετά οι Millsaps, Windham και Canard.
Οι αποστάσεις μεταξύ των αναβατών ανοίγουν αλλά δεν αλλάζει κάτι στην κατάταξη με τον Stewart να διατηρεί την κυριαρχία και τον Alessi να έχει περάσει 4ος.

Οι διαφορές των πρώτων τριών αναβατών από τους υπόλοιπους αυξάνονται στα είκοσι δευτερόλεπτα και ο συναγωνισμός στις πίσω θέσεις ανεβαίνει δίνοντας θέαμα στους θεατές.
Ο Ryan Dungey είναι άτυχος μιας και βρίσκεται εκτός αγώνα λόγω σπασμένης αλυσίδας και εγκαταλείπει απογοητεύοντας έτσι τους οπαδούς του

Στις μπροστινές θέσεις, ο James Stewart με τον Ryan Villopoto έχουν άλλη μία μάχη την οποία κερδίζει και αυξάνει τη διαφορά και τερματίζει 1ος με τον Chad Reed στην 3η θέση.
James Stewart: “Είμαι περήφανος για όλη την ομάδα μου, μιας και είναι καταπληκτικό να έρχομαι εδώ και να κερδίζω σε ένα κατάμεστο στάδιο. Έχω για συναγωνισμό τους καλύτερους αναβάτες στον κόσμο και αυτό δεν είναι ποτέ εύκολο."
Με αυτή του την νίκη ο Stewart αύξησε τη διαφορά από τον Ryan Villopoto κατά 5 βαθμούς ενώ ο Ryan Dungey μένει αρκετά πίσω μην έχοντας κερδίσει βαθμούς από αυτό τον αγώνα

Αποτελέσματα 250 Lites West

{arttinytable}


1. Josh Hansen KAW
2. Eli Tomac HON
3. Ken Roczen KTM
4. Broc Tickle KAW
5. K Cunningham YAM
6. M Davalos SUZ
7. Ryan Morais SUZ
8. B Rutherford KAW
9. R Marmont KTM
10. J Decotis HON
11. Cole Seely HON
12. A Balbi KAW
13. J Canada KAW
14. Ben Evans KAW
15. S Champion KAW
16. C Hinson KTM
17. K Beaton KAW
18. P Eckman HON
19. Y Ikegaya SUZ
20. N Paluzzi YAM

{/arttinytable}

Βαθμολογία 250 Lites West

{arttinytable}

Κατάταξη Αναβάτης Βαθμολογία
1. Josh Hansen 113
2. Broc Tickle 105
3. Eli Tomac 91
4. Ryan Morais 84
5. Cole Seely 70
6. Ken Roczen 69
7. Martin Davalos 60
8. K Cunningham 60
9. Tyla Rattray 58
10. James Decotis 51
11. Ryan Marmont 48
12. A Balbi 40
13. Nick Paluzzi 39
14. Bruce Rutherford 38
15. Travis Baker 37
16. Ben Evans 34
17. Jake Canada 29
18. Casey Hinson 16
19. S Champion 15
20. Gared Steinke 10

{/arttinytable}

Αποτελέσματα Supercross

{arttinytable}

Κατάταξη Αναβάτης Μοτοσυκλέτα
1. James Stewart YAM
2. Ryan Villopoto KAW
3. Chad Reed HON
4. Justin Brayton YAM
5. Trey Canard HON
6. Andrew Short KTM
7. Ivan Tedesco KAW
8. Kevin Windham HON
9. Mike Alessi KTM
10. Davi Millsaps YAM
11. Brett Metcalfe SUZ
12. Kyle Regal YAM
13. Matt Boni KAW
14. Kyle Chisholm YAM
15. Nick Wey YAM
16. Tye Simmonds KTM
17. Jason Thomas SUZ
18. Chris Blose KAW
19. F Izoird KAW
20. Ryan Dungey SUZ

{/arttinytable}

Βαθμολογία Supercross

{arttinytable}

Κατάταξη Αναβάτης Βαθμολογία
1. James Stewart 117
2. Ryan Villopoto 112
3. Chad Reed 90
4. Trey Canard 87
5. Ryan Dungey 79
6. Brett Metcalfe 67
7. Andrew Short 64
8. Kevin Windham 59
9. Justin Brayton 57
10. Ivan Tedesco 48
11. Kyle Chisholm 46
12. Davi Millsaps 44
13. Kyle Regal 38
14. Nick Wey 35
15. Chris Blose 31
16. Matt Boni 20
17. Mike Alessi 20
18. Weston Peick 15
19. Jason Thomas 14
20. Grant, Stroupe 12

{/arttinytable}

Φωτογραφίες


ktmimages.com, supercross.com, suzuki-racing.com

{yoogallery src=[images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2011/ama_supercross/5th_anaheim_2] width=[100]}

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 22:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA Supecross-2011- 4rth round - Oakland AMA Supercross-2011 5th round - Anaheim 2 - Video »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon