.
Κατηγορία AMA Motocross
Δευτέρα, 05 Σεπτεμβρίου 2011 23:26

AMA Motocross 2011, 10ος γύρος, Southwick

 


Τυφώνας «Ειρήνη»

 


Του Χρήστου Σώκου

Ο τυφώνας «Ειρήνη» που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή της Νέας Υόρκης, απείλησε να καταστρέψει και τον 10ο αγώνα του πρωταθλήματος. Το πρώτο σκέλος της μεγάλης κατηγορίας και των 250 πραγματοποιήθηκε σε καλές συνθήκες, με τα σύννεφα να σκεπάζουν τον ουρανό. Στην συνέχεια όμως η αμμώδης πίστα στο Southwick δέχτηκε την δύναμη της μητέρας φύσης! Με έντονη βροχόπτωση η οδήγηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη και το μόνο πράγμα που έσωσε την κατάσταση ήταν το αμμώδες τερέν, το οποίο λασπώνει αρκετά δύσκολα.

Απρόβλεπτες καταστάσεις

Σα να μην έφτανε ο τυφώνας όμως, είχαμε απρόβλεπτες εξελίξεις στα 450. Ο Ryan Dungey (Suzuki) λίγο πριν την εκκίνηση του δεύτερου σκέλους είδε την μοτοσικλέτα του να μην παίρνει μπροστά! Κάποιο πρόβλημα με τα ηλεκτρικά τον ανάγκασε να χάσει τελικά την εκκίνηση και να μπει στην πίστα αφού οι υπόλοιποι αναβάτες είχαν κάνει μισό γύρο. Είναι η δεύτερη φορά φέτος που ο Dungey προδόθηκε από κάποια πραγματικά απροσδόκητη βλάβη…Ο Ryan Villopoto (Kawasaki) λοιπόν πήρε ανάσα στη βαθμολογία
Το άλλο αξιοσημείωτο είναι η νίκη overall που πήρε ο Brett Metcalfe (Suzuki) για πρώτη φορά φέτος, αποδεικνύοντας ότι η Factory ομάδα της Suzuki έκανε καλά που τον εμπιστεύτηκε.
Στα 250 μπορεί να κέρδισε ο Tyla Rattray (Kawasaki), αλλά ο Dean Wilson (Kawasaki) με την δεύτερη θέση που πήρε εδραιώθηκε για τα καλά στην κορυφή της βαθμολογίας και όλα δείχνουν ότι θα πάρει τον τίτλο!

Motocross Class

Στο πρώτο σκέλος με ιδανικές συνθήκες και φοβερή πρόσφυση όλοι οι αναβάτες πίεσαν τις μοτοσικλέτες τους, χαρίζοντας πλούσιο θέαμα. Ο Ryan Dungey οδήγησε σαν πρωταθλητής και πήρε μία άξια νίκη μπροστά από τον Villopoto. Τρίτος ο Metcalfe και τέταρτος ο Mike Alessi (KTM). Οι Chad Reed (Honda) και Justin Barcia (Honda) αντιμετώπισαν προβλήματα και αμφότεροι εγκατέλειψαν!

Στο δεύτερο σκέλος ο Dungey μετά το δράμα της εκκίνησης βρέθηκε να παλεύει μισή πίστα πίσω από τους υπόλοιπους εν μέσω τυφώνα! Το απίστευτο είναι ότι τελικά έφτασε μέχρι την έβδομη θέση βγαίνοντας τελικά τρίτος overall. Πραγματικά κρίμα για τον Dungey γιατί απέδειξε ότι άξιζε κάτι καλύτερο.
Από την άλλη, ο Barcia πήρε την πρώτη του νίκη στα 450, κάνοντας φανερό ότι η μεγάλη κατηγορία του ταιριάζει καλύτερα από τα 250. Δεύτερος ο Metcalfe και ανέλπιστα τρίτος ο Justin Brayton στην καλύτερη του εμφάνιση φέτος. Τέταρτος ο Villopoto. O Reed θα θέλει σίγουρα να ξεχάσει αυτό τον αγώνα, αφού εγκατέλειψε ξανά.

MX Lites

Με τα πρώτα σημάδια βροχόπτωσης να κάνουν την εμφάνισή τους, ο Νοτιοαφρικανός Gareth Swanepoel (Yamaha) οδήγησε ανέλπιστα καλά και πήρε την καρό σημαία. Πίσω του τερμάτισε ο ομοεθνής Tyla Rattray και τρίτος ο Wilson. Ο Blake Baggett (Kawasaki) από την άλλη έμεινε πολύ πίσω, στην ένατη θέση.
Στο δεύτερο σκέλος, όπου η κατάσταση έγινε πολύ πιο απαιτητική, έδειξε τον σκληρό του χαρακτήρα ο Rattray. Γνωστός για την εξαιρετική φυσική του κατάσταση, ο Rattray αποδίδει καλύτερα όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες και το απέδειξε με τη νίκη. Όμως ο Wilson με την δεύτερη θέση που πήρε, σχεδόν διασφάλισε τον τίτλο.

Αποτελέσματα

{arttinytable}

Motocross
Θέση Αναβάτης Μοτοσυκλέτα



1. Brett Metcalfe SUZ
2. Ryan Villopoto KAW
3. Ryan Dungey SUZ
4. Justin Brayton YAM
5. Mike Alessi KTM
6. Jake Weimer KAW
7. Justin Barcia HON



MX Lites

Θέση Αναβάτης Μοτοσυκλέτα



1. Tyla Rattray KAW
2. Dean Wilson KAW
3. Gareth Swanepoel YAM
4. Alex Martin HON
5. Blake Baggett KAW
6. Marvin Musquin KTM
7. Broc Tickle KAW

 

{/arttinytable}

Βαθμολογία

{arttinytable}

Βαθμολογία Motocross
Θέση Αναβάτης Βαθμολογία



1. Ryan Villopoto 431
2. Ryan Dungey 423
3. Chad Reed 366
4. Brett Metcalfe 304
5. Mike Alessi 243
6. Jake Weimer 221






MX Lites
Θέση Αναβάτης Βαθμολογία



1. Dean Wilson 438
2. Tyla Rattray 400
3. Blake Baggett 398
4. Kyle Cunningham 264
5. Eli Tomac 246
6. Gareth Swanepoel 241
7. Broc Tickle 220

 

{/arttinytable}

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:35

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA Motocross,2011 9ος γύρος, Unadilla NY AMA MX 2012, 1ος αγώνας, Hangtown »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon