.
Κατηγορία AMA Supercross
Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011 23:34

AMA Supecross-2011- 4rth round - Oakland

 


Ο Stewart κερδίζει!

 


Με την νίκη του James Stewart ο οποίος πέρασε πρώτος στην βαθμολογία συμπληρώθηκε ο 4ος γύρος του πρωταθλήματος AMA Supercross και τον Broc Tickle να κερδίζει την κατηγορία Lites.

Μία βροχερή ημέρα περίμενε τους αναβάτες από τα πρωϊνά δοκιμαστικά. Οι μικρές διαφορές μεταξύ των πρωταγωνιστών της κατηγορίας Lites οι οποίοι γυρνούσαν στο ίδιο δευτερόλεπτο έδειχναν τι θα γινόταν αργότερα. Αντίθετα, στην μεγάλη κατηγορία, ο Stewart είχε διαφορά ενός δευτερολέπτου από τους υπολοίπους και όλα έδειχναν πως είναι ο πιο γρήγορος.

Με την  βροχή να έρχεται και να φεύγει, η πίστα προετοιμάστηκε κατάλληλα όταν το απόγευμα εξαφανίστηκαν τα σύννεφα.

Lites


Στο πρώτο σκέλος των προκριματικών ο Travis Baker πήρε την εκκίνηση και αμέσως μετά τον πέρασε ο Ryan Morais με τον Broc Tickle να ακολουθεί. Λίγους γύρους μετά ο Tickle πέρασε μπροστά αφήνοντας πίσω τους  Morais, Cole Seely, Baker, A Balbi. Πρώτος στο σκέλος ο Tickle.

Στο δεύτερο σκέλος o John Hansen έφυγε πρώτος στην εκκίνηση με τους Eli Tomac και Ken Roczen να ακολουθούν. Η πίεση δεν οδηγεί πουθενά και έτσι τερματίζουν με αυτή τη σειρά και τον Tyla Rattray 4ο.

Στον τελικό της κατηγορίας, ο Eli Tomac πήρε την εκκίνηση πάρα την γλιστερή πίστα. Πίσω του οι Rozcen, Hansen, Tickle, Rattray ακολουθούν και παραμένουν έτσι μέχρι τον 3ο γύρο παρά την μάχη. Στον 4ο γύρο ο Tomac γλιστράει και ο Rozcen περνάει μπροστά. O Hansen τον πιέζει, τον περνάει και ο Γερμανός περνάει ξανά μπροστά δίνοντας έτσι θέαμα στον κόσμο. Τρείς αναβάτες βρίσκονται στο ίδιο δευτερόλεπτο και ο Hansen έχει περάσει ξανά στην πρώτη θέση. Η πίστα συνεχίζει να γλιστράει αλλά οι αναβάτες κινούνται πολύ γρήγορα και μειώνουν τις διαφορές. Στους τελευταίους γύρους ο Tickle περνάει μπροστά και παραμένει στην 1η θέση με τους Hansen, Tickle, Rozcen, Rattray να ακολουθούν.

Broc Tickle: “Ήμουν πολύ συγκεντρωμένος σήμερα. Ήξερα ότι θα ήταν δύσκολα και προσπάθησα να οδηγήσω σταθερά γύρο με τον γύρο και έτσι να κερδίσω.”

Supercross


Τις διαθέσεις του έδειξε από το πρώτο σκέλος ο James Stewart. Πήρε την εκκίνηση και έκανε διαφορά ακολουθούμενος από τους Trey Canard, Austin Stroupe, Kyle Regal, και Davi Millsaps. Ο τερματισμός βρίσκει πρώτο τον Steward ακολουθούμενο από τους Canard, David Millsaps, Stroupe.
Στο δεύτερο σκέλος των προκριματικών, ο Brett Metcalfe πήρε την εκκίνηση για να περάσει ο Brayton μπροστά αμέσως μετά με τονAndrew Short πίσω του και τον Metcalfe να ακολουθεί. Πίσω τους βρέθηκαν οι Chad Reed, Kevin Windham, Ryan Villopoto και Ryan Dungey. Μετά τον Brayton – το υπόλοιπο γκρουπ ήταν πάρα πολύ κοντά. Με τους Ryan Villopoto και Chad Reed να ανεβαίνουν θέσεις συνεχώς φτάνοντας πίσω από τον Brayton που διατηρούσε την πρώτη θέση, τερματίζουν αφήνοντας πίσω τους Widham, Dungey, Short.

Στον μεγάλο τελικό, ήταν ο Villopoto που πετάχτηκε μπροστά στην εκκίνηση και μαχόταν με τον Reed για την πρωτοπορία, μέχρι που εμφανίστηκε ο Stewart. Η μάχη μεταξύ τους αναδεικνύει νικητή τον Stewart μιας και μία πρώτη στο Villopoto έδωσε την ευκαιρία στον αναβάτη της Yamaha να φύγει μπροστά. Ανοίγει τη διαφορά στα 4 δευτερόλεπτα από τον Reed με τον Dungey να ακολουθεί και τον Villopoto να έχει ανέβει 4ος. Ο Dungey με τον Villoporo έχουν την προσωπική τους μάχη που ανεβάζει παλμούς στους θεατές και οι δύο τους κυνηγάνε τον Reed. Με τον VIllopoto να έχει ακόμη μία πτώση, ο Dungey φεύγει μπροστά και περνάει στην 2η θέση.
Λίγους γύρους μετά, ο Stewart κερδίζει, ο Reed μάχεται και περνάει τελευταία στιγμή στην 2η θέση αφήνοντας 3ο τον Dungey και πίσω τους Villopoto, Metcalfe, Canard Widham, Millsaps, Short, και Tedesco.

James Stewart: “Είναι μία πολύ σημαντική νίκη για μένα και την ομάδα. Θα είναι μία μεγάλη σεζόν αλλά ο στόχος είναι το πρωτάθλημα. Παρά την βροχή που δυσκόλεψε τον αγώνα, είμαι χαρούμενος που κέρδισα.”

Αποτελέσματα Supercross

{arttinytable}

1. Ryan Villopoto KAW
2. James Stewart YAM
3. Ryan Dungey SUZ
4. Trey Canard HON
5. Justin Brayton YAM
6. Kevin Windham HON
7. Chad Reed HON
8. Brett Metcalfe SUZ
9. Andrew Short KTM
10. Kyle Chisholm YAM
11. Nick Wey YAM
12. Austin Stroupe YAM
13. Davi Millsaps YAM
14. Chris Blose KAW
15. Tye Simmonds KTM
16. Kyle Regal YAM
17. Mike Alessi KTM
18. J Thomas SUZ
19. Ivan Tedesco KAW
20. Thomas Hahn KAW



{/arttinytable}

Βαθμολογία Supercross

{arttinytable}

1. Ryan Villopoto 72
2. James Stewart 67
3. Ryan Dungey 58
4. Trey Canard 56
5. Chad Reed 48
6. Brett Metcalfe 39
7. Andrew Short 37
8. Justin Brayton 36
9. Kyle Chisholm 33
10. Kevin Windham 32
11. Nick Wey 28
12. Kyle Regal 24
13. Ivan Tedesco 23
14. Davi Millsaps 20
15. Chris Blose 17
16. Josh Grant 12
17. Mike Alessi 11
18. Austin Stroupe 10
19. Jason Thomas 9
20. Weston Peick 8



{/arttinytable}

Αποτελέσματα 250 Lites West

{arttinytable}

1. Cole Seely
2. Eli Tomac HON
3. Ryan Morais SUZ
4. Broc Tickle KAW
5. Josh Hansen KAW
6. Ken Roczen KTM
7. Ryan Marmont KTM
8. J Decotis HON
9. N Paluzzi YAM
10. K Cunningham YAM
11. M Davalos SUZ
12. T Baker HON
13. A Balbi KAW
14. Tyla Rattray KAW
15. D Blair KAW
16. T Bright HON
17. J Canada KAW
18. C Hinson KTM
19. Scott Champion KAW
20. C Gilmore KAW



{/arttinytable}

Βαθμολογία 250 Lites West

{arttinytable}

1. Josh Hansen 66
2. Broc Tickle 62
3. Cole Seely 59
4. Ryan Morais 55
5. Eli Tomac 49
6. Tyla Rattray 42
7. Martin Davalos 40
8. Travis Baker 35
9. Ken Roczen 31
10. Nick Paluzzi 30
11. K Cunningham 30
12. James Decotis 27
13. Ryan Marmont 25
14. A Balbi 25
15. Ben Evans 18
16. Jake Canada 14
17. Bruce Rutherford 13
18. Travis Bright 9
19. Casey Hinson 8
20. Cody Gilmore 7

{/arttinytable}

Φωτογραφίες

supercross.com, ktmimages.com, suzuki-racing.com, yamaha-racing.com

{yoogallery src=[/images/stories/agonistiki_kinisi/agones_pagkosmio/2011/ama_supercross/4th_round_oakland/] width=[100]}

Video κατηγορίας Supercross 450



Video κατηγορίας West Lites 250

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2011 22:46

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon