.
×

Προειδοποίηση

JFolder: :files: Η διαδρομή δεν καταλήγει σε φάκελο. Διαδρομή: [ROOT]/images/stories/agones_pagkosmio/2012/ama_motocross/2_freestone/
×

Σημείωση

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/agones_pagkosmio/2012/ama_motocross/2_freestone/
Κατηγορία AMA Motocross
Τρίτη, 22 Μαϊος 2012 11:45

AMA MX 2012, 1ος αγώνας, Hangtown

 

Δυνατό ξεκίνημα οι Stewart – Baggett

 


Του Χρήστου Σώκου

Ο πολυαναμενόμενος πρώτος αγώνας των outdoors αποτελεί πλέον παρελθόν και σίγουρα προμηνύει δυνατή συνέχεια! Μπορεί οι Chad Reed, Ryan Villopoto και Trey Canard να είναι εκτός, αλλά η πολυαναμενόμενη επιστροφή του James Stewart με την ομάδα της Suzuki Yoshimura είναι αρκετή και αύξησε κατακόρυφα το ενδιαφέρον του κόσμου. Μάλιστα ο Stewart μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας (έχοντας σταματήσει με το νούμερο «1» στην μοτοσικλέτα του) και με νέα μοτοσικλέτα επανήλθε με δύο νίκες!
Στην Lites ο Blake Baggett (Kawasaki) έκανε το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα με δύο νίκες επίσης.

Motocross 450 -  Άψογος ο Stewart


Στο πρώτο σκέλος την καλύτερη εκκίνηση έκανε ο Andrew Short (Honda) αλλά ο Stewart έδειξε σα να μην σταμάτησε ποτέ να αγωνίζεται στις ανοιχτές αμερικάνικες πίστες και πέρασε γρήγορα μπροστά. Ο Ryan Dungey (KTM), που πολλοί υποστηρίζουν σαν το κύριο φαβορί για τον τίτλο, έκανε πολύ άσχημη εκκίνηση και έμεινε πίσω από την δράση στους πρώτους γύρους.
Ενώ λοιπόν ο Stewart μπροστά άνοιγε την διαφορά του, ο team mate του Brett Metcalfe σκαρφάλωσε στην δεύτερη θέση. Ο Metcalfe είναι γνωστό ότι τα πηγαίνει πολύ καλύτερα στα outdoors απ’ ότι στο SX. Λίγο μετά τα μισά του σκέλους, στην τρίτη θέση είχε φτάσει ο Davi Millsaps (Yamaha) συνεχίζοντας με την φόρα που έχει μαζέψει από το SX!
Άτυχος ο Tyla Rattray, ο οποίος αντικατέστησε τον Villopoto στην Kawasaki. Έπεσε και εγκατέλειψε με σπασμένο χέρι.
Τρεις γύρους πριν το τέλος ο Millsaps πέρασε δεύτερος και ο Dungey είχε φτάσει τέταρτος, πίσω από τον Metcalfe.
Τελικά ο Stewart νίκησε άνετα, δεύτερος τερμάτισε ο Millsaps και τρίτος ο Dungey. Την πεντάδα έκλεισαν οι Metcalfe και Short.

Ξανά Stewart

Στο δεύτερο σκέλος ο Dungey έκανε καλύτερη εκκίνηση και έφυγε γρήγορα μπροστά μαζί με τον Stewart. Με τον Stewart επικεφαλής και τον Dungey να τον ακολουθεί πολύ κοντά, οι δύο αυτοί αναβάτες άρχισαν να κάνουν τον δικό τους αγώνα. Λίγο πριν την πτώση της καρό σημαίας ο Dungey βρισκόταν σε απόσταση βολής, σχεδόν 1 δευτερόλεπτο πίσω, αλλά έμπλεξε άσχημα με αργούς αναβάτες που του έκοψαν όλη τη φόρα. Έτσι ο Stewart μπόρεσε να πάρει ξανά τη νίκη και ο Dungey με την δεύτερη θέση έφυγε με την δεύτερη θέση overall.
Ο Mike Alessi (Suzuki) είναι επίσης γνωστό ότι τα πηγαίνει καλύτερα outdoors και αυτό απεδείχθη με την τρίτη θέση που πήρε σε αυτό το σκέλος, που σε συνδυασμός με την έβδομη στο πρώτο του χάρισαν την τρίτη Overall. Ο Short τερμάτισε τέταρτος και ο Metcalfe πέμπτος.

Lites 250  - Με φόρα ο Baggett

Η Lites φέτος αναμένεται πραγματικά φωτιά! Μπορεί ο περυσινός πρωταθλητής Dean Wilson να μην είναι σε θέση να υπερασπιστεί τον τίτλο του μέχρι στιγμής λόγω του τραυματισμένου του ώμου, αλλά υπάρχουν πολλοί αναβάτες που θα κονταροχτυπηθούν. Ο Justin Barcia (Honda) είναι πιο ώριμος και έτοιμος από κάθε άλλη φορά. Επίσης ο Ken Roczen (KTM) έρχεται πια σε πιο γνώριμες συνθήκες για αυτόν από τις πίστες του παγκόσμιου ΜΧ και το μόνο που έχει να δουλέψει είναι οι συνθήκες υπερβολικής ζέστης. Ο Baggett επίσης είναι φοβερός μαχητής στα outdoors και κύριος υποψήφιος για τον τίτλο, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον Eli Tomac (Honda) καθώς και τον Marvin Musquin (KTM).
Στο πρώτο σκέλος λοιπόν ο Barcia έφυγε μπροστά έχοντας τον Roczen να τον ακολουθεί από κοντά. Ο Roczen φάνηκε πολύ δυνατός και με μία απίθανη κίνηση πέρασε τον Barcia για την πρώτη θέση! Επίσης ο Tomac από την τρίτη θέση έδειχνε αρκετά σταθερός.
Ο Wilson εγκατέλειψε μη μπορώντας να οδηγήσει εξαιτίας του ώμου του που βγήκε. Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται δε θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον τίτλο του.
Από την άλλη ο Baggett ανέβαζε διαρκώς τον ρυθμό του και λίγο πριν το τέλος πέρασε τον Tomac. Φτάνοντας στον τελευταίο γύρο έβαλε στο μάτι τον Barcia τον οποίο και πέρασε και λίγες στροφές πριν το τέλος πέρασε και τον Roczen κλέβοντάς του τη νίκη! Έτσι ο Roczen τερμάτισε δεύτερος και ο Barcia τρίτος.
Στο δεύτερο σκέλος ο Barcia έφυγε ξανά πρώτος με τον Roczen να τον ακολουθεί. Όμως ο Roczen είχε μία χαζή πτώση και έμεινε πιο πίσω.  
Ο Baggett αυτή τη φορά μπήκε πιο γρήγορα σε καλή θέση και πέρασε τον Barcia φεύγοντας μπροστά. Κράτησε την πρώτη θέση μέχρι το φινάλε κάνοντας το καλύτερο ξεκίνημα. Ο Barcia έμεινε δεύτερος και ο Roczen ανέκαμψε γρήγορα παίρνοντας την τρίτη θέση τελικά.

Αποτελέσματα

Motocross Results
1. James Stewart 1/1 SUZ
2. Ryan Dungey 3/2 KTM
3. Mike Alessi 7/3 SUZ
4. Andrew Short 5/4 HON
5. Brett Metcalfe 4/5 SUZ
6. Broc Tickle 6/7 KAW
7. Davi Millsaps 2/14 YAM
8. Jake Weimer KAW
9. Josh Grant KAW
10. Nico Izzi YAM
11. Kyle Chisholm KAW
12. Rob Kiniry YAM
13. Jim Albertson SUZ
14. Tom Hahn HON
15. Matt Lemoine KAW
250 Lites Results
1. Blake Baggett 1/1 KAW
2. Justin Barcia 3/2 HON
3. Ken Roczen 2/3 KTM
4. Ivan Tedesco 6/5 KAW
5. Eli Tomac 4/10 HON
6. M Davalos 14/4 SUZ
7. K Cunningham YAM
8. J Anderson SUZ
9. Marvin Musquin KTM
10. Wil Hahn HON
11. J Canada HON
12. B Wharton SUZ
13. T Baker HON
14. G Swanepoel YAM
15. J Bogle HON

Βαθμολογία

Motocross Pts
1. James Stewart 50
2. Ryan Dungey 42
3. Mike Alessi 34
4. Andrew Short 34
5. Brett Metcalfe 34
6. Broc Tickle 29
7. Davi Millsaps 29
8. Jake Weimer 26
9. Josh Grant 25
10. Nico Izzi 21
11. Kyle Chisholm 20
12. Rob Kiniry 17
13. Jim Albertson 13
14. Tom Hahn 13
15. Matt Lemoine 12
Lites Pts
1. Blake Baggett 50
2. Justin Barcia 42
3. Ken Roczen 42
4. Ivan Tedesco 31
5. Eli Tomac 29
6. Martin Davalos 25
7. K Cunningham 25
8. J Anderson 25
9. Marvin Musquin 23
10. Wil Hahn 22
11. Jake Canada 21
12. Blake Wharton 20
13. Travis Baker 15
14. G Swanepoel 15
15. Justin Bogle 14

Φωτογραφίες


Video

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Administrator Γράφτηκε από Administrator
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012 01:34

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « AMA Motocross 2011, 10ος γύρος, Southwick AMA MX 2012, 2ος αγώνας, Freestone »
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon